Ulan 4 #351 Napisano 18 Września 2010 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ulan 4 #352 Napisano 18 Września 2010 Jaka dokladnisc budzenia? Czy to jakas inna funkcja - znacznik strefy. Po przyjrzeniu sie zwatpilem? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zbyszke 11 #353 Napisano 19 Września 2010 No Travelmate po prostu - czyli towarzysz podrozy. Dodatkowa wskazowka to, tak jak myslales, od budzika (kaliber AS), podzialka 12 godzinna sluzy budzikowi, 24 godzinna - funkcji GMT (bezel z nazwami miast jest obrotowy). 0 Zadna praca nie hanbi, ale kazda meczy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ulan 4 #354 Napisano 19 Września 2010 Dodatkowa wskazowka to, tak jak myslales, od budzika (kaliber AS), podzialka 12 godzinna sluzy budzikowi, 24 godzinna - funkcji GMT (bezel z nazwami miast jest obrotowy).Jak dokladnie mozna ustwaic budzik, przy tak w sumie niedokladnej podzialce skali godzinowej - dlatego zwatpilem.... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zbyszke 11 #355 Napisano 19 Września 2010 Budzenie daje rade - +/- 10-15 minut - dla mnie wystarczajace. 0 Zadna praca nie hanbi, ale kazda meczy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #356 Napisano 19 Września 2010 Zmęczony krabik. Nie mam sumienia oddawać go do całkowitej renowacji, obawiam się, że tarcza nie będzie już taka...: 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ulan 4 #357 Napisano 19 Września 2010 Zmęczony krabik. Nie mam sumienia oddawać go do całkowitej renowacji, obawiam się, że tarcza nie będzie już taka...:Ladne zdjecie - zegarek i tlo ( ) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #358 Napisano 19 Września 2010 Zmęczony krabik. Nie mam sumienia oddawać go do całkowitej renowacji, obawiam się, że tarcza nie będzie już taka...: Nic nie bedzie juz takie! Śliczny jest! Jakbys miał go dawać do renowacji, to lepiej mi sprzedaj 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #359 Napisano 19 Września 2010 A tu jeszcze ciekawostka. Niejedno wraca po latach: 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Ratyński 407 #360 Napisano 20 Września 2010 Zmęczony krabik. A co ma w środku? 0 Piotr Ratyński Adhibe rationem difficultatibus. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #361 Napisano 20 Września 2010 A co ma w środku? ETA 1120 ? 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanka 0 #362 Napisano 20 Września 2010 0 Transport lotniczy (in study process).Zodiac ZO2040 on brancelet. Election Grand Prix Berne 1914 from 1945 on Hirsch Calf. Election Grand Prix - in repair. Marzenie i cel: IWC Mark XVI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość kaido2 #363 Napisano 20 Września 2010 Nowy vintage. Szkoda tylko ze to szklo jest tak wypukle(dekiel).Jakby mu wstawic ladne niskoprofilowe to dopiero byla by lala. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #364 Napisano 20 Września 2010 Jeszcze jeden krabik - Stowa, też już nie nowa....Zdjęcie rozjaśniałem i rozjaśniałem a i tak złociste logo ledwie widać. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Ratyński 407 #365 Napisano 21 Września 2010 ETA 1120 ? Tak, abo rodzina. A Montres Orano SA to szwajcarska firma, ale niewiele o niej wiadomo. 0 Piotr Ratyński Adhibe rationem difficultatibus. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jlw 3230 #366 Napisano 21 Września 2010 Wydaje mi sie, ze na tarczy i na gorze werku wydrukowny jest napis Elida. Niestety nic mi ta nazwa nie mowi. Moze ktos z Was wie cos wiecej o marce Elida? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanka 0 #367 Napisano 21 Września 2010 0 Transport lotniczy (in study process).Zodiac ZO2040 on brancelet. Election Grand Prix Berne 1914 from 1945 on Hirsch Calf. Election Grand Prix - in repair. Marzenie i cel: IWC Mark XVI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Ratyński 407 #368 Napisano 21 Września 2010 Wydaje mi sie, ze na tarczy i na gorze werku wydrukowny jest napis Elida. Niestety nic mi ta nazwa nie mowi. Moze ktos z Was wie cos wiecej o marce Elida?Hmm... Zegarkowa marka Elida była używana przez następujących producentów:1. Dörfler & Co. - zarejestrowana w 1925 roku2. Wendt, Hermann - zarejestrowana w 1932 roku Nic poza tym nie znalazłem. 0 Piotr Ratyński Adhibe rationem difficultatibus. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jlw 3230 #369 Napisano 22 Września 2010 (edytowane) Tez oprocz linkow do kilku zdjec zegarkow nic "pozywnego" o Elidzie nie znalazlem. Nastepna zagadka. Tarcza dosyc typowa a na werku widnieje grawer "Sch" lub "chS"Co to takiego moze byc?EditKoperta ma grawer zubra czyli byla produkowana w Niemczech - Pforzheim przez firme Gustava Rau.http://www.rau-pforzheim.de Edytowane 22 Września 2010 przez jlw 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MSc04 1 #370 Napisano 23 Września 2010 W sumie nie nowy, bo juz byl tu pokazywany, no ale dzieki Waszym radom zostal odnowiony w Chronosie, wiec sie pochwale. Jestem bardzo zadowolony z efektu Dla przypomnienia, tak wygladal przed renowacja: 0 Maciej (MSc04) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość kaido2 #371 Napisano 23 Września 2010 O Elidzie nie wiem nic natomiast mchanizm jest mi znany.To fhf taki jak w kieszonkowych Doxach(cal. 37,5), identyczny werk wlasnie robie.Doxowskie FHF-y roznia sie tylko mostami. Natomiast drugi zegarek to kryta niemiecka Alpina pozlacana 20 mikronow z przelomu lat 20/30 dla zapewne jakiejs niemieckiej sieci sklepow z zegakami, ktorych przed wojna byla masa. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jlw 3230 #372 Napisano 24 Września 2010 -> Piotr i kaido,Bardzo dziekuje za informacje na temat powyzszych kieszonek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #373 Napisano 24 Września 2010 (edytowane) W sumie nie nowy, bo juz byl tu pokazywany, no ale dzieki Waszym radom zostal odnowiony w Chronosie, wiec sie pochwale. Jestem bardzo zadowolony z efektu Dla przypomnienia, tak wygladal przed renowacja: Jeżeli dobrze pamiętam do była Pamiątka rodzinna tak?No i proszę bardzo, pomimo faktu, iż nie jestem fanem całkowitego odrestaurowywania zegarków, ten niestety zasługiwał na drugie życie i powiem szczerze że wygląda bardzo dobrze, choć zdjęcie tarczy jest na głównym planie i tarcza wydaje mi się dobrze odnowiona, to mam wrażenie że zbyt mocno zaokrąglili kanty w kopercie ale ogólne wrażenie jest rewelacyjne. To była dobra decyzja a z ciekawości ile taka przyjemność w Chronosie bo mam kopertę od Omegi to pozłocenia i waham się między Chronosem a Głowackimi.... Edytowane 24 Września 2010 przez Stary 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #374 Napisano 24 Września 2010 (edytowane) A ja nabyłem ostatnio taki oto egzemplarz przy którym wykonałem już troszeczkę pracy a mianowicie mechanizm jest po czyszczeniu i tarcza po umyciu jednak zapomniałem zrobić zdjęć bezpośrednio po wyciągnięciu mechanizmu( wówczas dostrzegli byście prawdziwa różnicę przed myciem i po myciu) i w ferworze walki zrobiłem fotki tarczy przy końcówce mycia. Tarcza odświeżona, mechanizm jak nowy, szkiełko oryginalne choć ma lekkie pęknięcie koło godziny 7-mej, niestety koperta do ponownego złocenia, jest po prostu obdarta ze złocenia w 95%. Poczeka na nowe złocenia w kolejce, bo wędruje do mnie Omega-pasówka, która będzie w pierwszej kolejności Pozdrawiam szanownych fascynatów Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Efekt końcowy po złożeniu do kupy.... Uploaded with ImageShack.us Edytowane 24 Września 2010 przez Stary 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanka 0 #375 Napisano 24 Września 2010 Oj piekny ten werk w Omedze piekny.Fajnie go zrobiles, gratulacje 0 Transport lotniczy (in study process).Zodiac ZO2040 on brancelet. Election Grand Prix Berne 1914 from 1945 on Hirsch Calf. Election Grand Prix - in repair. Marzenie i cel: IWC Mark XVI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach