Georg01 9 #451 Napisano 31 Października 2010 Jeszcze raz dzieki - niestety takiego drugiego nie mam:) Ten GP to owoc nocnego siedzenia na e-bay i ogladania aukcji ktore dopiero co sie pojawily - byl na kup teraz za relatywnie niska kwote tzn. 500 usd Nocne siedzenie na ebayu popłaca ! Gratuluję cudownego GP. Sam bym łyknął bez namysłu za taką cenę. Znakomity zakup. Pozdrawiam,GC 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zbyszke 11 #452 Napisano 31 Października 2010 (edytowane) @sleza: ten BM swietny, bardzo mi sie podobaja te wielkie kropy indeksow godzinowych. No i tarcza wyglada na calkowicie oryginalna. Co do mechanizmu - ja Landerony bardzo powazam. O, zeby nie byc goloslownym - niedawny nabytek. Czuje sie w nim prawie jak turysta odwiedzajacy Szwajcarie w latach 1950-tych. Co do nabytkow - jeszcze taka foremka od ciasta sie przypaletala : Edytowane 31 Października 2010 przez zbyszke 1 Zadna praca nie hanbi, ale kazda meczy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sleza 6 #453 Napisano 31 Października 2010 (edytowane) Wielkie dzięki,a zwykły Patek nie robi na nikim wrażenia:)Ale BM też mi sie bardziej podoba.Omega przepiękna ,właśnie przyglądam się jednej na Ebay, Exacta przepiękna Edytowane 31 Października 2010 przez sleza 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beny6 20 #454 Napisano 31 Października 2010 < 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sleza 6 #455 Napisano 31 Października 2010 Beny6-Cacuszko! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ulan 4 #456 Napisano 31 Października 2010 Foremka jest slodka, piekny stan.Panowie, rozbudzacie apetyt - a ja na diecie jestem:( 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
biernyl 1 #457 Napisano 1 Listopada 2010 Ludziska, przesadzacie z dawkowaniem emocji, muszę wziąć piguły na nadciśnienie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #458 Napisano 1 Listopada 2010 Wczoraj mialem niezle problemy z porannym zaplonem, aby wstac na Wroclawskie gieldy.mimo wszystko oplacilo sie.Celem polowan byly czarne tarcze. Marcinie,, opłaciło się wstać Serdeczne gratulacje! Super nabytki! O, zeby nie byc goloslownym - niedawny nabytek. Czuje sie w nim prawie jak turysta odwiedzajacy Szwajcarie w latach 1950-tych. Co do nabytkow - jeszcze taka foremka od ciasta sie przypaletala : Zbyszke - gratuluję! Obydwa super, ale wiadomo - pie-pan to jest to! Wygląda na pięknie zachowaną, tylko uszka ktoś podrapał. 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chorwat 9553 #459 Napisano 2 Listopada 2010 Kurcze, Panowie! Pokazujecie tutaj takie cudeńka, że aż lekki wstyd pokazać się z moim nowym nabytkiem, ale co mi tam Oto najnowsza Dosia w kolekcji. Zainteresował mnie brązowy kolor tarczy. Niestety wskazówka godzinowa jest pogięta, a koronka (oczywiście nieoryginalna) jest tak wąska, że aż wrzyna się w palce podczas nakręcania 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #460 Napisano 2 Listopada 2010 Jednokamieniowy dinozaur....poległ w walce z kwarcową zarazą mimo zastosowania mimikry : 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość kaido2 #461 Napisano 3 Listopada 2010 (edytowane) Marcinie,, opłaciło się wstać Serdeczne gratulacje! Super nabytki! Dawno nie mialem tak tragicznego zaplonu,zapewne dlatego ze byla sobota.Najfajniejsze jest to ze praktycznie nic nie musze przy nich robic, sa w dosc dobrych stanach i cenowo rewelacja,na all w tych kwotach nabywa sie trupy. Jedyne co robilem to szkielko do Tissota, bo byl jakis dekiel.Ciezko bylo dopasowac , po zalozeniu szkla pekaly w roznym odstepie czasowym.Teraz jest ok .Skubany Tissot jest jeszcze z oryginalnym przedwojennym paskiem z jakim byl sprzedany.Jak bedzie pogoda to moze sie wybiore jeszcze pod koniec miesiaca- duzo fajnych zegarkow bylo. Edytowane 3 Listopada 2010 przez kaido2 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jobi1979 0 #462 Napisano 3 Listopada 2010 0 Jobi1979 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zbyszke 11 #463 Napisano 3 Listopada 2010 Bardzo ladny garniturowiec, jak dla mnie przelom lat 1950/60-tych sadzac z wygladu tarczy. Masz zdjecia mechanizmu? 0 Zadna praca nie hanbi, ale kazda meczy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rawicz 2 #464 Napisano 4 Listopada 2010 (edytowane) Zobaczcie co mi uciekło sprzed nosa, i za jaką cenę... jestem wściekły ;/ Edytowane 4 Listopada 2010 przez cytochrom 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cytochrom 46 #465 Napisano 4 Listopada 2010 Bedzie nastepny Prosze zamiast linku wklej opis i zdjecie pozdrR 0 Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie Adam Wisniewski - Snerg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jobi1979 0 #466 Napisano 4 Listopada 2010 Bardzo ladny garniturowiec, jak dla mnie przelom lat 1950/60-tych sadzac z wygladu tarczy. Masz zdjecia mechanizmu? Oto mechanizm. Ładnie zachowany, a cyka jak bajeczka 0 Jobi1979 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zbyszke 11 #467 Napisano 4 Listopada 2010 To chyba Peseux 32x (320? - zwykle numer jest pod kolem balansu). Bardzo solidny mechanizm. Uzywany przez wiele firm w garniturowcach, gdzie chodzilo o to, zeby zegarek byl cienki. 0 Zadna praca nie hanbi, ale kazda meczy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jobi1979 0 #468 Napisano 4 Listopada 2010 To chyba Peseux 32x (320? - zwykle numer jest pod kolem balansu). Bardzo solidny mechanizm. Uzywany przez wiele firm w garniturowcach, gdzie chodzilo o to, zeby zegarek byl cienki.Dzięki wielkie!no nie udało mi się pod koło zajrzeć...A przy okazji - możę się orientujesz ile kosztuje złocenie koperty? 0 Jobi1979 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzysiek_W 380 #469 Napisano 4 Listopada 2010 idź do złotnika, wyceni Ci dokładnie, ale nie powinno to kosztować więcej niż 100pln 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beny6 20 #470 Napisano 6 Listopada 2010 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beny6 20 #471 Napisano 6 Listopada 2010 Ten trochę wcześniej ale też się pochwale Koperta złota 18K Kal. 283 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #472 Napisano 6 Listopada 2010 Beny oba są w pięknym stanie jednak pierwsza w ogóle do mnie nie przemawia i żeby nie wiem jak tania była to nie kupiłbym Omegi w tym wydaniu gdyż ma ona dla mnie wygląd bazarowego zegarka. Sory to tylko moje osobiste zdanie, oczywiście o gustach się nie dyskutuje ale za to ta w złocie ma wszystko co kocham w zegarkach vintage, styl, design, smukłe wskazóweczki, ummm miodzio jednym słowem dla mnie zestaw Piękna i Bestia gratuluje nabytków!!!!! 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sleza 6 #473 Napisano 6 Listopada 2010 < 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zbyszke 11 #474 Napisano 6 Listopada 2010 Te mozesz spokojnie nazywac - "semi pie-pan". Twoje zdjecia czy sprzedajacego, bo jakies takie troche podrasowane ? 0 Zadna praca nie hanbi, ale kazda meczy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sleza 6 #475 Napisano 6 Listopada 2010 Sprzedającego ,nie mam sprzętu do takich fotek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach