Master Yoda 2171 #2501 Napisano 15 Stycznia 2013 A ja właśnie drogą kupna i nieco przez pomyłkę nabyłem coś takiego: Niby nie bardzo stare, mechanizm też taki sobie, ale te trzy gwiazdy cholernie mi się spodobały...Fajny,jaka wielkosc?Bo wyglada na "kawal"zegarka 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5914 #2502 Napisano 16 Stycznia 2013 Fajny,jaka wielkosc?Bo wyglada na "kawal"zegarka Wygląda... bo mała ręka, szanownej połowy lepszej, do zdjęcia trzymała ... moja kończyna tylko w ostatnim zdjęciu udział brała (to to włochate odnóże)... 35mm bez koronki, czyli nie za duży sprzęt... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blizniak2010 0 #2503 Napisano 16 Stycznia 2013 Witam, Chcialbym przedstawic moj nowy nabytek kupiony doslownie godzine temu. Oczywiscie potrzebuje troche pracy. Opinie mile widziane. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Spinner 32 #2504 Napisano 18 Stycznia 2013 Stalowy Longines Admiral z automatycznym kalibrem 431 czyli werkiem hi-beat 36000, data na "3" natychmiast przeskakująca o 24-tej a 10 ruchów na sekunde powoduje, że sekunda płynie prawie jak w "sprindrajwie" 0 SPINNERSTRAPy - szukaj na Instagranie lub FB po haśle "spinnerstraps" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gniewko 115 #2505 Napisano 18 Stycznia 2013 Gratuluje Longinka jest piękny no i w pudle 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5146 #2506 Napisano 18 Stycznia 2013 Piękny zegarek, jak prawie wszystkie Longinesy z tego okresu, moja ulubiona marka. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #2507 Napisano 18 Stycznia 2013 (edytowane) Po serwisie: Stalowy Longines Admiral z automatycznym kalibrem 431 czyli werkiem hi-beat 36000, data na "3" natychmiast przeskakująca o 24-tej a 10 ruchów na sekunde powoduje, że sekunda płynie prawie jak w "sprindrajwie" Ładne zegarki, Panowie. Gratuluje nabytków Mój znacznie skromniejszy. Eska z fabryki Waltera Kochera, gdzie produkowano też takie marki jak Bovet, Renova, Royce, Frenca.Kupiłem głównie ze względu na lubiany przeze mnie werk typu bumper - tutaj bardzo ładnie zachowany AS 1250Mechanizm jest "koło 60-tki" a wygląda, jakby wczoraj opuścił fabrykę Edytowane 18 Stycznia 2013 przez chronofil 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2508 Napisano 18 Stycznia 2013 Fajny...u mnie brak zegarka z "bumperem",musze sobie taki sprawic , 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tajtek 110 #2509 Napisano 18 Stycznia 2013 Teraz wiem, kto sprzątnął mi go sprzed nosa Piękny zegarek i bardzo fajny mechanizm. Gratuluję udanego zakupu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #2510 Napisano 19 Stycznia 2013 Fajny...u mnie brak zegarka z "bumperem",musze sobie taki sprawic , Dzięki! Musisz, bo warto. To są takie wdzięczne werki, takie niedzisiejsze... Te stuki w środku, te sprężynki, te zapadki... Lubię sobie otworzyć takiego gada i obracajac nim patrzeć, jak wahnik sie obija. Wstrząsowy byłby jeszcze ciekawszy, ale póki co poluję bez sukcesów. Teraz wiem, kto sprzątnął mi go sprzed nosa Piękny zegarek i bardzo fajny mechanizm. Gratuluję udanego zakupu Obijesz sobie następnym razem Dzięki za dobre słowo 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #2511 Napisano 19 Stycznia 2013 Niezle nabytki te Longiny! Eska naprawdę piękna i zeczywiscie te mechanizmy są fajniutkie tez jeszcze nie mam żadnego bumperka chyba czas zapolowac na takiego A co do samej firmy Eska jak ja ocenacie?! Bo z tego co widziałem ma naprawdę swietnie wykonanane zegarki! 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lamwoj 378 #2512 Napisano 19 Stycznia 2013 (edytowane) Omega cal. 361 złota 14k.Nabytek już nie taki nowy , ale dopiero teraz dostał nabłyszczenie i nową sprężynę , bo była wstawiona jakaś sztuka.Średnica 33 mm , ale daje radę i zostaje w domciu .Tarcza nie odnawiana w dużym powiększeniu widać ładną beżową patynkę na niej i na indeksach i wskazówkach.Bardzo ładny stan tego admirałka i eski.Pozdrawiam. Edytowane 19 Stycznia 2013 przez lamwoj 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #2513 Napisano 19 Stycznia 2013 A co do samej firmy Eska jak ja ocenacie?! Bo z tego co widziałem ma naprawdę swietnie wykonanane zegarki! Trudno mi oceniać, bo to jest mój pierwszy egzemplarz, a cała firma, czy raczej marka mało popularna i niewiele tych zegarków się widuje.O moim egzemplarzu mogę powiedziec, że jest bardzo przyzwoicie wykonany. Tarcza dwutonowa pięknie mieni sie przy zmianach kąta patrzenia, koperta solidnie pozłocona, ładnie spasowana, dekielek sygnowany, werk ładnie opisany.Jest to zegarek klasy popularnej i tak go nalezy odbierać, ale wstydu przed Ryśkiem nie ma - jakościowo nie ustępuje ówczesnym tissotom, certinom, a już na pewno może konkurować z atlantikami czy delbanami. Omega cal. 361 złota 14k.Nabytek już nie taki nowy , ale dopiero teraz dostał nabłyszczenie i nową sprężynę , bo była wstawiona jakaś sztuka.Średnica 33 mm , ale daje radę i zostaje w domciu .Tarcza nie odnawiana w dużym powiększeniu widać ładną beżową patynkę na niej i na indeksach i wskazówkach.Bardzo ładny stan tego admirałka i eski.Pozdrawiam. No, Twoja omega też niczego sobie, Wojtku! Gratuluję - piękna sztuka Werk byś pokazał 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lamwoj 378 #2514 Napisano 19 Stycznia 2013 Oto i on cudnej urody .Dzięki i pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caliber 89 1 #2515 Napisano 19 Stycznia 2013 Nowy nabytek :Skantic Chronographe na kalibrze Landeron 51...marka Atlantic'a, produkcja na szwedzki rynek...po zakupie okazało się, że ma niesprawny górny przycisk ale po drobnej ingerencji zegarmistrza działa już perfekcyjnie...cieszy oko i nadgarstek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5146 #2516 Napisano 19 Stycznia 2013 Kolejny z Błonia. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5146 #2517 Napisano 28 Stycznia 2013 Polowałem na murzynka w dużym rozmiarze i udało się. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tajtek 110 #2518 Napisano 28 Stycznia 2013 Gratuluję nabytku. Obserwowałem tego murzynka, ale jakoś nie mogłem się zdecydować na podjęcie walki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ksylo1 34 #2519 Napisano 28 Stycznia 2013 Witam Wszystkich po długiej nieobecności i gratuluję wspaniałych nabytków! Malować czy nie malować? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tajtek 110 #2520 Napisano 28 Stycznia 2013 Ja bym się zastanowił nad nowym makijażem dla niego. Koperta wydaje się być w bardzo dobrym stanie, ale niestety tarcza jest nieco styrana i psuje nieco cały obraz. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ksylo1 34 #2521 Napisano 29 Stycznia 2013 tak, pewna kwestia mnie zastanawia... skąd taki stan tarczy? woda,pot, smar?Koperta w bardzo ładnym stanie bez nalotów, korozji, przebarwień i mechanizm również! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Ratyński 407 #2522 Napisano 29 Stycznia 2013 (edytowane) tak, pewna kwestia mnie zastanawia... skąd taki stan tarczy? woda,pot, smar?Pewnie przechowywany w kiepskich warunkach (np, kuchenna szuflada ), prze długotrwałym braku szkiełka.Tak duża ilość uszkodzeń wymaga jednak odmalowania, no chyba, że to nie uszkodzenia i większość dałoby się zmyć. Edytowane 29 Stycznia 2013 przez Piotr Ratyński edycja 0 Piotr Ratyński Adhibe rationem difficultatibus. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KamilZlg 27 #2523 Napisano 29 Stycznia 2013 (edytowane) A ja bym nie malował. Takiego vintage'a z wysokiej półki lepiej mieć w oryginale, nawet jeśli na tarczy odcisnął swoje piętno ząb czasu - i to dosłownie ząb .Poza tym, gratuluję. Świetny! Edytowane 29 Stycznia 2013 przez KamilZlg 0 Omega Seamaster 300 M, Certina DS-1 Limited Edition, Atlantic Seahunter 7035, Casio G-Shock GW-9400-1ER Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5146 #2524 Napisano 29 Stycznia 2013 Naprawdę trudno doradzać, tarcza jest raczej nadająca się do renowacji, choć to już na pewno nie będzie "to". Może rzeczywiście spróbować z czyszczeniem, lekkim myciem i dopiero wtedy podjąć decyzję. Zegarek bardzo ładny i szkoda go trochę na malowankę.Czy znalazłeś może gdzieś zdjęcie tarczy tego modelu w lepszym stanie? Coś więcej o mechanizmie? 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #2525 Napisano 29 Stycznia 2013 Poszukać tarczy na zatoce albo podpytaj naszego forumowego guru od jlc 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach