Gość tagheuerman #3351 Napisano 10 Sierpnia 2013 (edytowane) wczoraj... no i dziś poszedłem za ciosem..... Witamw jakiej cenie te rarytaski? Edytowane 10 Sierpnia 2013 przez tagheuerman 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mechanik 991 #3352 Napisano 14 Sierpnia 2013 Przypadkowy nabytek ,ale bardzo ładny mechanizm prościutki ale śmiga super,37mm.To damski wisorek czy raczej męski ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #3353 Napisano 14 Sierpnia 2013 (edytowane) "w jakiej cenie te rarytaski? A to już pewnie tajemnica handlowa .............no chyba, że Piotrek ugnie się i napisze Ci na PW Dawno się nie chwaliłem bo i nie było czym, ciągłe roszady i berek na poduszkach tych moich zegareczków ale w końcu kilka tańszych zastąpiła jedna droższa. I po polerce szkła po założeniu nowego paseczka ,oczyszczeniu koperty zakochałem się w niej i wiecie co Panowie było warto o nią powalczyć W Polsce praktycznie nie do zdobycia.Stan zachowania oceńcie sami nie jest to NOS ale w bardzo dobrym stanie. Posiada kilka rysek na kopercie ale jest przecież po 40-ce Fotki słabe bo na pniu dosłownie trzaskane. A zegarek dotarł kilka godzin temu... rozmiarów dość słusznych bo bez koronki ma szerokość 40mm więc to spory watch... OMEGA MEMOMATIC zawsze chorowałem na ten egzemplarz i w końcu!!!! Edytowane 14 Sierpnia 2013 przez Stary 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ksylo1 26 #3354 Napisano 14 Sierpnia 2013 (edytowane) Trzeba przyznać piękna! Edit:Z papierami? Edytowane 14 Sierpnia 2013 przez ksylo1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #3355 Napisano 14 Sierpnia 2013 Niestety bez papierów......Był to prezent od ojca ,który przeleżał w szufladzie obdarowanego kilkanaście lat. Jak stwierdził nie paja się zegarkami na moje szczęście 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #3356 Napisano 14 Sierpnia 2013 (edytowane) Śliczna ..a możesz wkleic"normalne" w świetle dziennym zdjęcie? Btw zdjęcia bardzo fajne ale takie hmm na wystawę Pokaz prosze jeszcze mechanizm Edytowane 15 Sierpnia 2013 przez sneer 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #3357 Napisano 15 Sierpnia 2013 (edytowane) Witamw jakiej cenie te rarytaski?MACIEK trzeba sie dzielić wiedza Niestety te atlantici nie sa tanie ale tu trzeba uwzględnić ich ladny stan zachowania - nowego worldmastera w tej cenie bys spokojnie kupił Najtanszego jakiego ja widziałem jakis czas temu ale w słabszym stanie to było około 1000 pln - mało jest ich niestety i nie można sobie poprzebierac. Powodzenia w poszukiwaniach Edytowane 15 Sierpnia 2013 przez sneer 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
primabaleron 1175 #3358 Napisano 15 Sierpnia 2013 OMEGA MEMOMATIC zawsze chorowałem na ten egzemplarz i w końcu!!!! Ooo.... f'ck! Bajka ! :) 0 https://www.instagram.com/primabaleron/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dabbo 50 #3359 Napisano 15 Sierpnia 2013 @Stary gratulacje, rzeczywiście piękna i świetnie zachowana. Nie jest łatwo zdobyć Memomatica na chodzie zwłaszcza w tak dobrym stanie, wyprodukowali ich tylko 35 tys. i to 40 lat temu. Ja wciąż szukam modelu z niebiesko-srebrną tarczą w stalowej kopercie do pary. Zrób proszę więcej wyraźnych zdjęć w dziennym świetle, bo zegarek jest tego wart. No to są już dwie takie Omegi na Forum. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #3360 Napisano 15 Sierpnia 2013 Mówisz i masz Piotrek ja trzaskam lustrzanką na ustawieniach manualnych robię kilkadziesiąt fotek i zawsze jakieś najlepsze ujęcia wybieram. Najważniejsze to zgrać ustawienia z nasłonecznieniem i wtedy coś tam zawsze się uda. Zegarek nie jest polerowany i nie będzie akceptuję go z tymi dwiema czy trzema ryskami na kopercie i kilkoma rysami na dekielku. Uważam ,że stan i tak jest rewelacyjny. Z reszta sami oceńcie fotki zrobiłem dwie minuty temu moją Alfą 230. Jedna fotka dobra druga gorsza ale nie mam już siły dziś szukać lepszych,dabbo niebieska tez mi się bardzo podoba sam bym przygarnął taką ale się spóźniłem poszła taka w stanach kilka dni temu z całym kompletem. Może w nieco gorszym stanie niż moja ale z pewnością godna uwagi. ostatnie zdjęcie oczywiście zapożyczone I w takiej wersji tez mi się śni 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #3361 Napisano 15 Sierpnia 2013 Ładny ten memo, ładny... Gratuluję, Maćku 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dabbo 50 #3362 Napisano 15 Sierpnia 2013 O taką mi właśnie chodziło. Ciężko taką trafić za rozsądne pieniądze i w akceptowalnym stanie, ale może kiedyś...Jeszcze raz gratuluje, niech cieszy oczy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #3363 Napisano 15 Sierpnia 2013 Dzięki chłopaki cieszy i to bardzo...... chyba zostanie u mnie na długo :D 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasyl 730 #3364 Napisano 15 Sierpnia 2013 Piękna. Gratulacje! Na takie strzały warto czekać Pozdrawiam, 0 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #3365 Napisano 15 Sierpnia 2013 (edytowane) Ładny zegarek w świetnym stanie! Gratulacje!I z omegowych ciekawostek, historia o jakimś farciarzu: dziś na allegro poszła ładna złocona Omesia z polskim datownikiem. Za niecałe 5 stów. A ja, głupi, nie licytowałem, bo spodziewałem się typowego ataku snajperów i podbicia ceny do standardowej w ostanich 7 sekundach Edytowane 15 Sierpnia 2013 przez hrabia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caliber 89 1 #3366 Napisano 16 Sierpnia 2013 (edytowane) MEMOMATIC zdecydowanie godny uwagii, świetny zegarek ! Gratuluję ! Ładny zegarek w świetnym stanie! Gratulacje!I z omegowych ciekawostek, historia o jakimś farciarzu: dziś na allegro poszła ładna złocona Omesia z polskim datownikiem. Za niecałe 5 stów. A ja, głupi, nie licytowałem, bo spodziewałem się typowego ataku snajperów i podbicia ceny do standardowej w ostanich 7 sekundach za 500 zł powiadasz....aż trudno w to uwierzyć...rewelacyjna cena. Jakoś dziwnym trafem ominęła mnie ta aukcja...a szkoda, bo to bardzo rzadkie zegarki...Omega z polskim kalendarzem kosztuje z reguły 3 lub 4 razy tyle, zależy od stanu ale w tej cenie, o której wspomniałeś, w zasadzie jest nie do zdobycia - choć z tego co piszesz - w wakacje zdarzają się różne cuda :-) Edytowane 16 Sierpnia 2013 przez Caliber 89 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lexxus 64 #3367 Napisano 17 Sierpnia 2013 Ruhla nowa ... szkoda że to taka byle jaka marka i coś o czym nie słyszałem , zainteresował mnie napis swiss 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #3368 Napisano 17 Sierpnia 2013 MEMOMATIC zdecydowanie godny uwagii, świetny zegarek ! Gratuluję ! za 500 zł powiadasz....aż trudno w to uwierzyć...rewelacyjna cena. Jakoś dziwnym trafem ominęła mnie ta aukcja...a szkoda, bo to bardzo rzadkie zegarki...Omega z polskim kalendarzem kosztuje z reguły 3 lub 4 razy tyle, zależy od stanu ale w tej cenie, o której wspomniałeś, w zasadzie jest nie do zdobycia - choć z tego co piszesz - w wakacje zdarzają się różne cuda :-)Stan był niezły, zegarek wyraźnie używany, ale nie trupek. Pluje sobie w brodę . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gniewko 115 #3369 Napisano 18 Sierpnia 2013 A to mój najnowszy nabytek - Universal Geneve Polerouter III cal. 72 (microtor) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lamwoj 341 #3370 Napisano 18 Sierpnia 2013 Piękny stan , zacny werk , fajna stylistyka.Podaj jeszcze wymiary , bo jak na univerka to chyba spory.Gratki pzdr 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gniewko 115 #3371 Napisano 18 Sierpnia 2013 Piękny stan , zacny werk , fajna stylistyka.Podaj jeszcze wymiary , bo jak na univerka to chyba spory.Gratki pzdr Dzięki. Wymiary 38mm bez koronki i 10mm wysokości. Idealny rozmiar na moją łapę 18,5cm. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #3372 Napisano 18 Sierpnia 2013 Fajniutki. A co to za język datownika? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gniewko 115 #3373 Napisano 19 Sierpnia 2013 Fajniutki. A co to za język datownika? Nie mam zielonego pojęcia... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lobuz1 3 #3374 Napisano 19 Sierpnia 2013 (edytowane) A to mój najnowszy nabytek - Universal Geneve Polerouter III cal. 72 (microtor) Gratulacje, też licytowałem i byłem lekko zaskoczony obrotem sprawy . Jest super. Mam jeden UG na 72. Edytowane 19 Sierpnia 2013 przez lobuz1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gniewko 115 #3375 Napisano 20 Sierpnia 2013 Gratulacje, też licytowałem i byłem lekko zaskoczony obrotem sprawy . Jest super. Mam jeden UG na 72. Wczoraj odebrałem z poczty wygląda o niebo lepiej niż na tych zdjęcia z aukcji. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach