primabaleron 1175 #4801 Napisano 19 Marca 2014 Bez zmian. Czytaj: Choroba postępuje... 0 https://www.instagram.com/primabaleron/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RoboCop 0 #4802 Napisano 19 Marca 2014 W jakich latach był produkowany ten piękny Enicar i co tam we wnętrzu siedzi?Więcej zdjęć! 0 (00)[][](00) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RTK-WGM 219 #4803 Napisano 19 Marca 2014 no właśnie proszę o więcej info i grafiki 0 Kupię wszystko, rozsądek zachowując, co ma związek z marką ENICAR. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
primabaleron 1175 #4804 Napisano 19 Marca 2014 Zegarek, jak wszystkie moje Enicary pochodzi z końca lat sześćdziesiątych. Pierwszy "nie Szerpa" i pierwszy GMT W środku Valjoux 724... Śednica 40mm. Coś tam trzeba by przy nim jeszcze zrobić, ale nie mogłem się powstrzymać 0 https://www.instagram.com/primabaleron/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #4805 Napisano 19 Marca 2014 Faktycznie, choroba nie ustępuje, ale tak trzymać, przynajmniej możemy pooglądać ciekawe zegarki, a już na pewno Enicar`y. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fixxxer 180 #4806 Napisano 19 Marca 2014 (edytowane) Piękności. Też bym chciał tak chorować, ale żeby mnie było stać na lekarstwa. Gratulacje!!! Edytowane 19 Marca 2014 przez Fixxxer 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lamwoj 334 #4807 Napisano 19 Marca 2014 (edytowane) Bez zmian. Czytaj: Choroba postępuje... Gratki , trochę zaraziłeś mnie tymi enicarkami! Mają to "cóś"U mnie taki troszkę mniejszy brat. 37 mm bez koronki.W środku Valjoux 23 na dobrym chodzie.Co prawda już jest troszkę u mnie , ale dopiero został doprowadzony do ładnego stanu.Pzdr Edytowane 19 Marca 2014 przez lamwoj 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5728 #4808 Napisano 19 Marca 2014 Kurcze !!!! niekręci wam się w głowie od tych naręcznych zegarków ???? Wkółko to samo żadnych kieszonek Taki dzisiaj Buraczek kolejowy do mnie przybył - niedawna aukcja z allegro - wystawiony drogo niekupiony przez nikogo , udało się dogadać ze sprzedajacym i tak został kupiony w bardzo dobrej cenie Stary zegarek Paweł Bure zgodnie z numerem 69 nabitym na kopercie 1902 lub 1903 rok - ciekawa dedykacja na tyle koperty K.A Makińska Wojenna Linia Kolejowa - Makińsk to mała miejscowość w Kazachstanie - tyle udało mi się ustalić żadnych więcej informacji o co chodzi z tą wojskową/wojenną linią kolejową nie znalazłemZegarek w pięknym stanie widać że nie grzebane nawet szkiełko najprawdopodobniej oryginalne idealnie spasowane z rantem koperty porcelanowa tarcza i piękne odpuszczane wskazówki z długim cieniutkim grocikiem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ksylo1 26 #4809 Napisano 19 Marca 2014 ale tego doba tu przybyło...!!! gratuluję nabytków! p.s.Gdzie obecnie warto oddać kopertę do profesjonalnego chromowania? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 6267 #4810 Napisano 19 Marca 2014 Pierwszy "nie Szerpa" i pierwszy GMT Jak nie, jak tak - Sherpa 300 Świetny! 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #4811 Napisano 19 Marca 2014 @lamwojwysyp Enicar`ów. Gratuluję, bo to piękne zegarki. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #4812 Napisano 19 Marca 2014 Pawel - tez mam slabosc do kieszonek.....jutro wkleje zdjecia kolejnego, Argentynskiego nabytku - kieszonkowego Zenitha z poczatku wieku Gratulacje! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #4813 Napisano 19 Marca 2014 Enicary zacne, ale Paweł Bury też piękny! Gratulacje 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RoboCop 0 #4814 Napisano 20 Marca 2014 Jak nie, jak tak - Sherpa 300 Świetny!Może ktoś to wyjaśnić - dekielek nie z tego zegarka, czy były wkładane takie z napisem "Sherpa", mimo że model inny? 0 (00)[][](00) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
centralny 3 #4815 Napisano 21 Marca 2014 I tu jeszcze wrzucę.....Nowy nabytek,Co sądzicie ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #4816 Napisano 21 Marca 2014 A co tu sądzić? Tu trzeba gratulować pięknego klasyka w świetnym stanie! Co też niniejszym czynię 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory_70 510 #4817 Napisano 21 Marca 2014 I tu jeszcze wrzucę.....Nowy nabytek,Co sądzicie ? Nice Władziu, z każdej strony urokliwy i pomyśleć, ze zegar ma około 60 lat......... 0 Only vintage .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #4818 Napisano 21 Marca 2014 Ładny ......... Romek i Atomek a byłem dziś przy Centralnym i żaden pryszcz mi się nie trafił!!! 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wristwatch 2 #4819 Napisano 21 Marca 2014 Piękny Titus.Co tam siedzi? Valjoux 7734? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #4820 Napisano 21 Marca 2014 Super stan, gratuluję. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #4821 Napisano 21 Marca 2014 Piękny Titus.Co tam siedzi? Valjoux 7734? Skąd taki pomysł? Przeciez zupełnie niepodobny i dużo późniejszy. W Titusie któryś Landeron z rodziny 48 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #4822 Napisano 21 Marca 2014 Mam takiego w kopercie "pasowanej"-Landeron 48.... 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #4823 Napisano 21 Marca 2014 Piękny, klasyczny vintage! Gratulacje! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
centralny 3 #4824 Napisano 22 Marca 2014 (edytowane) Dzięki, dzięki... Troche nie widzi mi się pasek. Jakbyście wiedzieli gdzie moge dostać zwykły bez zadnej struktury klasyczny jasno brązowy 20mm to poproszę PW (teleskopy wlutowane na stałe) Edytowane 22 Marca 2014 przez centralny 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5728 #4825 Napisano 22 Marca 2014 Wszystko zależy od upodobań właściciela ale ja bym tego paska nie zmieniał jest świetny jak sam zegarek - teleskopiki są na stałe ??? to ten pasek co jest ktoś podkleił chyba?? nie wiem czy są takie paski 20stki na stałe teleskopy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach