Wasyl 730 #7076 Napisano 20 Stycznia 2015 Gigandet właśnie wrócił z przeglądu i w sumie cieszy, ale chyba za bardzo wsiąkłem w stylistykę lat 70. Pewnie się narażę, ale memovox moim zdaniem jest fajniejszy...Pozdrawiam, 0 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #7077 Napisano 20 Stycznia 2015 Nie narzekaj fajny stan. A memovox to inne komplikacje, może i fajniejszy. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #7078 Napisano 20 Stycznia 2015 (edytowane) Giganted jest świetny! Edytowane 20 Stycznia 2015 przez OmegaDeVille 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #7079 Napisano 20 Stycznia 2015 Tomek to sa dwa kompletnie rozne zegarki ..nie mozna ich porównać 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #7080 Napisano 20 Stycznia 2015 Snoopy jak w sam raz na plaże! Sam próbuje zaszczepić bakcyla u moich dziewczynek ale jak narazie słyszę po co ci tyle zegarkow wyrzuc je 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #7081 Napisano 20 Stycznia 2015 Niestety, Snoopy raczej nie wytrzymałby kontaktu z wodą . Na razie będzie leżakował. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jakub Mróz 16 #7082 Napisano 21 Stycznia 2015 Taki krabik od Marvina: Zgrabny Pokaż werk 0 IWC Schaffhausen Cal. 83 INCA, JLC Master Control Ultra thin, Audemars Piguet cal. 2003 i cal. 2001, ML Pontos Automatique PT6117 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robredo 21 #7083 Napisano 21 Stycznia 2015 Gigandet właśnie wrócił z przeglądu i w sumie cieszy, ale chyba za bardzo wsiąkłem w stylistykę lat 70. Pewnie się narażę, ale memovox moim zdaniem jest fajniejszy...Pozdrawiam,Wasyl, mi te lata 70-te też leżą. Memovax świetny, idealny do mojej kolekcji 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość norbie #7084 Napisano 21 Stycznia 2015 Wasyl - coś mi się nie zgadza. Miałeś dwa telewizory LC - z niebieską tarczą (chyba, że się mylę?) oraz z szarą tarczą z pomarańczowym minutnikiem i datą na 3. Czy ten obok Gigandeta to nowy zakup? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojdeo 0 #7085 Napisano 21 Stycznia 2015 Dla mnie ładniejszy ten Gigandet! Jest piekny! Gratulacje zegarka. Tak z ciekawości ile kosztowało smarowanie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frantz70 3829 #7086 Napisano 21 Stycznia 2015 Taki dziś dotarł. Lepsze zdjęcia po wymianie szkiełka w odpowiednim dziale. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #7087 Napisano 21 Stycznia 2015 Szalejesz, kolejny bardzo fajny Atlantic. Gratulacje. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasyl 730 #7088 Napisano 21 Stycznia 2015 Wasyl - coś mi się nie zgadza. Miałeś dwa telewizory LC - z niebieską tarczą (chyba, że się mylę?) oraz z szarą tarczą z pomarańczowym minutnikiem i datą na 3. Czy ten obok Gigandeta to nowy zakup?nie, to ten niebieski, tak światło padało, to był wybór zegarkowy na wczoraj więc skonfrontowałem go od razu z Gigandetem@ wojdeo - tanio nie było, tam dużo złomu we środku jest do smarowania Pozdrawiam 0 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mmisiekwatch 3 #7089 Napisano 21 Stycznia 2015 nie chciałem w dwóch miejscach robić tego samego postu, ale polecam mój ``skarb`` w dziale Omega : http://zegarkiclub.pl/forum/topic/51546-klub-mi%C5%82o%C5%9Bnik%C3%B3w-zegark%C3%B3w-omega/page-146?do=findComment&comment=1378311 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frantz70 3829 #7090 Napisano 21 Stycznia 2015 Szalejesz, kolejny bardzo fajny Atlantic. Gratulacje.Dzięki."W tym szaleństwie jest metoda" Chyba :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojdeo 0 #7091 Napisano 21 Stycznia 2015 nie, to ten niebieski, tak światło padało, to był wybór zegarkowy na wczoraj więc skonfrontowałem go od razu z Gigandetem@ wojdeo - tanio nie było, tam dużo złomu we środku jest do smarowania PozdrawiamJa ostatnio poszedłem ze swoim zegarkiem (angelus chronodato) do "renomowanego" zegarmistrza w luksusuwym salonie i okazało się, że po jego otwarciu pokręcił głową i stwierdził, że to nie dla niego, a dodam, ze na szyldzie widnieje napis o kilkudziesięcioletnim doswiadczeniu w serwisowaniu zegarków. Poszedłem więc do pasjonata i za 200,00 zł zrobił mi kompletny serwis i zegarek śmiga jak ta lala. Dodam, że na biurku obok mojego leżał piękny Patek, a warsztat wyglądał na wczesny PRL. Chyba zapłaciłem niedrogo?? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #7092 Napisano 21 Stycznia 2015 Dzięki."W tym szaleństwie jest metoda" Chyba :-)Jacek, metody juz dawno nie ma a została tylko choroba 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasyl 730 #7093 Napisano 21 Stycznia 2015 Ja ostatnio poszedłem ze swoim zegarkiem (angelus chronodato) do "renomowanego" zegarmistrza w luksusuwym salonie i okazało się, że po jego otwarciu pokręcił głową i stwierdził, że to nie dla niego, a dodam, ze na szyldzie widnieje napis o kilkudziesięcioletnim doswiadczeniu w serwisowaniu zegarków. Poszedłem więc do pasjonata i za 200,00 zł zrobił mi kompletny serwis i zegarek śmiga jak ta lala. Dodam, że na biurku obok mojego leżał piękny Patek, a warsztat wyglądał na wczesny PRL. Chyba zapłaciłem niedrogo??bardzo niedrogo )) 0 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #7094 Napisano 21 Stycznia 2015 A ten pasjonat z jakiego jest miasta ? 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
reelax 179 #7095 Napisano 22 Stycznia 2015 Kolejny nabytek Enicar cal. 1292 ok 1955r. Ładnie zachowana czarna tarcza. W tarczy dołeczki podobnie jak w piłce golfowej, ładnie to wygląda - bardzo nietypowo. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robredo 21 #7096 Napisano 22 Stycznia 2015 Ja ostatnio poszedłem ze swoim zegarkiem (angelus chronodato) do "renomowanego" zegarmistrza w luksusuwym salonie i okazało się, że po jego otwarciu pokręcił głową i stwierdził, że to nie dla niego, a dodam, ze na szyldzie widnieje napis o kilkudziesięcioletnim doswiadczeniu w serwisowaniu zegarków. Poszedłem więc do pasjonata i za 200,00 zł zrobił mi kompletny serwis i zegarek śmiga jak ta lala. Dodam, że na biurku obok mojego leżał piękny Patek, a warsztat wyglądał na wczesny PRL. Chyba zapłaciłem niedrogo??Jak leżał obok Patka to niedrogo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #7097 Napisano 22 Stycznia 2015 Tak mi się zdobyło... kto był producentem mechanizmu? 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #7098 Napisano 22 Stycznia 2015 I taki jeszcze mi wpadł był: Tu ciekawy sposób kompensacji długości czynnej włosa pod wpływem zmian temperatury.Ciekawe, który to ten Le Roy... było ich chyba wielu 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #7099 Napisano 22 Stycznia 2015 Tak mi się zdobyło... kto był producentem mechanizmu?Bardzo ładny nabytek! Czy to tylko taka tarcza? Czy cos w stylu gmt?! 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #7100 Napisano 22 Stycznia 2015 (edytowane) Tarcza posiada "podtarczę" ze skalą 1-12. O 12.00 przełącza się na 13-24. Fajne...Kurcze je trochę niedouczony jestem... co to jest gmt? Edytowane 22 Stycznia 2015 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach