Gość Angelo #7551 Napisano 3 Marca 2015 o masakra hahahahahaspadlem z krzesla 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #7552 Napisano 3 Marca 2015 masz ,sam poczytaj-https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CCAQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.ojciec-dyrektor.de%2Fgrzechy0.htm&ei=Csf1VLSkJqPXyQOV94HICg&usg=AFQjCNFOV5S1QX0BKO4t8hq7-M8ePvkzbg a zegareczek przyjemny....Zgłupiałem! Genialne! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #7553 Napisano 3 Marca 2015 (edytowane) Speedmaster piękny! Ale omega Omegi tez piękna i w jakim ładnym stanie tylko pogratulować! i oczywiście zenith tez niczego sobie! Graty! Edytowane 3 Marca 2015 przez szwed 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gasp50 680 #7554 Napisano 3 Marca 2015 Moja najnowsza pociecha Omega Speedmaster 125 cal. 1041to juz trzecia na forum caliber89 ja i ty pogratulowac moge zapewnic ze sie nie nudzi tak jak inne zegarki pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caliber 89 1 #7555 Napisano 3 Marca 2015 to juz trzecia na forum caliber89 ja i ty pogratulowac moge zapewnic ze sie nie nudzi tak jak inne zegarki pozdrawiam Dokładnie to samo napisałem, tyle, że w temacie: Chronografy Vintage Widzisz Michał, jaka zgodność :) Gniewko - jeszcze raz gratuluję ! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gniewko 115 #7556 Napisano 3 Marca 2015 W wolnej chwili postaram się zrobić bardziej klimatyczne zdjęcia.Może zrobimy fanklub 125'tek? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #7557 Napisano 3 Marca 2015 Dzięki za dobre słowa, myślałem o meshu a'la shark właśnie, a Ty jaką Hrabio proponujesz bransę, podrzuć linka proszę ?konkretnej to ja Ci nie zaproponuję, po prostu coś solidnego, z pełnymi ogniwami, lekko się zwężającego w kierunku zapięcia, żeby pasowało do wintydża. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość lamhub #7558 Napisano 3 Marca 2015 A ja zakupiłem sobie takiego Antka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
13lesiu 958 #7559 Napisano 3 Marca 2015 Dzięki Dobrodziejowi nawiedziła mnie taka Omega W środku cal. 286. ps. Aby powiekszyć zdjęcie trzeba na nie kliknąć.Filip zawinąłeś mi ją z przed nosa,nieładnie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #7560 Napisano 4 Marca 2015 (edytowane) No nie smuć się tak...zobacz jak jej z rodziną dobrze Edytowane 4 Marca 2015 przez OmegaDeVille 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #7561 Napisano 4 Marca 2015 Super zbiorek, ta z "lnianą" tarczą najbardziej mi się podoba.Gratulacje. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #7562 Napisano 4 Marca 2015 Super zbiorek, ta z "lnianą" tarczą najbardziej mi się podoba.Gratulacje.Na żywo wygląda genialnie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #7563 Napisano 4 Marca 2015 Ładny zbiorek!Ale ta firaniasta najładniejsza! 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caliber 89 1 #7564 Napisano 4 Marca 2015 W wolnej chwili postaram się zrobić bardziej klimatyczne zdjęcia.Może zrobimy fanklub 125'tek? Pomysł niezły, ale obawia się, że "nasz fanklub" dość długo może mieć tylko 3 członków 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
reelax 179 #7565 Napisano 4 Marca 2015 Mój nowy nabytek IWC a w środku cal. 150 Tuning Fork - niestety niesprawny Sam zegarek całkiem dobrze się prezentuje, choć nosi ślady "spapranej roboty" widać to chociażby po nieestetycznym przyklejeniu szkiełka (widać ślady kleju), i lekko nierówno osadzonej tarczy. Jednakże nie są to jakieś przeszkody nie do obejścia. Zegarek będzie trzeba poddać lekkiemu przeczyszczeniu, i przywrócić mu stan funkcjonalny. Udało mi się nawet znaleźć mechanizm ESA 9162, nowy, nieużywany. Ściągam go z Switzerland.Myślę, że jak wszystko pójdzie po dobrej myśli to za 2-3 tygodnie pochwalę się większą ilością zdjęć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caliber 89 1 #7566 Napisano 5 Marca 2015 Mój nowy nabytek IWC a w środku cal. 150 Tuning Fork - niestety niesprawny Sam zegarek całkiem dobrze się prezentuje, choć nosi ślady "spapranej roboty" widać to chociażby po nieestetycznym przyklejeniu szkiełka (widać ślady kleju), i lekko nierówno osadzonej tarczy. Jednakże nie są to jakieś przeszkody nie do obejścia. Zegarek będzie trzeba poddać lekkiemu przeczyszczeniu, i przywrócić mu stan funkcjonalny. Udało mi się nawet znaleźć mechanizm ESA 9162, nowy, nieużywany. Ściągam go z Switzerland.Myślę, że jak wszystko pójdzie po dobrej myśli to za 2-3 tygodnie pochwalę się większą ilością zdjęć. Zdjęcie mogłoby być nico lepsze ...ale i tak widać, że fajna maszyna, a jak do tego kamerton, to naprawdę super ! Gratuluję ! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
reelax 179 #7567 Napisano 5 Marca 2015 Zdjęcie mogłoby być nico lepsze ...ale i tak widać, że fajna maszyna, a jak do tego kamerton, to naprawdę super ! Gratuluję !Będą, jak tylko doprowadzę go do lepszego stanu.Póki co, któryś z poprzednich właścicieli nagrał prezentację zegarka: To dokładnie ten sam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
k2cl 6 #7568 Napisano 6 Marca 2015 ...a takie coś leżało miesiąc temu na Allegro i nikt nie chciał licytować, to się zlitowałem... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lamwoj 334 #7569 Napisano 6 Marca 2015 Piękna.Chyba spory rozmiar .Daj zdjęcie serducha.Pzdr 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5728 #7570 Napisano 6 Marca 2015 Świeży nabytek ze słonecznej Italii - Zenith Defy 72' cal.2562 PC 23 Jewels. Panowie, macie jakiś pomysł na bransę, mesha, pasek jakoś nie bardzo mi leży ? No wstydzili by się Szwajcarzy tak zrzynać od Radzieckich inżynierów 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
k2cl 6 #7571 Napisano 6 Marca 2015 (edytowane) Piękna.Chyba spory rozmiar .Daj zdjęcie serducha.Pzdr 36 mm bez koronki, L2L 43mm. Rzeczywiście spora, choć wrażenie rozmiaru na powyższym zdjęciu jest spotęgowane przez fakt robienia zdjęcia z bliska no i mój "imponujący" nadgarstek. W środku - cal. 266. Dysponuję tylko zdjęciem sprzed serwisu: Mogę powiedzieć, że teraz jest ładna i czyściutka Edytowane 6 Marca 2015 przez k2cl 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolak 24 #7572 Napisano 6 Marca 2015 ...a takie coś leżało miesiąc temu na Allegro i nikt nie chciał licytować, to się zlitowałem... IMG_20150306_180407461_HDR.jpg Jest świetnia, widziałem ją u mojego zegarmistrza (Jan na Białołęce). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
k2cl 6 #7573 Napisano 6 Marca 2015 @ Kolak Dziękuję za ciepłe słowa. Mnie też się podoba Wszystko się zgadza, to ta Omega, którą widziałeś na Ceramicznej - dopiero co ją odebrałem... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #7574 Napisano 6 Marca 2015 Świetna, gratuluje. Lubie zegarki z dolna sekundą. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
k2cl 6 #7575 Napisano 6 Marca 2015 (edytowane) Dzięki Mały sekundnik nie zawsze jest tak czytelny, jak ten centralny, ale ma swój urok. W przypadku tego konkretnego modelu bardzo przyczynia się do atrakcyjności zegarka. Nie ukrywam, że i sama koperta jest ciekawa (zwłaszcza uszy), ale to tarcza jest przede wszystkim elementem przykuwającym wzrok. Edytowane 6 Marca 2015 przez k2cl 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach