Master Yoda 2171 #7876 Napisano 15 Kwietnia 2015 (edytowane) Takie tam ,na szybko i po ciemku Edit : No i udał mi się ten 6666 post...ale się ciesze Edytowane 15 Kwietnia 2015 przez cook 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Szymon. #7877 Napisano 15 Kwietnia 2015 no no! Gratulacje! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory_70 512 #7878 Napisano 16 Kwietnia 2015 Ładne szlify na kopercie Marku, udany zakup, gratuluję. 0 Only vintage .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #7879 Napisano 16 Kwietnia 2015 Ładna Omega, ciekawe opisy godzin na tarczy. Gratuluję. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #7880 Napisano 16 Kwietnia 2015 Ładna Omega. Prawie jak Lings 21 Prix )) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #7881 Napisano 16 Kwietnia 2015 http://home.xnet.com/~cmaddox/omega/catalogs/chronostop/chronostop.html 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caliber 89 1 #7882 Napisano 16 Kwietnia 2015 (edytowane) Gratuluję Cook ! Fajny Chronostop - Twój to rzadziej spotykana wersja. Do mojej kolekcji też niedawno dołączył Chronostop, z białą tarczą, też niezbyt często się trafia. Pozdrawiam Edytowane 16 Kwietnia 2015 przez Caliber 89 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #7883 Napisano 16 Kwietnia 2015 Widziałem go jak wertowałem forum.Fajny. 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mike772 1 #7884 Napisano 16 Kwietnia 2015 (edytowane) Dzisiejszy nabytek, jutro idzie na SPA, dobiorę jakiś fajny pasek a potem na rękę Edytowane 16 Kwietnia 2015 przez mike772 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kaktus22 50 #7885 Napisano 16 Kwietnia 2015 http://home.xnet.com/~cmaddox/omega/catalogs/chronostop/chronostop.html DSCF8165.JPGMarek gratuluję :angry: przez tel. powiedziałeś Omega, ale ...wa nie powiedziałeś jaka!!!!!Jak będę duży też sobie taką kupię 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tom1303 7 #7886 Napisano 17 Kwietnia 2015 A ja dziś takie cacko gratulacje. piekna tarcza!!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tom1303 7 #7887 Napisano 17 Kwietnia 2015 A u mnie LANCO Chronograh - rok leżał i czekał u Zegarmistrza na części...no i w końcu się doczekał - em co w nim siedzi za mechanizm? Lubię tę markę, przemawia do mnie stylistyka czasomierzy, jakie produkowali. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #7888 Napisano 17 Kwietnia 2015 Gratuluję Cook ! Fajny Chronostop - Twój to rzadziej spotykana wersja. Do mojej kolekcji też niedawno dołączył Chronostop, z białą tarczą, też niezbyt często się trafia. Pozdrawiam Wiek 46 latPo 24h [włączony stoper] odchyłka -5sSądze że dobry wynik 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #7889 Napisano 17 Kwietnia 2015 Wiek 46 latPo 24h [włączony stoper] odchyłka -5sSądze że dobry wynik Gratulacje świetny zegarek.,Wynik nie jest aż taki dobry.Cal 865 jest bardzo łatwo wyregulować i po kilku minutach regulacji byłbym w stanie zejść poniżej sekundy na dobę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #7890 Napisano 17 Kwietnia 2015 Wiem ,masz rację....ale posiadam go dopiero od kilkudziesięciu godzin.Muszę poobserwować w różnych pozycjach .Na regulację jeszcze czas. 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Ratyński 407 #7891 Napisano 18 Kwietnia 2015 Gratulacje świetny zegarek.,Wynik nie jest aż taki dobry.Cal 865 jest bardzo łatwo wyregulować i po kilku minutach regulacji byłbym w stanie zejść poniżej sekundy na dobę. Ustawić w okolice 1 s/dobę idzie każdy sprawny i prawidłowo nasmarowany mechanizm, nie potrzeba do tego żadnych specjalnych umiejętności wystarczy dobry przyrząd, ale już utrzymanie tego przez czas dłuższy jest dla większości mechanizmów problemem. Odchyłka -5s to dobry wynik nawet dla mechanizmu klasy chronometr, a 865 chronometrem nie jest. 0 Piotr Ratyński Adhibe rationem difficultatibus. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lamwoj 341 #7892 Napisano 19 Kwietnia 2015 A u mnie taki precyzyjny młody hans.Trzeba jeszcze trochę popracować nad środkiem , ale śmiga i trzyma czas aż miło.Pzdr 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #7893 Napisano 20 Kwietnia 2015 Ustawić w okolice 1 s/dobę idzie każdy sprawny i prawidłowo nasmarowany mechanizm, nie potrzeba do tego żadnych specjalnych umiejętności wystarczy dobry przyrząd, ale już utrzymanie tego przez czas dłuższy jest dla większości mechanizmów problemem. Odchyłka -5s to dobry wynik nawet dla mechanizmu klasy chronometr, a 865 chronometrem nie jest.Odkładany na szkiełko w ciągu nocy " nadrabia" około 4 sekund... 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #7894 Napisano 20 Kwietnia 2015 Dzisiaj taka parka staruszków . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Ratyński 407 #7895 Napisano 20 Kwietnia 2015 Seiko ładne, tramwajowy trochę zmęczony, jeszcze tak dedykowanego nie widziałem. :-) 0 Piotr Ratyński Adhibe rationem difficultatibus. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Narfas 62 #7896 Napisano 20 Kwietnia 2015 A u mnie taki precyzyjny młody hans.Trzeba jeszcze trochę popracować nad środkiem , ale śmiga i trzyma czas aż miło.Pzdr Swietny. Lubię tę estetykę. Dzisiaj taka parka staruszków .Ohoho, powiew Orientu. Obydwa ciekawe, raczej nietypowy werk z odwróconym bębnem od Fritza Moeri, a w dodatku wygląda na to że mamy tu egzotyczną służbówka.Seiko bardzo ładne, a tak na pierwszy rzut oka konstrukcyjnie i estetycznie mocno mi zajeżdża Unitasami, chociaż wykonanie wydaje mi się jednak zdecydowanie lepsze. pozdrawiamNarfas 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5729 #7897 Napisano 20 Kwietnia 2015 Bardzo chętnie nabył bym tego seiko 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5729 #7898 Napisano 20 Kwietnia 2015 (edytowane) Gdybym kiedyś trafił na sam mechanizm seikosha to zleciłbym zrobienie pasówki "Boski Wiatr" kiedyś miałem okazje kupić i przegapiłem zakończenie licytacji Edytowane 20 Kwietnia 2015 przez Paweł Bury. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #7899 Napisano 20 Kwietnia 2015 I jeszcze jeden staruszek tym razem pełnoprawny weteran , 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5729 #7900 Napisano 20 Kwietnia 2015 Oprócz kurzej łapki co oznacza skrót ?? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach