mst 413 #13926 Napisano 15 Marca 2024 Wczoraj taki wpadł....na bfg 158 31/7 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szpindlakfan 621 #13927 Napisano 19 Marca 2024 Федоръ Ковальскїй Екатерїнославъ ciekawy rosyjski/ukraiński cylinderek 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oszolom 25698 #13928 Napisano 30 Marca 2024 tak się zastanawiałem, czy się w niego pchać, bo koperta oystera to to raczej nie jest . Ale za ten piniądz to i sam mechanizm z tarczą się chyba opłaciło. 1 Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9088 #13929 Napisano 4 Kwietnia 2024 Epoka lodowcowa dawno minęła, a troglodyci są wciąż wśród nas. Mechanizm Godin a Paris - na oko II połowa XVIII wieku. W zestawie doczepiony zawias złotej koperty: Serio. Ktoś się nie pi***ił z wyciąganiem kołka i wyrwał mechanizm ze złotej koperty. Idiotów nie brakuje. 1 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9088 #13930 Napisano 4 Kwietnia 2024 BTW - czy jest na Forum, albo moze czy znacie kogoś, kto by zrobił kopertę naręczną do takiego mechanizmu? Jest nieduży (tylko grubasny) i pięknie by wyglądał na nadgarstku, tylko kto by mi zrobił kopertę ? 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zadra 1816 #13931 Napisano 4 Kwietnia 2024 kopertę możesz poszukać u chinczyków- tylko brać pod uwagę grubość, no i oczywiście musiałbyś dorobić (albo zlecić) jakiś pierścień osadczy, żeby ten mechanizm nie latał jak "ży. po pustym sklepie".. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9088 #13932 Napisano 5 Kwietnia 2024 9 godzin temu, zadra napisał(-a): kopertę możesz poszukać u chinczyków- tylko brać pod uwagę grubość, no i oczywiście musiałbyś dorobić (albo zlecić) jakiś pierścień osadczy, żeby ten mechanizm nie latał jak "ży. po pustym sklepie".. Nieeetam. Chciałbym ładną srebrną kopertę, a nie chinski wzor nr 3 Po pierwsze - koperta tak gruba będzie o wiele za duża - byłoby troszkę tarczy i dużo pierścienia. Po drugie - te koperty zamyka się praską na głucho - bez praski nawet go nie nakręcisz. Po trzecie - trzeba by zaślepiać otwór na wałek naciągowy. Ogólnie z tych łatwo dostępnych gotowców nic się nie nada. Sek w tym, ze koperta musi się łatwo otwierać, tzn musi mieć lunetę ze szkiełkiem na zawiasie… Nie wiem, czy to wykonalny projekt… 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6161 #13933 Napisano 5 Kwietnia 2024 2 godziny temu, pmwas napisał(-a): Sek w tym, ze koperta musi się łatwo otwierać, tzn musi mieć lunetę ze szkiełkiem na zawiasie… Szukaj koperty z damskiego zegarka kieszonkowego... 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9088 #13934 Napisano 5 Kwietnia 2024 W dniu 5.04.2024 o 11:18, mkl1 napisał(-a): Szukaj koperty z damskiego zegarka kieszonkowego... Mam. Ale on jest gruby i nie będzie pasował. To jest stareńki mechanizm. Na pewno XVIII wiek. Mam nawet kopertę od małego szpindlaka z XIX wieku i tez mowy nie ma. O wiele za gruby. 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #13935 Napisano 5 Kwietnia 2024 19 godzin temu, pmwas napisał(-a): BTW - czy jest na Forum, albo moze czy znacie kogoś, kto by zrobił kopertę naręczną do takiego mechanizmu? Jest nieduży (tylko grubasny) i pięknie by wyglądał na nadgarstku, tylko kto by mi zrobił kopertę ? Paweł Hołda z Krakowa 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sergius 1417 #13936 Napisano 5 Kwietnia 2024 W dniu 14.03.2024 o 19:18, oszolom napisał(-a): trza się będzie pozbyć paprochów ze środka :D. z bransą też pokombinować lepiej niż poprzedni kombinujący, bo sam pomysł miał dobry, ale wykonanie... tak czy inaczej wpadł tanio, jak na ten model, a od paru lat chciałem mieć. zadowolony. Mam jego brata. 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9088 #13937 Napisano 6 Kwietnia 2024 23 godziny temu, kiniol napisał(-a): Paweł Hołda z Krakowa Dzięki! Kontakt nawiązany, zobaczymy co z tego wyjdzie 😃 Jestem nieco „podjarany” - marzy mi się XVIII wieczny szpindlak na nadgarstku, a ten naprawdę jest w pięknym stanie. Szkoda tego ubytku na tarczy, ale rdzy zero, wszystko lśni jak nowe. Złocenie - bajka. Ma oczywiście parę rys, ale to tyle. 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ekskalibur 921 #13938 Napisano 6 Kwietnia 2024 Mam takiego samego tisota tylko w perfekt stanie 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oszolom 25698 #13939 Napisano 7 Kwietnia 2024 Wasze są w auto, mój manualny. Ale wzornictwo to samo. Urocze zegarki. 0 Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
progresywny 97 #13940 Napisano 10 Kwietnia 2024 W końcu udało mi się zdobyć Dynamica w bardzo dobrym stanie. Wszystko dzięki przyjacielowi, który w zasadzie mi go sprezentował. Z formalnego punktu widzenia była to co prawda wymiana, ale moje świadczenie nie było ekwiwalentne. Swoją drogą, on kupował ten zegarek 10 lat temu na forum od jednego z Was. 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frantz70 3829 #13941 Napisano 10 Kwietnia 2024 2 godziny temu, progresywny napisał(-a): W końcu udało mi się zdobyć Dynamica w bardzo dobrym stanie. Wszystko dzięki przyjacielowi, który w zasadzie mi go sprezentował. Z formalnego punktu widzenia była to co prawda wymiana, ale moje świadczenie nie było ekwiwalentne. Swoją drogą, on kupował ten zegarek 10 lat temu na forum od jednego z Was. Kiedyś broniłem się przed tym modelem i dobrze że mi przeszło. 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
progresywny 97 #13942 Napisano 10 Kwietnia 2024 @Frantz70 Piękne egzemplarze. Automat z klasyczna tarczą i mechaniczny bliźniak mojego. Gratuluję! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 8421 #13943 Napisano 10 Kwietnia 2024 W końcu do mnie dotarł. 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oszolom 25698 #13944 Napisano 10 Kwietnia 2024 6 godzin temu, Frantz70 napisał(-a): Kiedyś broniłem się przed tym modelem i dobrze że mi przeszło. Dynamiki najlepsze omegi. Też mam dwie sztuki tych owalnych + taką wesołą unisex kosteczkę. Pod ręką fota jednej z nich. 10 Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marsalus95 602 #13945 Napisano 22 Kwietnia 2024 Tissot bumper z rocznika 1948. 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SLAWEK 01 70510 #13946 Napisano 22 Kwietnia 2024 Ostatnia zdobycz😉 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oszolom 25698 #13947 Napisano 25 Kwietnia 2024 w sumie stan mint, jak to mówią. chód idealny. werk tej jakości, że znalezienie sprawnej sztuki, a tym bardziej trzymającej czas, to naprawdę trudne zadanie. plastik trzymający ośkę balansu jest wręcz rozczulający. 1 Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ekskalibur 921 #13948 Napisano 26 Kwietnia 2024 Nowy nabytek w ładnym stanie 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oszolom 25698 #13949 Napisano 26 Kwietnia 2024 (edytowane) dwa z trzech ostatnich. oba dostały czerwone paski. kukułka to oczywiście moje zamiłowanie do dramatycznych werków opisane powyżej. osco natomiast mnie urzekło. Edytowane 26 Kwietnia 2024 przez oszolom 3 Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 64177 #13950 Napisano 26 Kwietnia 2024 Jak na Casio to chyba już vintage 🤔🤔 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach