Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Najlepszy przyjaciel człowieka :-)

Rekomendowane odpowiedzi

7 godzin temu, Krzysztof Skórka napisał(-a):

Lis mi rano zagryzł moją Bellę… moje serce krwawi… 6 lat i 2 dni z nami…

Szczerze współczuję 

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, Krzysztof Skórka napisał(-a):

IMG_4998_SnapseedCopy.jpeg

Współczuję! 😰 Takie wypadki zdarzają się zarówno w mieście, jak i na wsi. U mnie na peryferiach Poznania, widok lisa w nocy to codzienność. W dzień też się zdarza. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, Krzysztof Skórka napisał(-a):

Współczuję.  

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten mały piesek nawet nie miał jak się bronić 😔

Druga istotna sprawa ostrzegam osoby które wypuszczają swoje psy nie róbcie tego !! W mojej okolicy małżeństwo wypuściło w górach psa rasy spaniel, ten pies im się zgubił, piesek jak to piesek mógł stracić trop, węch itd postawili na nogi wszystkie służby w celu odnalezienia psa jednak wszystko na nic, oferują 10.000 funtów jeżeli ktoś go odnajdzie 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowy domek z otwieranym dachem sprawiłem Speediemu. Wymiary wewnętrzne 38,5 x 18,5cm i wysokość 20cm z zamontowanym kablem grzewczym 3m - 15W pod sufitem. Zamiast zawiasów metalowych zastosowałem gumę o grubości 4mm. Jutro zaprogramuję termostat na 15C. 1000081694.thumb.jpg.59707dbb0ac4d8a765df55139bf95a62.jpg1000081692.thumb.jpg.c1ae79fd83458dd21e1c7628249528bd.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Piotoman napisał(-a):

I tak oto kot kolejny raz udowodnił wyższość nad psem, rozkładając go na łopatki (czytała Krystyna Czubówna)

20250819_093948.jpg

Ładny piesek co to za rasa ? Jaki pysk ma świetny taki liskowaty 🦊 ale bym go wytarmosił za te uszy jak bym miał możliwość 😀😀😀

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 minut temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

Ładny piesek co to za rasa ? Jaki pysk ma świetny taki liskowaty 🦊

Sheltie - owczarek szetlandzki, umaszczenie blue merle. 

Ps. Pies jest żony (mój kot :) i też nam lisa przypomina, więc dostał stosowny identyfikator 

20250827_231356.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, Krzysztof Skórka napisał(-a):

IMG_20240212_234911.thumb.png.df8384d1fb1701473c6fba24d6da8719.png

"Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówek do życia" 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 godzin temu, Krzysztof Skórka napisał(-a):

Wyrazy współczucia Krzysztof😔 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 godzin temu, Krzysztof Skórka napisał(-a):

I moje wyrazy współczucia. 

7 godzin temu, mario1971 napisał(-a):

Nowy domek z otwieranym dachem sprawiłem Speediemu. Wymiary wewnętrzne 38,5 x 18,5cm i wysokość 20cm z zamontowanym kablem grzewczym 3m - 15W pod sufitem. Zamiast zawiasów metalowych zastosowałem gumę o grubości 4mm. Jutro zaprogramuję termostat na 15C. 1000081694.thumb.jpg.59707dbb0ac4d8a765df55139bf95a62.jpg1000081692.thumb.jpg.c1ae79fd83458dd21e1c7628249528bd.jpg

Fajne ale przy dłuższym użytkowaniu na dworze się nie sprawdzi. Miałem z tej płyty daszek w domku dla dzieci i po 3 latach mocno spęczniał. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, kornel91 napisał(-a):

I moje wyrazy współczucia. 

Fajne ale przy dłuższym użytkowaniu na dworze się nie sprawdzi. Miałem z tej płyty daszek w domku dla dzieci i po 3 latach mocno spęczniał. 

Ten domek będzie stał w szklarni. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 godziny temu, Krzysztof Skórka napisał(-a):

Bardzo mi przykro, współczuję...

Jeśli można spytać, to jaki to był duży pies? Pytam nie ze wścibstwa, czy szukania sensacji, tylko po prostu dość często na spacerze z moim psem spotykamy lisy i dotąd nie zamartwiałem się takimi spotkaniami, bo to lisy uciekają przed moim psijacielem (owczarek szkocki 21 kg) i nie traktowałem ich w kategoriach potencjalnego zagrożenia dla jego zdrowia.

13 godzin temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

Umaszczenie blue merle jest bardzo rzadkie

Ej no, chyba nie. Z moich obserwacji, to obecnie chyba najpopularniejsze i najczęściej spotykane umaszczenie u szetlandów, czy collie. Zresztą jak się pogada z hodowcami, to można wysnuć podobne wnioski - ludzie najczęściej szukają takich szczeniaków i przez to też to umaszczenie jest najdroższe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję Panowie za słowa wsparcia... jeszcze to do mnie nie dociera, czasem mam wrażenie, że zaraz pojawi się obok mnie...

@solti to było maleństwo, 3 kg wagi, także nie miała szans z dużym lisem. Broniła swojego terenu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
47 minut temu, Krzysztof Skórka napisał(-a):

Dziękuję Panowie za słowa wsparcia... jeszcze to do mnie nie dociera, czasem mam wrażenie, że zaraz pojawi się obok mnie...

@solti to było maleństwo, 3 kg wagi, także nie miała szans z dużym lisem. Broniła swojego terenu...

Przykro Krzysztofie. Ja jestem kociarz. Dwa straciłem w tragicznych okolicznościach. Jednego pod kołami, a drugi zamęczony przez 2 amstaffy sąsiadów...

Jeżeli masz jeszcze takie małe zwierzaczki w domu, to może warto pomyśleć o psie stróżującym, podobno owczarki maremmańskie odstraszą wszystko co się zbliży i stworzy realne zagrożenie dla "stada". Ale ich socjalizacja pewnie do najłatwiejszych nie należy.

Sytuacja może się powtórzyć. Znajomy, do którego jeździmy po warzywa, owoce i jajka, co chwile ma wszystkie kury wyduszone. A na posesji ma psy myśliwskie. 

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Krzysztof Skórka napisał(-a):

jeszcze to do mnie nie dociera, czasem mam wrażenie, że zaraz pojawi się obok mnie...

Dziękuję za wyjaśnienie. Wierzę, że twoja Bella jest cały czas przy Tobie i już zawsze będzie. A Tobie życzę, żebyś za jakiś czas otworzył swoje serce dla kolejnego psiego towarzysza, choć na pewno nie będzie Ci łatwo. Jeszcze raz współczuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Krzysztof Skórka wyrazy współczucia :( Strata przyjaciela boli, w takich okolicznościach tym bardziej. Trzymaj się!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znam ten ból, współczuję ogromnie. 

U mnie już 7 lat i dalej nie mam "zastępstwa" dla najwierniejszego przyjaciela.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi