Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
carlito1

Klub Miłośników Zegarków Longines

Rekomendowane odpowiedzi

Nigdy nie zrozumiem po co dziurawić tarczę
20231016_093329-01.thumb.jpeg.ac1a7b4ca07795ffdc83c2bfc4ce6b29.jpeg

Zawsze go chciałem mieć, ale nie mam :-)

...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie rozwiązanie z datą w LLD nie razi. Dla mnie wygląda OK i całkiem zgrabnie. Wersja bez daty jeszcze lepsza .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, mirfak napisał(-a):

Zawsze go chciałem mieć, ale nie mam 🙂

🤩 boski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, SAK napisał(-a):

Dzień dobry, nowy nabytek z końca sierpnia. Co ciekawe kupiony w sklepie stacjonarnym w Polsce, a model z 2019 roku. Wspaniały pilot - oversized w stylu pierwszych IWC Portugieser.

2DB354F9-D7B1-4B77-9925-F1ABD79C8E9E.jpeg

Świetny jest 👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
On 9/1/2024 at 8:59 AM, SAK said:

Dzień dobry, nowy nabytek z końca sierpnia. Co ciekawe kupiony w sklepie stacjonarnym w Polsce, a model z 2019 roku. Wspaniały pilot - oversized w stylu pierwszych IWC Portugieser.

2DB354F9-D7B1-4B77-9925-F1ABD79C8E9E.jpeg

Świetny zegarek, wkończenie koperty, praca koronki przy nakręcaniu i na sam koniec aksamitne cykanie tego werku...bajka! 

Gratuluje zakupu!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, Dnlaie napisał(-a):

IMG_20240902_183211.1.jpg

Zawsze patrząc na Hydroconquesta kolor niebieski wydaje się wyglądać najlepiej. W jakiś sposób zawsze kojarzy mi się z tym modelem. Przy okazji, jak wypada porównanie starszej wersji, z aluminiowym bezelem, z obecną?

Edytowane przez SAK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście, czarna tarcza ma swoje zalety, mniej zwraca uwagę. Co do bezela, aluminiowy wydaje się bardziej “romantyczny” - z czasem pokryje go patyna, co w moim wypadku jest zaletą. Ceramika, z drugiej strony, jest bardziej praktyczna. Znów wychodzi na to, że najlepiej mieć kilka zegarków ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
26 minut temu, just_nobody07 napisał(-a):

Jak dla mnie jednak pasek wygrywa.

20 minut temu, Sisqo napisał(-a):

Moim zdaniem lepiej na pasku

Panowie, dziękuje za opinię / ale tym razem pozostanę uparty, dajcie się nacieszyć (mi się podoba : )

*i wybaczcie, że będę męczył taką 'wersją' heh

IMG_20240903_133517.33.jpg

Wszystko zależne jest od czasu, ostatecznie od Boga

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 minuty temu, just_nobody07 napisał(-a):

Przecież to nie nam ma się podobać, a Tobie :)

a opinia jak d*pa. 

Jasna sprawa, każdy ma swoją (to jak kwestia gustu heh) / aczkolwiek ja nawet nie kwestionuje - co lepiej się prezentuje! (po prostu uwielbiam bransolety na tyle, że komfort noszenia w moim przypadku - miażdżąco przechyla szale na korzyść stali ; )

IMG_20240903_133808.4.jpg

Wszystko zależne jest od czasu, ostatecznie od Boga

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Dnlaie - pasek w przypadku tego modelu na pewno wygląda bardziej harmonijnie. Tym niemniej komfort noszenia niemal zawsze przemawia za bransoletą (np. w taki dzień jak dziś nawet najfajniejszy Panerai na grubym skórzanym pasku wydaje się torturą), a poza tym - zestawienie to ma dużo "vintage'owego" uroku w stylu lat 40. czy 50., gdy popularne było noszenie zegarków na bransoletach bez maskownic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi