Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
carlito1

Klub Miłośników Zegarków Longines

Rekomendowane odpowiedzi

15 godzin temu, Funky_Koval napisał(-a):

zszedlem do 6 zegarków i mi dobrze. no dobra nie liczac taniochy do 300 zeta. Głowna kolekcja to 6 i jest mi o wiele lepiej niz z 10ma :D

Idealna liczba zegarkow w kolekcji to n + 1 gdzie n to ilosc aktualnie posiadanych :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
35 minut temu, cordi7 napisał(-a):

Idealna liczba zegarkow w kolekcji to n + 1 gdzie n to ilosc aktualnie posiadanych :D

całkowicie się z tym zgadzam, przy czym dla mnie n nie musi cały czas być coraz większe, przeciwnie mogą zdarzać się okresy, że n maleje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, AK&AK napisał(-a):

Pulsometer Chronograph Monopusher 

IMG_20250106_121550.jpg

IMG_20250106_132305.jpg

IMG_20250106_135437.jpg

Very nice wskazówki :D

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, AK&AK napisał(-a):

Conquest Classic w promieniach zachodzącego słońca... i z resztką śniegu w tle ;).

IMG_20250106_161656.jpg

Jak Omega CONSTELLATION.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
On 1/4/2025 at 9:04 PM, Perpetuum Mobile said:

Taką przymiarkę dzisiaj miałem. Master w wersji na 190-lecie marki. Tarcza z grawerowanymi cyframi jest super. Nie sposób na zdjęciach robionych telefonem w salonowym świetle oddać nawet częściowo koloru tarczy i efektu grawerowanych cyfr. Mechanizm mocno zdobiony. To L888.5 więc chyba chronometr (choć na tarczy się nie chwalą). Bardzo fajny elegant/garniturowiec. I jak na obecne ceny nowych wypustów, to cena wydaje się być całkiem rozsądna.

4aa6d04faac75a1b6a8dc9f6372dc2c8.jpg

e7cc6fd632a9d530188f0919f4f5cf96.jpg

Polecam zmierzyć mniejszą wersje z sub sekundą. Choruję na łososiową tarczę od kiedy ja zobaczylem na żywo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Z subsekundą, to takiego lubię emoji38.png:

8f23ccbb4dd57cef07f15e1eecbce4f9.jpg

Bo to świetny zegarek jest. Pozytywnie zazdroszczę tylko daj mu fajniejszy pasek bez dziur przy uchu 😆

Ja wiem, że one są przez kształt uszu ale u Rafała wiem, że temat rozwiązany przez pasek handmade 😀

@rafalmostypokaże jak to powinno wyglądać 😁

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
24 minuty temu, kornel91 napisał(-a):

Bo to świetny zegarek jest. Pozytywnie zazdroszczę tylko daj mu fajniejszy pasek bez dziur przy uchu 😆

Ja wiem, że one są przez kształt uszu ale u Rafała wiem, że temat rozwiązany przez pasek handmade 😀

@rafalmostypokaże jak to powinno wyglądać 😁

Właśnie jeden pasek zamówiłem - do Montblanca, bo oryginalny już w słabej kondycji jest. Więcej takich zakupów na razie nie przetrawię . Longines zostaje na chińskim "krokodylu". Ja z tą małą szparą nie mam problemu 😉 . Może któregoś dnia zamówię mu coś zza Wielkiego Muru na szerokość 20 mm, to pewnie będzie w sam raz 😜.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetna recenzja, lekko napisana, z dużą ilością szczegółów o samym zegarku. Projekt jest ok, rezygnacja z daty na plus dla estetyki.
Największym minusem na pewno jest cena.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i niestety wszystko mi się w nim podoba. 😞 Wszystko oprócz ceny. Bardzo fajnie napisana recenzja, lekko i z konkretami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piękny, chociaż już nieco obscenicznie drogi jak na Longina. Jedna pretensja do autora: na lumę ponarzekał, ale nie przetestował. Szeroka publiczność czuje niedosyt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 godzin temu, MasterMind napisał(-a):

Serdecznie zapraszam do lektury recenzji Longines Conquest Heritage ;) 

Brawo! To chyba mój ulubiony zegarek wszech czasów, więc podoba mi się w każdej wersji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi