Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
carlito1

Klub Miłośników Zegarków Longines

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, SPS napisał(-a):

Longinesa mogę za mniej niż 12 k zł 😁 

IMG_0646.thumb.jpeg.279f7def41bd13ec8efee1e0f74a384c.jpeg 

Piękna trójca. Zwłaszcza ten Longines i IWC. Gratulacje.

Mam: Casio Edifice EQW-A1110 \ Certina DS-1 Day Date \ Tag Heuer Carrera cal. 1887 \ Longines Conquest Automatic Vintage  \\ Marzę o: Ulysse Nardin Dual Time \ Omega Constellation Globemaster Annual Calendar \ Girrard Peregaux 1966 Dual Time

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
27 minut temu, mykacz napisał(-a):

Piękna trójca. Zwłaszcza ten Longines i IWC. Gratulacje.

dzięki Kolego 😁

Różne chrono przerobiłem i redukcji ciąg dalszy. Teraz z chrono Longines i IWC będą do wzięcia. 

IMG_0660.thumb.jpeg.10bbde8842ccf5bd529199d13b651226.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, SPS napisał(-a):

(...) ale chyba dojrzałem juz do faktycznej redukcji. 

Czyli nie zamierzasz nic kupić, nawet DJ? Czy raczej w miejsce kilku sprzedanych dodać jednego, czy dwa? 

Małżeństwo i zegarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oyster zamiast H-linka i nawet indeksy inne wiec kopia tylko w 95% ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, cordi7 napisał(-a):

Oyster zamiast H-linka i nawet indeksy inne wiec kopia tylko w 95% ...

A dziale chińskim upierają się że to nie jest kopia :D to inspiracja :D

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaciekawiło mnie na którą wersję DJ się zapisałeś, ale to już może zapytam na prv.

Co zaś do niebieskiego BigEye’a (właściwie „naftowego”, jak to wymyślił Longines), to - wbrew swoim zwyczajom - kupiłem go po stosunkowo krótkim czasie od premiery czyli chyba w następnym roku, bo tak bardzo mi się podobał. I muszę przyznać, że wciąż mi nie przeszło i chętnie go noszę, chociaż to spory i gruby zegarek. Za to bardzo lekki w stosunku do wymiarów. Jedyny „problem”, jaki z nim mam, to trudność w doborze paska. BigEye jest pod tym względem wymagający, albo może ja sam taki jestem. 

IMG_1941.thumb.jpeg.2c8f35c7d3e6a3d9b19700bdbaf80016.jpeg

Bardzo fajny zegarek, jeśli dobrze pamiętam, to tytan, więc wagowo też super

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

USA-CH i cła. Swatch ma dużo marek, ale Longinesa lubię najbardziej. 

Swatch Group CEO Nick Hayek told Reuters:

“We shipped much more product to the United States, so this means there is not an immediate impact on us.” 

"We produce everything in Switzerland, not in China. And we have a high cost. And when you add a 39% tariff, we cannot absorb that. So prices will go up for sure.” 

https://monochrome-watches.com/the-impact-of-the-39-percent-us-tariff-on-the-swiss-watch-industry-and-the-reactions-of-a-major-ceo-the-swiss-fed-and-an-analyst/

Małżeństwo i zegarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, Sisqo napisał(-a):

Lubię skurczybyka

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

IMG_2179.jpg

Wiadomo świetny jest 😀

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Mirosuaw napisał(-a):

Nie miałem co robić, to zrobiłem kilka zdjęć ;)

Bardzo fajna sesja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dawno mnie tutaj nie było gdyż czekałem z konkretną odpowiedzią od firmy  Longines i muszę powiedzieć że bardzo się zawiodłem na firmie .

Ja zaproponowałem firmie żeby naprawili mój zegarek z tym błędem  plus dali mi nowy zegarek mechaniczny ,dla firmy Longines to są groszowe  kwoty a ja  będę  chwalił firmę że traktują klientów nawet tych co kupili zegarek ponad 50 lat temu bardzo poważnie ,to mi odpisali że mogą mi tą 7 wygrawerować i jeszcze musiał bym za to zapłacić . Każdy może popełnić błąd ale trzeba brać odpowiedzialność za popełniony błąd chociaż to było ponad 50 lat temu i na tym polega zaufanie do firmy, i powinna brać odpowiedzialność za co było dobre i co było złe w ciągu tych prawie 200 lat .

Ten brak jednej cyfry nie powodował że zegarek przestał dokładnie chodzić  lecz jak to z kontrolą jakości z której słynie Longines ,a co było jak by kontrola przeoczyła coś co by  wpływ na jakość chodu zegarka.

W latach 70 było to w salonie Rolls-Royca dziennikarz poprosił sprzedawcę ażeby otworzył maskę samochodu bo chciał  zrobić  zdjęcie , lecz na to sprzedawca powiedział  że jak zobaczą otwartą maskę samochodu to powiedzą że  RR się  popsuł a nasze samochody się nie psują, i to nazywa dbanie o klienta. Może podpadnę  co u niektórych kolegów ,ale nie chcę być traktowany jak śmieć , zegarek mój po naprawie wystawię na Allegro ,Ebay ,Chrono24 z wysoką ceną z adnotacją dlaczego jest taka wysoka cena i żeby firma Omega i Rolex dowiedziały się jak to jest z kontrolą jakości w firmie Longines, gdyż firma Longines po prostu mnie  olałaIMG_20250112_104634.thumb.jpg.1d040c0926ae49e737d8335235090e92.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi