Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
carlito1

Klub Miłośników Zegarków Longines

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 12.09.2023 o 18:22, Dnlaie napisał(-a):

@rads dziękuje 💪

IMG_20230912_173221.1LLL.jpg

Gratuluję. Fajny zegarek. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
36 minut temu, Dnlaie napisał(-a):

Dzięki Chłopaki! 

Bardzo prawilny sikor. 

Gratulacje Daniel

Time matters

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, kornel91 napisał(-a):

Gratuluję. Fajny zegarek. 

1 godzinę temu, Triptical napisał(-a):

Bardzo prawilny sikor. 

Gratulacje Daniel

Dziękóweczka Panowie.

Fakt, jest sztos i jak sobie pomyślę - jakie sikory typowałem wcześniej do zakupów, to śmiało można pisać tutaj o farcie...

IMG_20230913_175108,1F.jpg

Edytowane przez Dnlaie

Wszystko zależne jest od czasu, ostatecznie od Boga

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
25 minut temu, rafalmosty napisał(-a):

Dzień dobry!

IMG_0433.jpeg

Nie miałbym gdzie nosić tego zegarka ale od dawna bardzo mi się podoba. Mógłbym go mieć dla samego trzymania w pudełku :) 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
36 minut temu, kornel91 napisał(-a):

Nie miałbym gdzie nosić tego zegarka ale od dawna bardzo mi się podoba. Mógłbym go mieć dla samego trzymania w pudełku :) 

To co Marcin, następny cel zakupowy, jak się odkujesz po Oris-ie? 😉 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Kozaq00 napisał(-a):

Pytanko mam. Nie chce czego popsuć w zegarku. Czy jest w tym modelu jest funkcja szybkiej zmiany daty ? Kręciłem w różnych pozycjach wysunięcia koronki i nie  znalazłem tej funkcji 😂

IMG_4138.jpeg

Jak on mi się podoba tylko ta data.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
34 minuty temu, Picy napisał(-a):

Jak on mi się podoba tylko ta data.....

Jestem pedantem i wpatruje się często w zegarki analizując wiele rzeczy ale akurat data w niczym mi tutaj nie przeszkadza 😀 osobiście jestem zadowolony 😀

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, rafalmosty napisał(-a):

To co Marcin, następny cel zakupowy, jak się odkujesz po Oris-ie? 😉 

Raczej będę wolał jakiegoś nurasa :) 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, Kozaq00 napisał(-a):

Pytanko mam. Nie chce czegoś popsuć w zegarku. Czy jest w tym modelu jest funkcja szybkiej zmiany daty ? Kręciłem w różnych pozycjach wysunięcia koronki i nie  znalazłem tej funkcji 😂

IMG_4138.jpeg

Trza go regularnie nosić, a nie potem majtać koronką 😇😎😉 

A tak szczerze, to tylko kręcenie zostaje. 

Edytowane przez piku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Pytanko mam. Nie chce czegoś popsuć w zegarku. Czy jest w tym modelu jest funkcja szybkiej zmiany daty ? Kręciłem w różnych pozycjach wysunięcia koronki i nie  znalazłem tej funkcji
IMG_4138.thumb.jpeg.4605d216aaec71af68fef9d00674ef97.jpeg
Jest coś pomiędzy. W trybie szybkiej zmiany godziny, przydatnej np przy zmianie czasu z letniego na zimowy sekundnik pozostaje w ruchu. Kręcenie koronką rusza tylko wskazówkę godzinową. W tym trybie każdy jeden obrót wskazówki o 12h zmienia datę o jeden dzień. Działa w obie strony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jestem pedantem i wpatruje się często w zegarki analizując wiele rzeczy ale akurat data w niczym mi tutaj nie przeszkadza osobiście jestem zadowolony

Każdy ma swoje zboczenia. Dla mnie data musi być spójna z reszta a najlepiej jak jak jej nie ma
Bądź co bądź zegarek jest śliczny.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
To okno daty jest małe i dziwnie wysoko, ni w pięć ni w dziewięć.
No, ale jak ni w pięć ni w dziewięć, ono jest w sześć zgodnie z zamierzeniem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 14.09.2023 o 17:00, adiblue2 napisał(-a):
W dniu 14.09.2023 o 10:35, Kozaq00 napisał(-a):
Pytanko mam. Nie chce czegoś popsuć w zegarku. Czy jest w tym modelu jest funkcja szybkiej zmiany daty ? Kręciłem w różnych pozycjach wysunięcia koronki i nie  znalazłem tej funkcji emoji23.png
IMG_4138.thumb.jpeg.4605d216aaec71af68fef9d00674ef97.jpeg

Jest coś pomiędzy. W trybie szybkiej zmiany godziny, przydatnej np przy zmianie czasu z letniego na zimowy sekundnik pozostaje w ruchu. Kręcenie koronką rusza tylko wskazówkę godzinową. W tym trybie każdy jeden obrót wskazówki o 12h zmienia datę o jeden dzień. Działa w obie strony.

Mała korekta - dwa obroty wskazówki godzinowej o 12h zmienia datę (czyli w sumie 24h). Taki sposób zmiany daty jest typowy w większości (jeśli nie wszystkich) tzw "true gmt".

Polecam mój wilm o różnych typach zegarków z co najmniej dwoma czasami na tarczy, będzie parę słów na ten temat:

Kto rano wstaje ten leje jak z cebra...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 15.09.2023 o 12:14, Photoman napisał(-a):

Dziś dla próby założyłem bransoletę, którą zdjąłem od razu po zakupie 2 lata temu. Ogólnie zegarek wyglada nieźle, ale do tego zestawu trzeba mieć odpowiednio duży nadgarstek. L2L wzrósł przez endlinki o kilka mm, więc jako EDC się nie nadaje, nawet na pasku ten zegar to kloc ;)

60C87EAF-F83D-4968-B1D0-F9E35F31DFF2.jpeg

471B7CEC-2B98-40C7-8B30-C003792D46DF.jpeg

Zgadza się dość mocno jeszcze powiększa tą kopertę. Mój też jakiś czas na pasku żeby była możliwość szybkiego wypięcia bransolety jak w zulu to pewnie u mnie by wskoczył częściej a tutaj dość kłopotliwe jest zdjęcie bransolety. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Muszę (z przyjemnością) pochwalić mój nowy nabytek, czyli Spirita 37 mm. Dzisiejsze sprawdzenie czasu pokazało, że od momentu, kiedy ostatecznie ustawiłem go dzień po nabyciu, spóźnił się o 6 sekund. Co daje spóźnienie poniżej 1 sekundy na dobę. Jak pięć gwiazdek, to pięć gwiazdek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi