Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
carlito1

Klub Miłośników Zegarków Longines

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 15.10.2024 o 15:41, Janucha napisał(-a):

Witam, w tym wątku mnie jeszcze nie było. Trafił w moje ręce Longines koleżanki. Kto we Wrocławiu zamontuje nowe szkiełko tej pięknej damie? Stare jest rozbite na dwie części 

Bardzo ładny zegarek i jaki piękny efekt braku szkła ;). 

Wrocławianie nie spieszą z poradą co do sprawdzonego serwisu, to ja polecę https://dolinski.pl/zegarmistrz/ 

Mają dostęp do części, więc z oryginalnym szkiełkiem nie powinno być problemu.

Małżeństwo i zegarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 minutes ago, zasadas said:

.66d562edac8a81567f0092b7348828fe.jpg

Wysłane z mojego telefonu przy użyciu Tapatalka

Piękna sztuka! 

Prosze o wiecej zdjęc, jest super!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, AK&AK napisał(-a):

Bardzo ładny zegarek i jaki piękny efekt braku szkła ;). 

Wrocławianie nie spieszą z poradą co do sprawdzonego serwisu, to ja polecę https://dolinski.pl/zegarmistrz/ 

Mają dostęp do części, więc z oryginalnym szkiełkiem nie powinno być problemu.

Tak, tak...AR w tym modelu polega na tym, że szkiełko nosi się osobno w woreczku w dwóch częściach😉

Dziękuję za sugestię co do zegarmistrza. Był to mój pierwszy wybór, liczylem, że ktoś wypowie się o jakimś mniej popularnym, lokalnym fachowcu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Mirosuaw Ty ten bezel od nowa chromujesz przed każdym założeniem do zdjęcia? 😉😄

Longines z kosmosu (prywatny egzemplarz pilotki Amelii Earhart używany podczas obydwu przelotów nad Atlantykiem, 82 lata później zabrany na pokład wahadłowca przez astronautkę Shannon Walker):

36670B2F-E509-4970-922F-6564361E550E.jpeg.1115b4d744bfee953daac08bf0fc3a02.jpeg

2B275BBB-70E4-433E-A6B6-0E5A13996F01.thumb.jpeg.d07019bcb829a894e5610cfb92c15c38.jpeg

Longines z wraku Titanica (egzemplarz z wystawy artefaktów):

18998899-E84B-4CD1-B466-701AE1FBFAC8.thumb.jpeg.85882bb5cce00ebe4e3f7a5cf9c730b5.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[mention=29235]Mirosuaw[/mention] Ty ten bezel od nowa chromujesz przed każdym założeniem do zdjęcia?

@rads , traktuję swoje zegarki z szacunkiem, a one się potem odwdzięczają na zdjęciach. Ot, cała tajemnica

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
33 minuty temu, Dnlaie napisał(-a):

IMG_20241019_144406.1.jpg

Nie da się ukryć, że wygląda lepiej niż na bransolecie. 

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Dnlaie napisał(-a):

Zapewne tak. 'Problem' polega(ł) na tym, że nie przepadam za 'tradycyjnymi' skórzanymi paskami (ich noszenie sprawia mi dyskomfort)... ale zamówiłem - hirsch performance (na kauczuku od spodu & z szybkim montażem) i teraz jest spoko.

IMG_20241020_115142.l.jpg

Efekt wizualny jest świetny. Poza tym, gdybyś chciał tak dokładnie dobrać wdzianko do bransolety, musiałbyś założyć kolczugę. 

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, evilym napisał(-a):

Kilka dni temu dotarł w końcu (po niemałych przygodach) pasek Artem sailcloth - wersja loop-less do dedykowanego zapięcia. Pasek pasuje również do zapięć Omegi oraz jak się okazało od Longinesa (i pewnie większości innych tego typu). Dziurki w pasku mogłyby być jednak w odrobinę większych odstępach, bo Longinesowe zapięcie ma dwa... dynksy które trzeba wcisnąć w dziurki w pasku. Tak 0,2mm szerzej byłoby na pewno lepiej. Ale da się je wcisnąć i po kilku dniach wszystko nadal trzyma się jak należy. Mikroregulacja w zapięciu pozwoliła dopasować pasek idealnie do ręki. 

Sam pasek bardzo fajny. Inne paski typu sailcloth mają często opinie sztywnych i mało wygodnych na mniejszych nadgarstkach. Tutaj po kilku godzinach nosiło się go już bardzo przyjemnie. Jakieś minusy? Czasami pasek brudzi się od nie wiadomo czego. Ale tak szybko jak się brudzi tak szybko się sam czyści. Czy pasek (bez zapiecia!) wart jest tych 800 zł? Moim zdaniem niestety nie. 

Każdy kto kupił ZuluTime na pasku a nie lubi bransolety na pewno może pomyśleć o takiej alternatywie dla skórzanego paska. Nosząc zegarek na tym pasku miałem wrażenie że jest zarówno elegancki jak i sportowy. Świetnie pasował do koszuli i chinosów a po pracy do joggerów i t-shirta! 

DSC_6240.thumb.JPG.c0a7a21e101cd98c42cf0a1f03d7040c.JPG

DSC_6235.thumb.JPG.5b33c9a1400e8832e7b4703316da9c9d.JPG

DSC_6234.thumb.JPG.79f1114b9fbab12f70d03f907a65652e.JPG

DSC_6230.thumb.JPG.c74b423e06191bec9e421bf33bb8f8cf.JPG

DSC_6193.thumb.JPG.f225475021e947f8cc69cfa93e831446.JPG

DSC_6195.thumb.JPG.460e8221ef9f4b8c1a5c5922fcf655bf.JPG

DSC_6196.thumb.JPG.69bfcb74ae905cd00c5bd2c0243b813e.JPG

DSC_6197.thumb.JPG.3fb3c51f2a0ef3bc0d3067aad25d4750.JPG

DSC_6260.thumb.JPG.0cbb763968e46346dfe0c9f29873ccb1.JPG

DSC_6257.thumb.JPG.9e978c6d21784d05af2275c68236f750.JPG

Wygląda ciekawie jak jest wygodny to najważniejsze. No ale przyczepię się bo cena dość wysoka. Teleskopy są umieszczone tak, że jest duża szpara przy uszach a i niestety przy zapięciu również i te wzmocnienie na dziurki przy tym zapięciu wygląda mało estetycznie. Chyba w tych pieniądzach Filip uszylby Ci majstersztyk idealnie dopasowany. 

Znalazłem jakies zdjęciu przy moim pasku handmade. 

81unu48.jpeg

Edytowane przez kornel91

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 godzin temu, kornel91 napisał(-a):

Wygląda ciekawie jak jest wygodny to najważniejsze. No ale przyczepię się bo cena dość wysoka. Teleskopy są umieszczone tak, że jest duża szpara przy uszach a i niestety przy zapięciu również i te wzmocnienie na dziurki przy tym zapięciu wygląda mało estetycznie. Chyba w tych pieniądzach Filip uszylby Ci majstersztyk idealnie dopasowany. 

Znalazłem jakies zdjęciu przy moim pasku handmade. 

81unu48.jpeg

Noszę z zadowoleniem Nomosa, więc mi żadne szpary nigdy pewnie nie będą przeszkadzać 😁

Luz przy zapięciu faktycznie jest. Kwestia grubszego teleskopu poprawi sytuację. Zamontowałem ten co miałem w poprzednim pasku a nie ten co przyszedł. Ale jak wspomniałem - w niczym mi to nie przeszkadza. 

Wzmocnienie dziurek fajne, przed zakupem oglądałem sporo zdjęć i ani wtedy ani teraz mnie nie drażnią. 

Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 minuty temu, evilym napisał(-a):

Noszę z zadowoleniem Nomosa, więc mi żadne szpary nigdy pewnie nie będą przeszkadzać 😁

Luz przy zapięciu faktycznie jest. Kwestia grubszego teleskopu poprawi sytuację. Zamontowałem ten co miałem w poprzednim pasku a nie ten co przyszedł. Ale jak wspomniałem - w niczym mi to nie przeszkadza. 

Wzmocnienie dziurek fajne, przed zakupem oglądałem sporo zdjęć i ani wtedy ani teraz mnie nie drażnią. 

No i o to chodzi jak Ci to nie przeszkadza . No i czarny pasuje idealnie do tego zegarka 😀

Edytowane przez kornel91

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi