Dnlaie 56988 #13577 Posted November 28, 2024 22 Wszystko zależne jest od czasu, ostatecznie od Boga Share this post Link to post Share on other sites
AK&AK 49959 #13578 Posted November 28, 2024 W dniu 25.11.2024 o 22:17, ireo napisał(-a): (...) A jeśli kogoś kręci mała sekunda tam, gdzie być nie powinna, to dlaczego nie pójść na całość? Bez wątpienia mała sekunda w tym miejscu przyciąga wzrok i odwraca uwagę od pustej przestrzeni ogromnej białej tarczy. Akurat trafiła się sposobność przymierzenia wersji z normalną koronką. Z racji rozmiaru, dla mnie i tak ten zegarek jest nienoszalny, wybrałbym wariant z koronką lotniczą, czyniącą go jeszcze mniej noszalnym, a ułatwiającą nakręcanie. Do tego lepiej równoważy małą sekundę ;). 12 Małżeństwo i zegarki. Share this post Link to post Share on other sites
AK&AK 49959 #13579 Posted November 28, 2024 Chronografy Longines Heritage, grube, ale czy za grube? Więcej tutaj: 11 Małżeństwo i zegarki. Share this post Link to post Share on other sites
rads 5866 #13580 Posted November 28, 2024 "Posiadówka przy herbatce" 😉 Stary Maneż, Gdańsk 12 Share this post Link to post Share on other sites
rads 5866 #13581 Posted November 28, 2024 (edited) 2 godziny temu, AK&AK napisał(-a): [...] Longines Heritage, grube, ale czy za grube? Dobrze, że robią też chude 😉 Edited November 28, 2024 by rads 10 Share this post Link to post Share on other sites
Edmund Exley 7612 #13582 Posted November 28, 2024 Fajnie się nosi na tym Hirschu. 21 Share this post Link to post Share on other sites
rads 5866 #13583 Posted November 28, 2024 12 minut temu, Edmund Exley napisał(-a): Fajnie się nosi na tym Hirschu. A do tego świetnie wygląda 👌🏻 2 Share this post Link to post Share on other sites
Dnlaie 56988 #13584 Posted November 29, 2024 15 Wszystko zależne jest od czasu, ostatecznie od Boga Share this post Link to post Share on other sites
Dnlaie 56988 #13585 Posted November 29, 2024 13 Wszystko zależne jest od czasu, ostatecznie od Boga Share this post Link to post Share on other sites
Dnlaie 56988 #13586 Posted November 30, 2024 15 Wszystko zależne jest od czasu, ostatecznie od Boga Share this post Link to post Share on other sites
Edmund Exley 7612 #13588 Posted December 1, 2024 20 minut temu, rads napisał(-a): Świetny kadr! W sieci znalazłem takie ujęcie: 10 Share this post Link to post Share on other sites
rads 5866 #13589 Posted December 1, 2024 34 minuty temu, Edmund Exley napisał(-a): Świetny kadr! W sieci znalazłem takie ujęcie: Dzięki, tak jakoś wyszło 😉 Ten Conquest ma coś w sobie, no i rozwiązanie komplikacji jest fascynujące, tylko cena przeraża. Klasyczny 35 mm też mi się bardzo podoba i kusi. Do tego nie mam ani jednej ETY 2824-2, a to poważnie niedopatrzenie 😁 1 Share this post Link to post Share on other sites
papcio24 79 #13590 Posted December 1, 2024 Mam problem z Longines Spirit chrono. Miałem lekko porysowaną kopertę więc dałem go do autoryzowanego serwisu na polerkę. Niestety gdy go odebrałem nie działa przycisk zmiany daty oraz co gorsza uszkodzili szkło ścierając w jednym miejscu antyrefleks. Nie mam zamiaru oddawać tego zegarka tam ponownie na reklamacje. Czy ktoś może orientuje się jaki może być koszt naprawy?Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Share this post Link to post Share on other sites
Dnlaie 56988 #13592 Posted December 1, 2024 (edited) Edited December 1, 2024 by Dnlaie 15 Wszystko zależne jest od czasu, ostatecznie od Boga Share this post Link to post Share on other sites
Funky_Koval 22312 #13593 Posted December 1, 2024 11 godzin temu, papcio24 napisał(-a): Mam problem z Longines Spirit chrono. Miałem lekko porysowaną kopertę więc dałem go do autoryzowanego serwisu na polerkę. Niestety gdy go odebrałem nie działa przycisk zmiany daty oraz co gorsza uszkodzili szkło ścierając w jednym miejscu antyrefleks. Nie mam zamiaru oddawać tego zegarka tam ponownie na reklamacje. Czy ktoś może orientuje się jaki może być koszt naprawy? Sent from my iPhone using Tapatalk współczuję sytuacji. Czy to był autoryzowany serwis Longinesa czy jakiś zegarmistrz? Bo z opisu wygląda na totalną fuszerkę. Masz jakiś ślad po wizycie? rachunek? 0 quartz bandit Share this post Link to post Share on other sites
Dnlaie 56988 #13594 Posted December 2, 2024 13 Wszystko zależne jest od czasu, ostatecznie od Boga Share this post Link to post Share on other sites
papcio24 79 #13595 Posted December 2, 2024 współczuję sytuacji. Czy to był autoryzowany serwis Longinesa czy jakiś zegarmistrz? Bo z opisu wygląda na totalną fuszerkę. Masz jakiś ślad po wizycie? rachunek? Znalazłem ten serwis na stronie Longines, więc zakładam że autoryzowany. Mam paragon. Dodam tylko, że to było we Włoszech gdzie na co dzień mieszkam, teraz jestem w Poznaniu do początku stycznia, więc mógłbym podjechać do naszego polskiego serwisu. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk 0 Share this post Link to post Share on other sites
rads 5866 #13596 Posted December 2, 2024 Na moją prośbę i po sugestiach forumowiczów, Kolega Adam @Wacor był uprzejmy przenieść temat Klub HERITAGE do Forum Głównego, gdzie łatwiejszy dostęp będą mieć do niego posiadacze i posiadaczki innych zegarków niż tylko szwajcarskie i niemieckie. Stary link będzie działał jeszcze przez 30 dni, więc jak ktoś ma zapisaną zakładkę, to uprasza się o jej aktualizację zanim wygaśnie 😉 2 Share this post Link to post Share on other sites
Funky_Koval 22312 #13597 Posted December 2, 2024 (edited) 1 godzinę temu, papcio24 napisał(-a): Znalazłem ten serwis na stronie Longines, więc zakładam że autoryzowany. Mam paragon. Dodam tylko, że to było we Włoszech gdzie na co dzień mieszkam, teraz jestem w Poznaniu do początku stycznia, więc mógłbym podjechać do naszego polskiego serwisu. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk To ja bym się skontaktował z firmą Longines bezpośrednio. Zobaczymy co powiedzą i w tej sytuacji odesłał dalej zegarek do fabryki w Szwajcarii: https://www.longines.com/pl/customer-service/send-us-your-watch Trochę poczekasz tanio nie będzie ale przywrócą stan farbryczny. Jeżeli masz paragony z AD i to był rzeczywiście autoryzowany serwis możliwe, że zrobią to za darmo. Daj znać jak poszło i powodzenia. Zniszczony w serwisie zegarek to nic fajnego brrrr Edited December 2, 2024 by Funky_Koval 2 quartz bandit Share this post Link to post Share on other sites
Marcin C 4393 #13598 Posted December 2, 2024 (edited) Dawno nie gościł na nadgarstku. Edited December 13, 2024 by Marcin C 6 Share this post Link to post Share on other sites
papcio24 79 #13599 Posted December 2, 2024 To ja bym się skontaktował z firmą Longines bezpośrednio. Zobaczymy co powiedzą i w tej sytuacji odesłał dalej zegarek do fabryki w Szwajcarii: https://www.longines.com/pl/customer-service/send-us-your-watch Trochę poczekasz tanio nie będzie ale przywrócą stan farbryczny. Jeżeli masz paragony z AD i to był rzeczywiście autoryzowany serwis możliwe, że zrobią to za darmo. Daj znać jak poszło i powodzenia. Zniszczony w serwisie zegarek to nic fajnego brrrrWysłałem wiadomość do Longines. Zobaczymy kiedy i co odpiszą. Dzięki. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk 3 Share this post Link to post Share on other sites
Perpetuum Mobile 70979 #13600 Posted December 3, 2024 17 Share this post Link to post Share on other sites