Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
carlito1

Klub Miłośników Zegarków Longines

Rekomendowane odpowiedzi

57 minut temu, Marcusfff napisał(-a):

Powtarzalność jest faktycznie niezwykła. W ten weekend mój HC-ek przeszedł test pudełkowo-weekendowy. Po całym tygodniu noszenia w piątek wieczorem trafił do pudełka a dziś rano wyciągnąłem go i po prostu założyłem. Zrobił +0,6s/weekend co poprawiło ogólną dokładnośc do +0,6 s/d w czasie tygodnia. Parafrazując: czy się stoi, czy się leży, pół sekundy się należy. Najlepszy werk, jaki miałem do tej pory a zegarek to wprost idealne daily 😎

Do czasu. Aż mu się odwidzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 minut temu, Domingo66i6 napisał(-a):

Witaj! Czy mogę prosić o namiar na pasek?

https://pl.aliexpress.com/item/4000893974672.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.3.58f91c2458TMQP&gatewayAdapt=glo2pol

Kolor khaki. Ja już posiadam go od jakiegoś czasu, więc trochę się wygładził i ściemniał. Po dostawie był bardziej zbliżony kolorem do oryginalnego paska.

Choć nie wiem czy to nadal będzie dokładnie ten sam (mimo że to ten sam sprzedawca i oferta wygląda bardzo podobnie do poprzedniej).

30 minut temu, dsz napisał(-a):

Krzysiu na jakim kolorze paska wygląda najlepiej? Średni brąz?

Myslę, że kolor zblizony do oryginalnego paska będzie najfajniejszy (taka kawa z mlekiem 😋).

Grubszy zamsz byłby ciekawą opcją.

Edytowane przez christ0ff

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
42 minuty temu, Zenk napisał(-a):

Do czasu. Aż mu się odwidzi.

Aż mu się odwidzi? Jeśli ma takie skoki z plusa na minus, to oznacza jedno, że wymaga serwisu 🤗

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, dsz napisał(-a):

Aż mu się odwidzi? Jeśli ma takie skoki z plusa na minus, to oznacza jedno, że wymaga serwisu 🤗

Ja nie o tym. Miałem na myśli fakt, że zegarki mechaniczne są chimeryczne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
46 minut temu, christ0ff napisał(-a):

Myslę, że kolor zblizony do oryginalnego paska będzie najfajniejszy (taka kawa z mlekiem 😋).

Grubszy zamsz byłby ciekawą opcją.

👍

longines-orologio-spirit-37mm-champagne-automatico-acciaio-l3-410-4-63-2-capodagli-1937-3_1800x1800.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby ktoś miał ochotę, to butikowy HC 39mm pojawił się dostępny na stronie.

Na sprzedaż: Certina DS-1 Chrono

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, Marcusfff napisał(-a):

Jakby ktoś miał ochotę, to butikowy HC 39mm pojawił się dostępny na stronie.

Pytanie do wszystkich zorientowanych w niuansach negocjacji - można Waszym zdaniem coś "urwać" z ceny, jeżeli chodzi o ten model "ice" ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, Marak napisał(-a):

Pytanie do wszystkich zorientowanych w niuansach negocjacji - można Waszym zdaniem coś "urwać" z ceny, jeżeli chodzi o ten model "ice" ? 

Nie, w butiku nie ma upustów. Możesz dostać gratisa np. travelcase. Jak będziesz na miejscu to poproś o wodę i zjedz Lindora 😝

Na sprzedaż: Certina DS-1 Chrono

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak - jest z mikroregulacją - jest to wyraźnie napisane w opisie poniżej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tak - jest z mikroregulacją - jest to wyraźnie napisane w opisie poniżej.

Dzięki. Tyle tego oglądałem że nie ogarniała już opisów. Dzięki za zwrrocenie uwagi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, Picy napisał(-a):

Dzięki. Tyle tego oglądałem że nie ogarniała już opisów. Dzięki za zwrrocenie uwagi.

Ma dwa bolce do paska a z drugiej strony po tym zdjęciu nie widać powinien być przycisk. Patent ten sam co moje 18 mm co mam przy spirit chronograph tylko akurat ja dobrałem z zulu. Mimo ceny jest to super inwestycja w wygodę 😀 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Hanhart, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Longines razem z premierą Spirit Zulu Time zaprezentował i ma obecnie w ofercie dwa rodzaje tych zapięć (folding clasp), które produkowane są w różnych rozmiarach, i które różnią się tylko designem samej klamerki. Wg. Longinesa, jedno jest do pasków skórzanych a drugie do gumowych. Mechanizm i zasada mikroregulacji jest w obu taka sama. Naciśnięcie jednego z przycisków umożliwia mikroregulację a obu razem odpięcie. Jest to bardzo wygodne rozwiązanie, które ja także szczerze polecam, na podstawie własnych doświadczeń.

... a u mnie dzisiaj "tulłoczowy Lążin".
20260924_085324.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20260924_102908.jpg

Mój Zulu ma ponad 3 lata i niemal od razu przyzwyczaiłem się do niego. 39 mm jak na mój nadgarstek 17,5-18 cm jest jak najbardziej ok. Mimo sporej grubości jest bardzo wygodny. Właściwie noszę go codziennie i pozostałe zegarki poszły na bok. Ot, taki zegarek do wszystkiego. Do tego może się podobać. 

Przyznam, że od dłuższego czasu czaję się na coś droższego, niby budżet odłożony jest, ale jakoś z Zulusem mi dobrze. Poza tym ja jakoś tak lubię oglądać, czaić się, zastanawiać się, a może to, a może tamto... I tak jakoś mi schodzi. Nawet trochę boję się wejść do Kruka w Browarze czy do Apartu, bo jak już wejdę i przymierzę, to zaraz się skuszę. Więc bezpieczniej jest zerknąć na wystawę, popatrzeć na zdjęcia, filmiki, poekscytować się, ale mieć w zanadrzu wybór 

Zresztą w tym wypadku miałem na oku nową wersję Conquesta 41 mm, ale przymierzyłem tego, przypasował i jakoś tak wyszło 😉 

PS.

No i ten słynny "klub zegarkowego abstynenta" 😀

Edytowane przez piku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi