solgierek 1 #1776 Posted May 8, 2017 w mojej ocenie tak tylko jeśli pytasz czy się da to lepiej sam się za naprawę nie bierzNawet by mi to przez przysłowiową piętę nie przeszło. Hahaha Sent from my SM-G920F using Tapatalk 0 Share this post Link to post Share on other sites
zasadas 5372 #1777 Posted May 8, 2017 A jak udało Ci się ją tak naruszyć? 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Share this post Link to post Share on other sites
Guest Spatz #1778 Posted May 8, 2017 Trzeba skrawac. Można też laserowo nadtapiać materiał ale tego Damian chyba nie ogarnia czyt. nie ma możliwości 0 Share this post Link to post Share on other sites
solgierek 1 #1779 Posted May 8, 2017 (edited) Damian Pietrzyk ogarnie. Ja bym powalczył.Dzięki. Odezwę się w takim razie do niego. Orientujesz się jakim sposobem to można naprawić?A jak udało Ci się ją tak naruszyć?Upadł mi na beton Sent from my SM-G920F using Tapatalk Edited May 8, 2017 by solgierek 0 Share this post Link to post Share on other sites
solgierek 1 #1780 Posted May 8, 2017 Dzięki. Sent from my SM-G920F using Tapatalk 0 Share this post Link to post Share on other sites
hil2 188 #1781 Posted May 8, 2017 możesz też zadzwonić do serwisu SG na Marynarskiej, robili mi longinesa hydroconquesta chrono (co prawda ja wymieniałem całą kopertę + bezel + szkło + koronkę) i przy okazji robili polerkę bransolety (była mocno porysowana a zrobili jak nową, może Ci zrobią polerkę koperty bez wymiany na nową. Wysyłasz im zegarek robią wycenę i przesyłają na meila możesz się zgodzić lub nie 0 Share this post Link to post Share on other sites
fw86 12 #1782 Posted May 9, 2017 Avigation BigEye... dlaczego nic nie wiedziałem o premierze tego najładniejszego zegarka na Basel, dzięki Spatz, zjawiskowo piękne chrono i wreście koperta w całości szczotkowana, z tego co widzę dodali takżę jako jedną z opcji mesh do LLD. Na żadnym portalu zegarkowym nie było info o tym chrono jak również o meshu do LLD jedynie Flagship oraz heritage 1945 przebiły się jako główne premiery od Longines w tym roku ale może źle patrzyłem Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Share this post Link to post Share on other sites
eye_lip 25746 #1783 Posted May 9, 2017 (edited) Dlatego, że nie był prezentowany na Bazylei oficjalnie, to nowość po (nie można było pokazywać tego zegarka, ale ktoś się nie posłuchał). Edited May 9, 2017 by eye_lip 0 Instagram.com/horlobby.watches Share this post Link to post Share on other sites
mayor 225 #1784 Posted May 9, 2017 Wysłałem sześć propozycji. Coś znajdzie a jak nie to będę szukał dalej.Problemem jest to, że oceniłem cenę jako zbyt wysoką DLA MNIE (przeczytaj) a dotyczy to Twojego zegarka. Wszystko jasne. Napisz mi gdzie podważałem oryginalność? Tutaj właśnie się jeżysz bo sugerujesz coś bez żadnych podstaw. Koniec z mojej strony.No i czego przyczepiłeś się tak tylko do mnie? Jak widzisz to nie tylko moja opinia Rzeczywiście nie tylko Twoja opinia.,Moim zdaniem ocena zegarka jako zbyt drogi nie ma nic wspólnego z jego wyceną.,Nawet jeżeli ktoś by napisał ,że ten Longines jest przynajmniej dwa razy za drogi(co jest zgodne z realiami rynku) w żaden sposób nie naruszyłoby to regulaminu.,Przede wszystkim sprzedając zegarek na forum wypada mieć realistyczne oczekiwania co do jego ceny.,W sytuacji kiedy potencjalny nabywca wycofał się z transakcji nie ma sensu winić za to kolegi @Spatz czy tez innych piszących nieprzychylne recenzje,warto przyjrzeć się swojemu zegarkowi i jego cenie.,A pisanie do mnie na Priv wiadomości z durnymi pretensjami i pogróżkami jest na poziomie pierwszoklasisty ze szkoły specjalnej., 0 Share this post Link to post Share on other sites
Guest Spatz #1785 Posted May 9, 2017 Rzeczywiście nie tylko Twoja opinia.,Moim zdaniem ocena zegarka jako zbyt drogi nie ma nic wspólnego z jego wyceną.,Nawet jeżeli ktoś by napisał ,że ten Longines jest przynajmniej dwa razy za drogi(co jest zgodne z realiami rynku) w żaden sposób nie naruszyłoby to regulaminu.,Przede wszystkim sprzedając zegarek na forum wypada mieć realistyczne oczekiwania co do jego ceny.,W sytuacji kiedy potencjalny nabywca wycofał się z transakcji nie ma sensu winić za to kolegi @Spatz czy tez innych piszących nieprzychylne recenzje,warto przyjrzeć się swojemu zegarkowi i jego cenie.,A pisanie do mnie na Priv wiadomości z durnymi pretensjami i pogróżkami jest na poziomie pierwszoklasisty ze szkoły specjalnej.,Bez jaj, dostales PW z pretensjami? 0 Share this post Link to post Share on other sites
mayor 225 #1786 Posted May 9, 2017 Bez jaj, dostales PW z pretensjami?Dokładnie tak jak piszesz.,Wczoraj dostałem straszaka na PW,a dzisiaj kolega straszący wykasował ., 0 Share this post Link to post Share on other sites
Guest Spatz #1787 Posted May 9, 2017 (edited) Twardy gość. Walczy o swoje na każdym froncie. Tobie wysłał PW. Mnie zrugał na forum. Edited May 9, 2017 by Spatz 0 Share this post Link to post Share on other sites
mayor 225 #1788 Posted May 9, 2017 Szkoda gadać.,Z katalogu Special Watches pokazanego wcześniej przez kolegę @Edmund Exley ,mój EDC .,Ref 8221-3 Ultra Chron 0 Share this post Link to post Share on other sites
primabaleron 1175 #1789 Posted May 10, 2017 Szkoda gadać.,Z katalogu Special Watches pokazanego wcześniej przez kolegę @Edmund Exley ,mój EDC .,Ref 8221-3 Ultra Chron A jakieś fajniejsze zdjęcie...? 0 https://www.instagram.com/primabaleron/ Share this post Link to post Share on other sites
Edmund Exley 6965 #1790 Posted May 10, 2017 Szkoda gadać.,Z katalogu Special Watches pokazanego wcześniej przez kolegę @Edmund Exley ,mój EDC .,Ref 8221-3 Ultra Chron 0 Share this post Link to post Share on other sites
Lincoln Six Echo 77335 #1791 Posted May 10, 2017 Niespodziewany, skromniutki, ale fajny i miły upominek od dobrego kolegi. 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Share this post Link to post Share on other sites
dadas1122 57 #1792 Posted May 10, 2017 jestem zainteresowany zakupem Longinesa vintage - garniturowca. Najlepiej jakby miał 36 mm bez koronki lub więcej 0 "Każdy problem ma rozwiązanie, jeśli nie ma rozwiązania to nie ma problemu" Share this post Link to post Share on other sites
hil2 188 #1793 Posted May 11, 2017 (edited) Rzeczywiście nie tylko Twoja opinia.,Moim zdaniem ocena zegarka jako zbyt drogi nie ma nic wspólnego z jego wyceną.,Nawet jeżeli ktoś by napisał ,że ten Longines jest przynajmniej dwa razy za drogi(co jest zgodne z realiami rynku) w żaden sposób nie naruszyłoby to regulaminu.,Przede wszystkim sprzedając zegarek na forum wypada mieć realistyczne oczekiwania co do jego ceny.,W sytuacji kiedy potencjalny nabywca wycofał się z transakcji nie ma sensu winić za to kolegi @Spatz czy tez innych piszących nieprzychylne recenzje,warto przyjrzeć się swojemu zegarkowi i jego cenie.,A pisanie do mnie na Priv wiadomości z durnymi pretensjami i pogróżkami jest na poziomie pierwszoklasisty ze szkoły specjalnej., nie jesteś osobą kompetentną do wyceny czegokolwiek, napisałem do Ciebie PW ponieważ nie zgadzam się z twoją opinią że oryginalne pudełko i dokumenty nie wpływają na cenę zegarka (popatrz ile kosztują same dokumenty i pudełko- chyba nikt za darmo nie oddaje). PW napisałem bo uważam że pisanie bzdetów w tym wątku jest nie na miejscu przez szacunek dla osoby która ten wątek założyła, nie jestem "twardym gościem" ale mam prawo bronić swojego dobrego imienia i nie zgadzać się z twoją opinią, co do wystawionej ceny na bazarku to po pierwsze nikt nikomu nie zabronił się targować, po drugie jest tyle dla mnie wart i nic Ci do tego nie muszę się niczemu przyglądać nikt nikogo nie zmusza do zakupu. Proszę tylko zamieszczać pytania o wartość zegarka zamieszczać w miejscu do tego przeznaczonym a na PEWNO nie w tym miejscu. W treści wiadomości PW na pewno nie było "pogróżek" ani "straszenia". Proszę nie kłam Edited May 11, 2017 by hil2 0 Share this post Link to post Share on other sites
Edmund Exley 6965 #1794 Posted May 12, 2017 Zakładając temat o reklamach na forum głównym zaniedbałem Longinesa. 0 Share this post Link to post Share on other sites
zasadas 5372 #1795 Posted May 12, 2017 Pudełko Divera niesamowite. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Share this post Link to post Share on other sites
primabaleron 1175 #1796 Posted May 16, 2017 Pudełko Divera niesamowite. Raz je widziałem na zatoce od kilku lat odkąd szukam... 0 https://www.instagram.com/primabaleron/ Share this post Link to post Share on other sites
Edmund Exley 6965 #1797 Posted May 17, 2017 @primabaleronie, znając Ciebie, to pewnie w końcu znajdziesz, jak tego Heuera, do którego najpierw kupiłeś pasek - trzy lata przed zegarkiem Tymczasem na hodinkee: https://www.hodinkee.com/articles/mighty-trio-vintage-watches-longines-museum 0 Share this post Link to post Share on other sites
pk_kamil 7350 #1798 Posted May 17, 2017 Pudełko Divera niesamowite. też na nie zwróciłem uwagę - niesamowite. 0 Czas zmienia perspektywę Share this post Link to post Share on other sites
Manio 2 #1799 Posted May 18, 2017 (edited) Orientuje się ktoś, czy jest różnica w grubości koperty pomiedzy nowym HC. A wersją którą ja posiadam.Nowa wersja HC, ma ladniejsza tarcze.Zbyt szybko podjąłem decyzję o zakupie tej wersji. Nakladane indeksy w nowym HC, wyglądają jednak lepiej. Pewnie będzie trzeba się rozstać z tą wersją, albo wymienić tarczę na nową. Edited May 18, 2017 by Manio 0 Share this post Link to post Share on other sites