rafio77 66 #2201 Posted October 18, 2017 Chrono z kołem kolumnowym produkowane tylko dla Longinesa. Na bazie ety.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu TapatalkaTak myślałem ze jednak nie swoj za tanio 0 Share this post Link to post Share on other sites
eye_lip 25748 #2202 Posted October 18, 2017 Tak myślałem ze jednak nie swoj za tanio Nie z tanio tylko w aktualnej polityce SG u Longinesa nie ma miejsca na prawdziwy in house choć werki z kołem kolumnowym, także monopushery można za takie uznać ze względu na unikatowe konstrukcje mimo wspólnych baz z popularnymi mechanizmami w portfolio ety. W globalizacji nic nie jest teraz proste i definicje in house nie in house nie mają takiego znaczenia i sztywnych ram jak kiedys. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 0 Instagram.com/horlobby.watches Share this post Link to post Share on other sites
zasadas 5372 #2203 Posted October 18, 2017 Chyba też nie ten poziom cenowy by zegarek był wyposażony w mechanizm in-house`owy. Poza ty pełna zgoda z Filipem, to całkiem przyzwoity mechanizm. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Share this post Link to post Share on other sites
rafio77 66 #2204 Posted October 19, 2017 (edited) okdzięki ale np. we fryderyku za ta cenę to już in-house można dostać ( nie pamiętam jaki model ale jestem tego niemal na 100% pewien) czy koszty serwisu takiego mechanizmu są wyższe niż normalnej ety Edited October 19, 2017 by rafio77 0 Share this post Link to post Share on other sites
eye_lip 25748 #2205 Posted October 19, 2017 W Seiko też Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 0 Instagram.com/horlobby.watches Share this post Link to post Share on other sites
rafio77 66 #2206 Posted October 19, 2017 W Seiko też Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalkapiszesz o GS ? to chyba półka cenowo wyżejjeśli chodzi o budżetowe Seiko to jednak wybiorę Fryderyka 0 Share this post Link to post Share on other sites
eye_lip 25748 #2207 Posted October 19, 2017 Nie, pisze o Seiko za 300zl i każdym innym. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 0 Instagram.com/horlobby.watches Share this post Link to post Share on other sites
Lincoln Six Echo 77447 #2208 Posted October 19, 2017 W Orientach również. 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Share this post Link to post Share on other sites
rafio77 66 #2209 Posted October 19, 2017 Nie, pisze o Seiko za 300zl i każdym innym. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalkakuzwa zapomniałem ze są pionowo zintegrowani i ze japoncy hahaha 0 Share this post Link to post Share on other sites
Lincoln Six Echo 77447 #2210 Posted October 21, 2017 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Share this post Link to post Share on other sites
k_urczak 2 #2211 Posted October 23, 2017 Mesh można sobie kupić na przykład z WatchGecko. Wątpię, aby jakościowo było to co innego. LLD (lub MM300) jest następny w kolejce do kupienia po Anancie. Różnica jest dramatyczna. Ten mesh jest raczej na poziomie omegi niż zamienników z netu. Cena jest straszna w porównaniu do zegarka, ale idzie za nią jakość. Wysłane z mojego ONEPLUS A3003 przy użyciu Tapatalka 0 Share this post Link to post Share on other sites
rafio77 66 #2212 Posted October 23, 2017 (edited) lincoln przestań już wszyscy wiemy ze to fajny zegar Edited October 23, 2017 by rafio77 0 Share this post Link to post Share on other sites
Lincoln Six Echo 77447 #2213 Posted October 23, 2017 Który? Może bym tak kilka fotek zamieścił, żeby nikt się nie pomylił, czy coś.... 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Share this post Link to post Share on other sites
k_urczak 2 #2214 Posted October 23, 2017 LLD na chińszczyźni. Czekam na mesh od ROWI, powinno być lepiej :-) Wysłane z mojego ONEPLUS A3003 przy użyciu Tapatalka 0 Share this post Link to post Share on other sites
zasadas 5372 #2215 Posted October 23, 2017 Przydałaby się troszeczkę grubsza. Jakby jej było za mało, szczególnie widać to przy mocowaniu. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Share this post Link to post Share on other sites
k_urczak 2 #2216 Posted October 23, 2017 Przydałaby się troszeczkę grubsza. Jakby jej było za mało, szczególnie widać to przy mocowaniu.Ciekawe jakiej grubości jest mesh od bulovy. Wiesz może? Wysłane z mojego ONEPLUS A3003 przy użyciu Tapatalka 0 Share this post Link to post Share on other sites
rafio77 66 #2217 Posted October 23, 2017 Który? Może bym tak kilka fotek zamieścił, żeby nikt się nie pomylił, czy coś.... jak to który, ten którego fote dajesz co 5 min i tak zaraz go sprzedasz 0 Share this post Link to post Share on other sites
Lincoln Six Echo 77447 #2218 Posted October 23, 2017 jak to który, ten którego fote dajesz co 5 min i tak zaraz go sprzedasz Nie co 5 minut. Poza tym, pytanie "który" to był ŻART. Jak mi teraz napiszesz, że Twój wpis to też żart, to powiadomię media. Longinesa GMT na pewno nie sprzedam. 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Share this post Link to post Share on other sites
Istvan 3131 #2219 Posted October 23, 2017 Nie wiem, czy mesh od WatchGecko jest kiepski. W końcu to ten sam, lub prawie ten sam, który spotkać można przy zegarkach Glycine. Pamiętajmy, że paski Longines, wykonane z aligatora, są cienkie i mogłyby być lepsze. Czy wobec tego oryginalny mesh dzieli aż tak duża różnica z Glycine skoro skórzane paski są słabe? Cóż, może ocenię sam za jakiś czas. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Muzzy 4020 #2220 Posted October 23, 2017 Może i paski Longines z aligatora są cieńkie ale napewno nie są słabej jakości. Słabej jakości to są te wszystkie pseudoaligatory innych firm. Nie kojarzę też innej firmy która do zegarków za 6k daje paski z prawdziwej skóry aligatora. 0 Share this post Link to post Share on other sites
zasadas 5372 #2221 Posted October 23, 2017 (edited) Niechciałbym, byście moje pozytywne opinie co do LLD z meshem brali za atak na inne meshe, bo uważam, że można je porównać tylko wtedy gdy mamy jeden i drugi na ręku i wtedy możemy wydać subiektywną ocenę. Tak się szczęśliwie składa, że miałem niewątpliwą przyjemność mieć na jednym nadgarstku LLD z meshem firmowym a na drugim swojego z meshem od SQUALE. Czy to dobry mesh czy słaby, nie będę się wypowiadał bo to mój więc jest dobry , ale co jest istotne, prównując oba miałem wrażenie, że jednak ten oryginalny jest jednak jakby ładniejszy, lepiej pasujący. Może to tylko siła sugestii ale jakby trochę inaczej spleciony, inny odcień. Niby ten sam mesh, ale mimo wszystko inny. Edited October 23, 2017 by zasadas 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Share this post Link to post Share on other sites
Istvan 3131 #2222 Posted October 23, 2017 Posiadam oryginalny mesh Squale i ma się on nijak do Glycine. Kompletnie inna jakość. Dwie rzeczy, na których Longines oszczędza, trzymając cenę swoich zegarków na stosunkowo niskim poziomie to kiepskie paski z aligatora plus w całości polerowane koperty wielu modeli. 0 Share this post Link to post Share on other sites
szwed 1069 #2223 Posted October 23, 2017 Przypomnienie pięknego zegarka troszkę mały ale piękny! Zawsze piękniejszy niż reedycja 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Share this post Link to post Share on other sites
zasadas 5372 #2224 Posted October 23, 2017 Posiadam oryginalny mesh Squale i ma się on nijak do Glycine. Kompletnie inna jakość. Dwie rzeczy, na których Longines oszczędza, trzymając cenę swoich zegarków na stosunkowo niskim poziomie to kiepskie paski z aligatora plus w całości polerowane koperty wielu modeli.Tak jak pisałem, to nie była ocena jakości innych meshy, tylko te dwa o których pisałem. Jeśli miałeś okazję porównać ten od Glycine i LLD to napisz jakie są Twoje odczucia. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Share this post Link to post Share on other sites
igory76 42 #2225 Posted October 24, 2017 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Share this post Link to post Share on other sites