Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków ETERNA

Rekomendowane odpowiedzi

Ale nadal nie wyglądało to tak fajnie jak w zwykłej wersji. Czegoś mi w modelu xxl brakowało jak go mierzyłem. AMAZING był… mniejszy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to już kwestia gustu/przyzwyczajenia.

Mapka też może być, byle nie było "lodowiska" :D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A fotka plecków gdzie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki!

Tak to fakt. Zastanawiałem się i kombinowałem, ale FH lazło za mną jak cień.

Wersja na pasku tańsza, co jest dodatkowym atutem. Za żelazem wciąż nie przepadam.

Myślałem też nad wersją XL, ale ta wykastrowana tarcza.... :)

Pamiętam że nie lubiłeś bransolet :) Ciekawych rzeczy można się dowiedzieć, nawet nie wiedziałem że była wersja XL.

Za mną łazi taka ale to w dalekiej przyszłości :P

915CB32FF07E8B40331D72A496A0CFB8.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamiętam że nie lubiłeś bransolet :) Ciekawych rzeczy można się dowiedzieć, nawet nie wiedziałem że była wersja XL.

Za mną łazi taka ale to w dalekiej przyszłości :P

Nie lubiłem i nie lubię :). Dalej unikam noszenia żelaza.

Wersja date fajna. Mnie podoba się z granatową tarczą na niebieskiej gumie :D. Jest też fajna wersja z białą tarczą i niebieskimi wskazówkami.

KonTiki-Date_Press_7101.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cóż przyznam, że nosiłbym wszystkie trzy na zmianę bardzo chętnie :D Dobra co do bransolet ustalone ale na gumie? Czy to jakaś zmiana? Z tego co pamiętam w grę wchodziła głównie skóra ;) A mów jak z wielkością Twojej kontiki? Pasuje na "łapę"? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma tragedii. Długie ma uszy i daje radę. Fotka jeszcze na oryginalnym pasku.

6065894_IMG_20160906_085242.jpg

Cóż przyznam, że nosiłbym wszystkie trzy na zmianę bardzo chętnie :D Dobra co do bransolet ustalone ale na gumie? Czy to jakaś zmiana? Z tego co pamiętam w grę wchodziła głównie skóra ;) A mów jak z wielkością Twojej kontiki? Pasuje na "łapę"? :)

Nie jest wykluczone, że niebieska Eterna by zlądowała na jakimś niebieskim krokodylu :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze to wygląda :) A jakie ma l2l pamiętasz?

Oryginalny pasek z tym podwójnym przeszyciem jakoś nie za bardzo mi się podoba. Wrzuciłbym na coś beżowego a wiem że na pewno znajdziesz coś takiego u siebie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gienek, masz konkretne upodobania - do jasnej tarczy i złotych indeksów i wskazówek :)  SOL i Kontiki to chyba jedyne zegary, który mi w tej konfiguracji pasują... Moja Kontiki to jasna tarcza i niebieskie (granatowe indeksy), o której pisał Sebastian - kupiona na kajdanie ale zawsze można zmieniać pachy i gumy.

Fota ciemna trochę, ale na tym pasku jeszcze tu nie pokazywałem:

Kontiki1.jpgupload pic

Jak będę miał chwilę to przełożę na granatowego aligatora kupionego okazyjnie z CW i pstryknę - wtedy Kontiki zadaje szyku jak najlepszy garniturowiec!

Leszek - Watches? I used to be a fan, now I am a full-blown airconditioner!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ledr masz rację ;) To są pozostałości po "cygaństwie" czyli upodobaniu do zegarków w "złoconej" kopercie. To już mi przeszło ale przeniosło się na wskazówki i indeksy. Do tego nawet G-Schocka mam za złotymi akcentami :P hehe

I ja akurat lubię właśnie możliwość przekładania bransolety na pasek i odwrotnie.

Co do Twojej kontiki to niczego jej nie ujmuję. Tak samo mi się podoba połączenie białego z niebieskim jak złotego z białym :) Piękna jest!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój na razie wisi na czarnym krokodylu :).

6066476_IMG_20160909_133140.jpg

Jakość se taka - fotka zrobiona tosterem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gienek, złocona koperta to raczej nie, ale połączenie zlotych akcentów z czarną tarczą mi pasuje, natomiast Hamiltony wyjątkowo mają fajne jasne tarcze ze zlotymi indeksami i wskazówkami (głównie SOLe - chrono i zwykły). A Kontiki biorę w każdej wersji kolorystycznej - ale tylko te starsze modele Date albo FH taki jak ma Sebastian :) Do takiej tarczy pasuje każdy kolor paska...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do takiej tarczy pasuje każdy kolor paska...

:rolleyes: Muszę poeksperymentować po weekendzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy podpowiecie gdzie kupić oryginalna zapinkę lub pasek + zapinkę do Eterny? Pasek 22mm, zapinka 20mm. A może macie coś na zbyciu? Oczywiście zależy mi na dobrej cenie. Stałem się szczęśliwym posiadaczem, ale bez oryginalnej zapinki mi jakoś zegarek nie pasuje :( 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nową klamrę możesz zamówić u Dolińskiego lub Strojnego, koszt w 2015r 250zł jak teraz nie wiem,nowy oryginalny pasek to ceny abstrakcyjne i moim zdaniem nie warto,ale klamra warta grzechu :)

Była ostatnio na bazarze świetna guma z klamrą w super cenie,niestety jest już u mnie ;)

post-33440-0-99423100-1473516662_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu znajdziesz klamrę 18mm: https://watchparts24.de/Eterna-pin-buckle-steel (nie ma rozmiaru 20mm:-(

Jak do tego dokupisz pasek 22/18, to masz zestaw z oryginalną klamrą:-)

Edytowane przez ledr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie do jakiego modelu potrzebujesz ,ja miałem na myśli/opisałem klamrę 20mm do wszelkiej maści KonTiki..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze obiecane wczoraj Kontiki Date na granatowym aligatorze z motylkowym zapięciem z logo CW. Aligator fajnie pasuje do indeksów i wskazówek a logo innej firmy (którą też zresztą cenię) zupełnie mi nie przeszkadza.

Eternacroco.jpgimage upload no limit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze obiecane wczoraj Kontiki Date na granatowym aligatorze z motylkowym zapięciem z logo CW. Aligator fajnie pasuje do indeksów i wskazówek a logo innej firmy (którą też zresztą cenię) zupełnie mi nie przeszkadza.

Hmmm... ciekawe jakie logo... ;) Jak jakość? Masz może takie zdjęcie, gdzie te niebieskie indeksy wyglądają jak... niebieskie indeksy? Po raz kolejny powiem: petarda, ale nie wiem, który lepszy Twój czy Piotra. Oba wymiatają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm... ciekawe jakie logo... ;) Jak jakość? Masz może takie zdjęcie, gdzie te niebieskie indeksy wyglądają jak... niebieskie indeksy? Po raz kolejny powiem: petarda, ale nie wiem, który lepszy Twój czy Piotra. Oba wymiatają.

Aligator z tych delikatniejszych i bardziej podatnych na zagniecenia ale przyjemny w dotyku a motylek dobrej jakości. Indeksy i wskazówki ciemnogranatowe, więc na niebieskie wyglądają tylko w słońcu pod pewnym kątem. Widziałem kilka mocno prześwietlonych zdjęć, gdzie są niebieskie, ale na żywo są ciemne. W sumie to nawet nie wiem, czy barwione chemicznie czy termicznie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja raczej bym chciał motylka Eterny, mają bardzo fajne, a motylek tak nie niszczy paska. Obecnie mam założonego aligatorka, nie ma ciśnienia żeby zmieniać na oryginalny bo właśnie ceny z kosmosu. Myślałem, że może któryś z kolegów ma na zbyciu coś. Znacie sklep gdize mozna kupić motylka? Szukam i nie znajduje kompletnie nic... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odnośnie części do Eterny typu klamra można spróbować zapytać w iguanasell. Kiedyś pytałem ich o bransoletę do Kontiki Date. Darmo nie bylo ale zawsze trochę taniej niż u polskich oficjalnych sprzedawców.

Wysłane z mojego ASUS_Z010D przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wielkie dzięki, już im napisałem maila! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

_20160912_165035_zpspyv3bxsi.jpg

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi