Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Władek Meller

Rage Age by Czapul

Rekomendowane odpowiedzi

Nie jestem zarejestrowany na FB. Może ktoś dać link do ich profilu?

Dla mnie ten zegarek to porażka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panarai?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żenada, marka aspirująca do miana luksusowej wypuszcza taki "autorski" projekt. Tak to jest jak ktoś bierze się za coś o czym nie ma pojęcia, i z tego co czytam zalicza po raz drugi taką samą wtopę. Obu panom Rafałom gratuluję kreatywności :P:)

Ale za to miłośnicy MM i tzw. "homarów" musieli się poczuć mocno dowartościowani. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ale za to miłośnicy MM i tzw. "homarów" musieli się poczuć mocno dowartościowani.

Nie zaliczam się do wielbicieli homarów, ale obstawiam, że są oni raczej rozbawieni. Bo tamte zegarki kosztują grosze - ot, takie "poor man's" wersje. A tutaj żadne "poor man", tylko napinka, znany projektant, zdjęcia w "modowej" manierze w kolorowych pismach itd. Fail, jakich mało cool.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widziałem ten zegarek na zywo , robi jeszcze gorsze wrażenie jak na zdjęciach

Taniość w nagorszym wydaniu ..

A co ciekawe , na jednym z plakatów reklamowych wewnątrz sklepu ,model ma na reku IWC BP :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałem dziś obejrzeć w salonie, ale nie ma - już dwie sztuki sprzedali.. w innych dwóch salonach też, także zostało tylko 6 - spieszcie się :P

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już się wyrywam, trzymaj mnie pan wink.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[/size][/color]

Nie zaliczam się do wielbicieli homarów, ale obstawiam, że są oni raczej rozbawieni. Bo tamte zegarki kosztują grosze - ot, takie "poor man's" wersje. A tutaj żadne "poor man", tylko napinka, znany projektant, zdjęcia w "modowej" manierze w kolorowych pismach itd. Fail, jakich mało cool.gif

Poza tym stawiam w ciemno, ze koledzy z zaprzyjaznionego Forum potrafia sami zrobic/zlozyc duzo lepsze maszynki.

Zadna praca nie hanbi, ale kazda meczy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skad wziales te ceny? Mam od nich troche ciuchow, ale chyba za zadne spodnie nie zaplacilem jeszcze 700 zl. Plaszcz, marynarka i owszem, ale t-shirt ?

Z zegarkiem oczywiscie porazka.

ze sklepu wziąłem....ze sklepu. Co do zasady Rage coś tam to półka cenowa Hugo Boss, Armani, D&G itp itd.....a ceny są dokładnie takie jak podałem. Oczywiście nie mam na myśli akcji typu "sales -50%" czy cen które obowiązywały miesiąc po otwarciu pierwszego salonu w Polsce ale te regularne które obowiązują aktualnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Chciałem dziś obejrzeć w salonie, ale nie ma - już dwie sztuki sprzedali.. w innych dwóch salonach też, także zostało tylko 6 - spieszcie się :P

To świadczy tylko o tym jak ogromne jest zapotrzebowanie na design w stylu Panerai.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To raczej "zapotrzebowanie" na wejście w posiadanie czegoś drogiego o czym nie ma się zielonego pojęcia. Wysoka jest tylko cena i to ona nakręca sprzedaż (+limitacja 10 szt.). Zerknij na wpisy ludzi na FB w profilu Rage Age- wszyscy pieją z zachwytu, a nawet im nie przeszkadza, że to zerżnięty Radiomir, mimo uwag "naszych" o oczywistej odtwórczości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

To raczej "zapotrzebowanie" na wejście w posiadanie czegoś drogiego o czym nie ma się zielonego pojęcia. Wysoka jest tylko cena i to ona nakręca sprzedaż (+limitacja 10 szt.). Zerknij na wpisy ludzi na FB w profilu Rage Age- wszyscy pieją z zachwytu, a nawet im nie przeszkadza, że to zerżnięty Radiomir, mimo uwag "naszych" o oczywistej odtwórczości.

Nie jestem tam zarejestrowany. Może oni nie mają pojęcia o istnieniu Panerai ?.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwię się że ktoś się pod tym podpisał jako projektant, przecież on jest już :) spalony, przynajmniej dla mnie.

Koperta to koperta, wiadomo, wszystkie takie same :) tu akurat trochę poduszkowaty Oyster i trochę bardzo Panerai... no ale jak można tak zerżnąć tarczę to jest dla mnie niepojęte :P

Pewnie facet w ogóle się nie zna na zegarkach (co go nie usprawiedliwia, wystarczył krótki research), i zlecił wszystko łącznie z projektem podwykonawcy czyli wspomnianej w tekście Brevetto, która jak widać, delikatnie mówiąc inspiruje się PAMem :)

http://www.brevetto.de/modelle_EN.html

(...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jestem tam zarejestrowany. Może oni nie mają pojęcia o istnieniu Panerai ?.

No właśnie mimo reakcji Piotra Soboty i Łukasza (Sphinxa), którzy jasno podkreślili fakt, że to odtwórczy projekt, ludzie nadal byli zainteresowani i właściwie przeszli nad tym do porządku dziennego:

Cyt.:

"Podobieństwo sprowadza się do bycia zegarkiem moim zdaniem... Rzucanie takich oskarżeń bazując na nikłym podobieństwie chyba nie przystoi."

"a jeśli nawet to co??????????? rany!! mnie się podoba, mam kilka ciuchów rage age i zaczynam miec chrapke na zegarek. nie bardzo rozumiem podobny, podobny. ludzie jak wam sie nie podoba to piszcie, tak samo jak sie podoba to sie czlowiek wypowiada. nie rozumiem takiej glupoty ludzkiej!!!"

[komentarz do powyższej wypowiedzi]:

?"@Patryk - 1000000000% racja!!!"

"Różnica między projektem a wykonaniem jest znacząca. Mam zaufanie do projektów Rage Age, bo podoba mi się ich design i wyczucie stylu. Informacja o tym, kto wykonał zegarek jest jasna. Ja im ufam - Rage Age to więcej niż firma "szyjąca ciuchy"."

[wypowiedź Sphinx'a]:

"Panowie i Panie...jako osoby interesujące się modą z wyższej półki powinniście mieć świadomość tego, co jest dopuszczalne a co nie godne. Pan Czapul skopiował wzór zegarka marki PANERAI, podpisał go jako rzekomo swój projekt i sprzedaje za cenę absolutnie nie współmierną do jakości wyrobu. Jeśli ktokolwiek ma ochotę dąć się nabić w butelkę - wolna wola. Tyle, że rzeczy trzeba nazywać po imieniu. Marka taka jak Rage Age powinna się wysilić, i stworzyć zegarek godny firmy, a nie kopiowany i to w dodatku o tak słabych parametrach."

[odpowiedź na powyższe]:

"mnie się mimo to podoba..."

[i również do powyższego]

"@Fabian - mnie również, nie rozumiem wielkiego poruszenia, każdy wydaje swoje pieniądze według swojego uznania. Ja wydaję na rzeczy kreowane przez RA."

Ludzie za chwilową modę są w stanie wydać naprawdę duże pieniądze. Wydaje mi się, że w tej chwili liczy się tylko odpowiednie pozycjonowanie marki i ogromny narzut cenowy by odpowiednio się sprzedać. W porządku, zwykła ekonomia, ale doszywanie historyjek o niebanalnym designie nie przystoi nikomu.

Od razu jak zobaczyłem reklamę tego zegarka w "Prime" wiedziałem, że na forum "zawrze" :P

Co prawda zegarek nie jest podróbką w świetle prawa, ale z drugiej strony nazywanie go "projektem własnym" to spore nadużycie i dla mnie to sedno sprawy. Pomijam sprawę oczywistą czyli zarabianie na tym "własnym projekcie" sporych pieniędzy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale pacany :/ ,może niech ktoś napisze że za ułamek tej sumy co oni proponują można dostać "identyczny" produkt made in china. To tak jakby wielbicielom zabrakło już tych 10 sztuk hahaha :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czytalem te wpisy na FB i sie zalamalem.myslalem ze jednak Polacy szanuja siebie i prace innych.a tymczasem, bo to jakis Rage cos tam wypuszcza zegarek i to kiepsko zrobiony, a ze skopiowany niemalze "toczka w toczke" z Panerai to co?naprawde jestesmy tak slabo wyedukowani co do zegarmistrzostwa w naszej ojczyznie?czy az tak gleboko mamy w d....ie wlasnosc innych czy tez ich prace, byle nam bylo dobrze albo zebysmy byli cool?czyli co-noszenie podrobki tez ujdzie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Co prawda zegarek nie jest podróbką w świetle prawa, ale z drugiej strony nazywanie go "projektem własnym" to spore nadużycie i dla mnie to sedno sprawy. Pomijam sprawę oczywistą czyli zarabianie na tym "własnym projekcie" sporych pieniędzy.

W moim odczuciu ten zegarek jest podróbą i żerowaniem na cudzej własności intelektualnej.

czytalem te wpisy na FB i sie zalamalem.myslalem ze jednak Polacy szanuja siebie i prace innych.a tymczasem, bo to jakis Rage cos tam wypuszcza zegarek i to kiepsko zrobiony, a ze skopiowany niemalze "toczka w toczke" z Panerai to co?naprawde jestesmy tak slabo wyedukowani co do zegarmistrzostwa w naszej ojczyznie?czy az tak gleboko mamy w d....ie wlasnosc innych czy tez ich prace, byle nam bylo dobrze albo zebysmy byli cool?czyli co-noszenie podrobki tez ujdzie?

Niestety jest w Polsce ciche przyzwolenie na noszenie podrób, nielegalne kopiowanie oprogramowania, filmów, muzyki, gier itd..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@luki2323, niestety masz rację, jak widać w naszym narodzie edukacja na temat marek zegarkowych jest prawie żadna. Ci, którym zegarek się podoba uważają się za modnych i na czasie i za taką uważają markę RageAge. Jak widać zamożność nie uwalnia od ignoranctwa.

Gdyby firma wyskoczyła z takim czymś we Włoszech, gdzie ludzie znają się i na modzie i na zegarkach została by wyśmiana, a u nas - ochy, achy i mlaskanie - tacy to u nas "znawcy".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dajcie na Fejsie zdjęcie oryginału albo link do strony Panerai,może niektórzy zrozumieją o co chodzi.Chociaż pewnie większość nie zrozumie niestety bo głupota ludzka nie zna granic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już jest. Nie rozumieją....

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau
.................................................................

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najciekawsze jest to przerzucenie ewentualnej odpowiedzialności na Brevetto. No jak? Kopia? Na chińskich podzespołach (kto wie, czy MM i ten zegarek to nie te same sandwich-tarcze, wskazówki, etc)? A, przepraszamy, to wina podwykonawcy... My zamawialiśmy w dobrej wierze.

Czterem osobom które kupiły te zegarki gratuluję - za tę cenę byłoby, przy dobrym układzie, jakieś 22 MM z wszystkimi opłatami. Poza liczbą egzemplarzy w gablotce niewielka różnica.

pozdrawiam, Dominik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko zależy od sposobu postrzegania zegarka.

W `modzie' reguły są odrobine inne. Teraz są modne skórzane sandały u mężczyzn i szorty - wszyscy będą 'tłuc' swoją interpretację. A przecież wszystko to tylko turecka skóra i egipska bawełna z ceną wywindowaną przez markę.

Nie neguje, że Rage Age zrobił zegarkowe faux pas. Nie zrobił z pewnością modowego faux pas.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

post-5736-0-85748000-1331848946.jpg

Ale czy nie uważacie, że tu wszystko jest przegięte? Silni i niezależni mężczyźni nie bojący się nowych wyzwań i zawsze wytrwale dążący do celu :P

post-5736-0-72333400-1331848947.jpg

Nikt nie łamie tu prawa. Nie wiem o co to święte oburzenie. Za to zgodzę się z opinią beef'a

Błagam, tylko nie kolejna dyskusja o cenach PAMów... Kogo stać i mu się podobają - płaci. Koniec tematu.

Tu co innego jest zabawne, a mianowicie dumnie brzmiąca informacja, że zegarek zaprojektowany "przez projektanta marki, Rafała Czapula", podczas gdy jest to tak oczywista zrzynka. Sygnując swoim nazwiskiem ten projekt pan Rafał się jednak nieco skompromitował.

Czas jest wielkim nauczycielem ale niestety zabija wszystkich swoich uczniów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W moim odczuciu ten zegarek jest podróbą i żerowaniem na cudzej własności intelektualnej.Niestety jest w Polsce ciche przyzwolenie na noszenie podrób, nielegalne kopiowanie oprogramowania, filmów, muzyki, gier itd..

@luki2323, niestety masz rację, jak widać w naszym narodzie edukacja na temat marek zegarkowych jest prawie żadna. Ci, którym zegarek się podoba uważają się za modnych i na czasie i za taką uważają markę RageAge. Jak widać zamożność nie uwalnia od ignoranctwa.Gdyby firma wyskoczyła z takim czymś we Włoszech, gdzie ludzie znają się i na modzie i na zegarkach została by wyśmiana, a u nas - ochy, achy i mlaskanie - tacy to u nas "znawcy".

ale to co piszecie to jest straszne.tu nie chodzi tylko o zegarki.ale to takie ciche przyzwolenie na kradziez.w imie mody czy innych bzdur...

a pojecie o zegarkach w naszym spoleczenstwie w takim wypadku jest zerowe...a myslalem ze skoro tylu uzytkownikow forum to nie jest tak zle :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.