Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Degustatorr Noir

Żart czy oryginalny marketing?

Rekomendowane odpowiedzi

NETRUNER - czyli jak widać jesteś dokładnie grupą docelową marki NODO, do której taki marketing trafił. Twoja strata...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eh Hendrix czy obrażanie przyszłych użytkowników zegarka jest w modzie, trendy? Ja im nie zabraniam, niech robią co chcą ale do mnie to nie trafia i na pewno nie kupie.

Ja nie mówię, że go kupię, bo teraz u mnie na tapecie jest jakiś zegarek zabytkowy, kieszonkowy względnie jakiś T-Pocket, a raczej coś w stylu NODO w życiu mnie nie interesowało, bo od kiedy pamiętam oczy świeciły mi się do Breitlingów, Maurice Lacroix, Omeg, czy Longinesów.

Natomiast, to obrażanie się na TT uważam za coś śmiesznego, bo od lat przypomina mi rozmowę ze Świadkami Jehowy, czy "moherowymi" babciami:

"-Czy zechce Pan porozmawiać o Pana zbawieniu?

-Dziękuję, ale nie potrzebuję czegoś takiego jak zbawienie.

-Ale ja nalegam.

-Widzi Pani, że idę na mecz i mam ważniejsze sprawy, niż zbawienie?

-Ale, czy naprawdę nie interesuje Pana możliwość dostąpienia zbawienia?

-Szczerze? Je..e mnie to.

-Mógł Pan od razu kulturalnie odmówić, a nie używać tak chamskiego języka!"

I tak to wygląda. Świata nie zbawicie tym, że napiszecie, że coś jest żenujące. Po poprzedniej mojej wypowiedzi, jak pamiętam pojawiła się jakaś wycieczka osobista,itp. Nie moja wina, że uważam taką reklamę za skuteczną i rozumiem mechanizmy rynkowe. Dzisiejszy biznes jest twardy, wymaga agresywnego marketingu. Piękno i marka kosztuje. Żeby sprzedać coś nowego, co samo z powodu swojej jakości, czy braku wypracowanej marki, czy nie będącego arcydziełem, potrzeba PIE...LNIĘCIA i tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla kogo jeszcze produkuja fabryki ktore robia dla NODO?

Skojarzyło mi się z kwestią: "A pan wiesz, kto te ręke ściskał?" :P

No wiesz, skoro są na kwarcowych Miyotach, to na pytanie "dla kogo te fabryki jeszcze robią?", pewnie można dać w odpowiedzi 1000 firm. W tym z pińcet takich, co próbują sprzedać dużo drożej niż marka Nodo, oraz z pińcet takich, które sprzedają dużo taniej niż marka Nodo :D

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Netrunner - daj sobie spokój. Twoja firma tą metodą - owszem wzbudziła sensację - tyle, że ja odkąd to zobaczyłem - zegarka od Zibi nie kupie nigdy więcej. Ba - każdemu szczerze odradzę. Jeżeli jesteś takim "znafcą" i miłośnikiem marketingu, to zapewne powinienes zauważyć, że grupa Zibi sprzedaje rożne marki. Nodo kierujecie byc może do idiotów - tak się wam wydaje, ale pozostałe różwnież macie - Wasza strona, świadczy o Was, mało kogo obchodzi, że ktos wyłaczył szre komórki i skopiował idiotyczne teksty. Marka nie jest sprzedawana w sklepach z odzieżą dla deskorolkarzy, tylko w salonach z zegarkami innych marek, piórami itp. Strzeliliście sobie w stopę. Gdbym czytał to na stronie sklepiku dla dzieci onetu - nie zdziwiłoby to mnie. NA stronie Time Trend powoduje to wasza degradację do poziomu dna zupełnego. Ktos pisze o marketingu, pie....nieciu, ze brutalne, ze trzeba. Może i tak - tyle, że trzeba przy tym myslec. Osobna marka, strona, target, miejsca. Tu ktos zupelnie bezmyślnie sie zachował. Wzudzil szum wokół jaiegos Nodo, a smrodem owiał resztę. Poza tym, że to płytkie, żenujace - z wiekiem to nic wspólnego nie ma - to totlanie obciachowe i nietrafione. Bronisz przegranej sprawy. Jak zawsze paru osobom się to może i spodoba, większośc z nich z powodu zdzierskiej polityki cenowej waszą firme i tak szerokim łukie ominie, a wśród moim zdaniem większości zrobiliście sobie obciach schodząc twoim umiłowanym marketingiem do poziomu prymitywnych opisów z Allegro, które wzbudzja politowanie, nieraz rozbawienie ale na pewno nie służą sprzedaży. Mylisz sie grubo, że wzbudzenie sensacji, kontrowersji służy zawsze sprzedaży. Ten temat dowodzi, że masz tyle racji co Nodo ma poważania w tym klubie.

"Powiedzenie - Mieć coś w d*pie - w odniesieniu do czasu, zaczyna nabierać dosłownego znaczenia. No prawie. Teraz masz czas w dwóch filuternych dziurkach, a w jednej kręci się sztywna jak ch...(ekhm) chrust wskazóweczka sekundowa. Przed lubiacymi dotykać językiem dziurki zboczuchami chroni wzmocnione szkło mineralne. Początkowo, z założenia zegarek ten miał być sprzedawany w sklepach z artykułami Sado-Maso, ale niestety Urząd d/s Ochrony Populacji Turkucia Podjadka sprzeciwił się temu, twierdząc, że czarna nitowana skóra powoduje u owadów zaburzenia erekcji i skłonność do zajadania się Gumisiami znanej marki."

"Słynny z Niewolnicy Izaury Leoncio, po zakończeniu produkcji bestsellerowego serialu, zaczął występować w filmach XXX wykorzystując w perwersyjny sposób swoje łachoczące wąsy. Dla jego uczczenia, stworzyliśmy ten zegarek. Nodo Dirty Leoncio wąsów nie posiada, ale ma za to lubieżnie sterczące wskazówki, sprośną koronkę i skórzany pasek z ptasiura kangura. Koperta wędzona dymem najlepszych kubańskich cygar."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość PICAD

Jeśli Time Trend sięgnął "poziomu dna zupełnego" to co sięgnął Moderator? Takimi komentarzami ściąga poziom tego forum na co najmniej takie samo dno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale sam fakt wzbudzenia kontrowersji jak widac dziala i musze przyznac ze jestem pod pozytywnym wrazeniem gosci od NODO ze potrafia Was tak nakrecic. Mnie to bawi, ale jestem fanem oryginalnego marketingu i guerilla PR i. Bawi mnie tez oburzenie czytajacych teksty NODO.

NODO roboty wracam...

Jeśli dla Ciebie to jest pozytywne wrażenie..ok,

nie wiem kto to są "goście od nodo" - ale pewnie Twoi koledzy z pracy (może nawet z działu, skoro zajmujesz się marketingiem G-shocka w Zibi), bo nodo to wytwór Time Trend/Zibi - w każdym razie bronisz sprawy, nie patrząc na jej sedno - nikt by się nie czepił, gdyby nie te głupie wulgaryzmy, a Ty próbujesz nam wmówić jak idiotom, że się doszukujemy czegoś czego nie ma.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli Time Trend sięgnął "poziomu dna zupełnego" to co sięgnął Moderator? Takimi komentarzami ściąga poziom tego forum na co najmniej takie samo dno.

Np? Co jest na poziomie zblizonym do sugestii ze strony TT? Którymi komentarzami? Coś jak sztywna jak ch.... Co takiego tak bardzo zaniżą poziom tego forum? Przybliżysz? Czy tylko po prostu taki "marketing trafia do Ciebie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stanowisko TimeTrend

"Zegarki Nodo mają faktycznie dość specyficzny, prowokacyjny marketing. Jest to strategia przyjęta przez markę i Brand Managera, na którą nie mamy większego wpływu. Reklama zegarków Nodo na naszej stronie ogranicza się jedynie do opisów poszczególnych modeli. Nie umieszczamy żadnej reklamy na stronie KMZiZ, więc nie widzę powodów do zdenerwowania i mam nadzieję, że nie wpłynie to na naszą współpracę"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mają wpływu :P

Proponuję w TT zatrudnić osoby, które wiedzą jak wpłynąć na firmy z nimi współpracujące.

Co tam, podpowiem Wam za darmo, bo mi Was szkoda.

Wystarczy wystosować pismo, w którym stwierdzacie, że albo zmieniają politykę, albo zrywacie współpracę :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zrozumiałeś mnie Darek :D. To dotyczyło TT w jaki sposób mają załatwiać takie sprawy :P ("Wam" czytaj TT)

Strasznie mnie rozśmieszyła ich odpowiedź, że nie mają wpływu na firmę z nimi współpracującą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm. Dziwna ta "kampania". Opisy owszem, są kontrowersyjne, ale nijak nie pasują do designu zegarków. Żeby chociaż te zegarki były zaprojektowane z polotem, żeby miały jakieś elementy kojarzące się z tym erotyzmem, żeby chociaż się wyróżniały, były niespotykane, dziwne, szokujące, zakręcone, z kangurem :P. Wtedy byłbym w stanie zrozumieć, że jest to taka konwencja. A tu NIC. Tak ni przypiął ni przyłatał.

Na stronie TT to tym bardziej nie pasuje, bo jak już ktoś wspomniał, to nie jest strona z gadżetami dla jakiejś subkultury, tylko poważny serwis starający się tworzyć wizerunek profesjonalnego sprzedawcy. Tym bardziej więc NIJAK te opisy nie pasują do całości działalności TT :D To trochę tak, jakby po wejściu do salonu jubilerskiego podszedł do nas koleś z deską, w szerokich spodniach i czapeczce na głowie, próbując przy pomocy slangu skate'owskiego przekonać nas do zakupu pierścionka z diamentem. :)

A czy naprawdę uważacie, że gimnazjaliści złapią się na takie tanie chwyty? Panowie, wbrew obiegowej opinii młodzież nasza nie jest aż tak głupia. Generalnie nie wystarczy durny tekst o "ptasiurach kangura", żeby przyciągnąć na dłużej uwagę tej grupy docelowej. To musi być z jajem, ale i z pomysłem. :) Owszem, są zapewne osoby, które będą tym zachwycone, ale osoby takie nie będą raczej szukały zegarka na "poważnym" TT, tylko w luźnych sklepach typu Cropp.

Moim zdaniem - kampania totalnie nie trafiona. Trzeba by było albo zmienić opisy, albo design produktów. Jedyne co można osiągnąć przez takie opisy to negatywne emocje u odwiedzających TT. A jak wiemy, przypisanie negatywnych skojarzeń do marki generalnie nie wpływa pozytywnie na jej zyski... :)

Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

grupa Zibi sprzedaje rożne marki

Q&Q, Lorus, Barbie, Levi's i tym podobne marki dla ludzi z klasą.

MOD EDIT: miałem wyedytować jako reklamę - ale jeśli to jest reklama - to śmiało może zostać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeglądnąłem dokładniej stronkę Nodo i (żeby oddać sprawiedliwość :P ) muszę przyznać, że niektóre opisy są niezłe. Szczególnie przypadł mi do gustu ten:

N0813 Retro Swank

Inspiracją do stworzenia Swanka był nieśmiertelny telewizor marki Rubin. Zaokrąglone kształty, tarcza przypominająca ekran kontrolny i sekundnik obracający się w okienku wspaniale tworzy klimat czasów gdy Krystyna Loska była większą sex-bombą niż Doda i Jola Rutowicz razem wzięte. Zegarek doskonały dla starszych i już w większości nieżyjących pokoleń oraz studentów historii współczesnej

Co najważniejsze, o dziwo pasuje on do opisywanego zegarka. Czyli jeśli chcą, to potrafią :D

Co oczywiście nie zmienia faktu, że wspomniane w temacie opisy nie pasują do TT i ich bezmyślne przepisanie ze strony Nodo jest co najmniej dziwne...

Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obawiam się, że dyskusja do jakiej grupy ludzi są skierowane omawiane "zegarki :) " nie ma żadnego znaczenia, chodzi tylko o fakt firmowania w pewnym sensie przez KMZiZ pośrednio co prawda w postaci baneru TT na górze naszego forum. Sama forma wypowiedzi Sprzedawcy TT świadczy o podobnym poziomie jak na przysłowiowym "onecie".

Przepraszam na chwilkę podwiązka mi się odpieła i pampers zapełnił - zaraz wracam .

po 10 minutach :

Już jestem - przepraszam - starość nie radość :P .

O czym to mówilismy ? Zapomniałem :D

osobiście życzę sukcesów w promocji, temat niebawem trafi do kosza - wszystko juz zostało wyjaśnione, promocje tego typu - moze gdzieś indziej ale na pewno nie tutaj !

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Przepraszam na chwilkę podwiązka mi się odpieła i pampers zapełnił - zaraz wracam .

No niestety, prawa fizjologii równie bezlitosne, jak prawa marketingu cool.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Q&Q, Lorus, Barbie, Levi's i tym podobne marki dla ludzi z klasą.

Dzięki za to, że pojechałeś w tym momencie posiadaczom Lorusów stawiając je na równi z resztą wymienionych przez Ciebie marek. Żeby człowiek miał klasę to wg Ciebie musi mieć koniecznie coś drogiego, najlepiej szwajcarskiego? Jak jeszcze pracowałem w sklepie (notabene tak znienawidzony przez większość forumowiczów TT Zibi) to widywałem wielu buraków z tissotami i certinami na nadgarstkach sprawiających wrażenie pępków świata i myślących, że są posiadaczami wyrobu z górnej półki szwajcarskiej oraz po drugiej stronie normalnych ludzi mających na łapie Lorusa z którymi dało się porozmawiać. Oczywiście nie chcę uogólniać powyższym opisem, niejednokrotnie zdarzały się odwrotne sytuacje.

Instagram: przemekspce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za to, że pojechałeś w tym momencie posiadaczom Lorusów stawiając je na równi z resztą wymienionych przez Ciebie marek. Żeby człowiek miał klasę to wg Ciebie musi mieć koniecznie coś drogiego, najlepiej szwajcarskiego? Jak jeszcze pracowałem w sklepie (notabene tak znienawidzony przez większość forumowiczów TT Zibi) to widywałem wielu buraków z tissotami i certinami na nadgarstkach sprawiających wrażenie pępków świata i myślących, że są posiadaczami wyrobu z górnej półki szwajcarskiej oraz po drugiej stronie normalnych ludzi mających na łapie Lorusa z którymi dało się porozmawiać. Oczywiście nie chcę uogólniać powyższym opisem, niejednokrotnie zdarzały się odwrotne sytuacje.

Obawiam się, że żle oceniłeś Kolegę - On to pisał na poważnie - zobacz wcześniejsze posty ... !

EDIT: temat proponuję jutro wyrzucić do kosza, jesli ktoś ma coś do dodania zapraszam do "dyskusji"

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez sensu dyskutuje się z osobami które nie piszą merytorycznie a jedynie bronią swoją markę i to nie tylko z powodu przynależności do firmy ale pewnie i z obowiązku.

Nie przekreślajmy całego TT z powodu jednej marki, myślę że pójdą po rozum do głowy. Rzeczywiście przez jakąś niszową, tanią markę psują opinię o pozostałych. Jeśli już bojkot to konkretnie NODO, czegoś co na tym forum na pewno nie znajdzie klientów, a pewnie będą to znajomi pana Hendrixa. Hiphopowcy itp, nie żebym miał coś do tej muzyki, bo lubię i słucham. Ale podobno to właśnie oni są zainteresowani NODO.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żenujące - Time Trend traci w moich oczach za sam fakt zamieszczania takich opisów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:P

Dajcie wiecej.

Az milo sie czyta jak pieknie to wchodzi jak goracy noz w maslo. Wkreciliscie sie w to idealnie i wciaz nie widzicie ze o to wlasnie chodzilo. Ferment wsrod "znawcow" zasiany.

Najlepsi sa moderatorzy. Nie pije do Waszych opcji politycznych, ale brzmicie jak po szkoleniu w PIS.

Prosze o wiecej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ty i Twoja firma na pewno skorzystają z tego na tym forum :P :lol jaknas ładnie określiłęś z sympatii w cudzysłowie "znawców". Szczególnie, że zwiększy sie grupa ludzi odradzającyh Zibi - nie tylko z powodu opisów zegarków tej niszowej mareczki, ale z powodu Twojej postawy. Dotknie to nie owej mareczki, ale tej cześci, która z racji skali sprzedaży jest 1000 razy ważniejsza. Gratulacje. Może dostaniesz premię. "Zasłużyłeś" sie pracodawcy, że hej!! :D Marketing i jego efekt o który chodziło. :) Jesteś niezawodny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obawiam się, że żle oceniłeś Kolegę - On to pisał na poważnie - zobacz wcześniejsze posty ... !

EDIT: temat proponuję jutro wyrzucić do kosza, jesli ktoś ma coś do dodania zapraszam do "dyskusji"

Ja zawsze na poważnie piszę. Używam czasem mocnego języka, czasem przesadzam, ale jestem człowiekiem impulsywnym. Co do tego co pisałem o Lorusach. Oburzenie? A Q&Q, które też robi eleganckie zegarki, a stać na nie nawet robotnika, którego nie stać na żadną inną markę? Też wymieniłem. Chodzi mi o zasadę. Piszecie jakie to straszne te zegarki są, a mnie po prostu wkurza, jak ludzie rzucają się na coś dla zasady. To jest be, to jest be. No to jest cacy, bo poprawność tego wymaga.

A co do wyrzucania tematu do kosza. Ten temat w sumie od początku powinien polecieć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obrażanie się na timetrend i zibi? Przepraszam ale to jakaś dziecinada. Niby dorośli ludzi na poziome, z pasją. Takie bojkoty rzeczywiście przywodzą na myśl pewne ugrupowanie polityczne. Można się tylko samemu ośmieszyć, co niestety ma miejsce w tym temacie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do przypięcia opisów zegarków na stronie TT to moim zdaniem nie uchodzi :P. Może wystarczyły by same zegarki z opisem technicznym i link do strony Nodo ? Co do samych zegarków to trzeba trochę sprawiedliwości oddać - to fashion zabawki więc nie ma co od nich wymagać kosmicznego polotu, nie różnią się specjalnie od podobnych linii Diesla czy Fossila poza tym że są 50% tańsze.

Strona Nodo trafia do młodzieży i to nawet nie jakiejś specyficznej (myślę tu o osobach związanych ściśle z jakimiś buntowniczymi subkulturami), wiem z własnego podwórka. Czy to dobrze czy nie nie wiem (dla sprzedawcy to pewnie dobrze).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.