beniowski 9119 #5201 Napisano 13 Lutego 2021 (edytowane) 8 minut temu, lukebor napisał(-a): A jak dla mnie nowy Zenith w wersji czarnej niestety na żywo słaby - rozmiar świetny, ale tarcza kompletnie IMO nieudana. Brak szlifu i bialy kolor oraz słabe kolory subtarczek. Raczej nie będę kupował 😉 Ledwie się pojawił, a już niełatwo go dostać. W takich Włoszech podobno dostępny tylko w dwóch butikach. Klienci maja naprawdę świra na punkcie sportowych zegarków w stali: Odysseusa nie ma, Nautilusa nie ma, Daytony nie ma, Overseasa nie ma (model który dzisiaj oglądałem, z czarną tarczą, był w butiku ponieważ klient go nie odebrał). Okazuje się że nawet takiego Zenitha łatwo się nie dostanie. Co za czasy. Edytowane 13 Lutego 2021 przez beniowski 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maariusz 408 #5202 Napisano 13 Lutego 2021 A podobno idzie/jest kryzys.Odysseus, RO i Nautilus sa mocno limitowane.Ale dziwi mnie fakt, ze nowy Chronomaster jest tak trudno dostępny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
evilym 7724 #5203 Napisano 13 Lutego 2021 25 minut temu, maariusz napisał(-a): A podobno idzie/jest kryzys. Krysysy są dla biednych i średnio zamożnych 2 Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukebor 8463 #5204 Napisano 13 Lutego 2021 Nowy Zenith, którego mierzyłem leży sobie spokojnie na wystawie w pewnym centrum handlowym w Krk. Można brać. Chyba dostali wcześniej niż Warszawa ;-) 0 I'm not myself, but not dead and not for sale... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maariusz 408 #5205 Napisano 19 Lutego 2021 Kilka zdjec z dzisiejszych przymiarek.Zenith super. Szkoda, ze nie bylo wersji w stali. Choc pasek kauczukowy jest naprawde dobrej jakosci. Podobno bardzo duzo osob pyta sie o nowego Chronomaster Sport. IWC Portugieser 7 days bardzo mi sie spodobal. Kawal solidnego zegarka. A wersja w zlocie bomba - cena niestety juz abstrakcyjna (108k zl bodajze). ALS 1815 w zlocie - cudny. Nic nie mam mu do zarzucenia. Perfekcja.Rolex YM 42mm - idealny na moja reke. Czuc wage, jednakze lezal idealnie. Cena kosmos (131k zl). Genralnie żadnych Subow ani SD nie maja na przymiarke. Jedynie DJ w zlocie, jakis Sky tazke w zlocie. Oczywiście kolejki na stalowe modele to kilka lat czekania.GS robi bardzo dobre wrazenie. Plynaca wskazowka imponuje. Troche zbyt oczointensywny w całokształcie. Pojechalem głównie aby zobaczyć IWC Yacht Club Chronograph w wersji z bransoleta. Niestety nie maja i nie wiedza kiedy beda miec... Szkoda. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 70595 #5206 Napisano 19 Lutego 2021 A gdzie fotka ALS? 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 9119 #5207 Napisano 19 Lutego 2021 1 godzinę temu, maariusz napisał(-a): Zenith super. Szkoda, ze nie bylo wersji w stali. Choc pasek kauczukowy jest naprawde dobrej jakosci. Podobno bardzo duzo pyta sie o nowego Chronomaster Sport. Mnie się udało Chronomastera przymierzyć w zeszłą sobotę - sprzedawca twierdził że jest na niego bardzo duży popyt. Masz rację, ALS 1815 świetny, mnie też się podobał. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maariusz 408 #5208 Napisano 19 Lutego 2021 A gdzie fotka ALS?Chyba mam tylko taka. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 70595 #5209 Napisano 19 Lutego 2021 17 minut temu, maariusz napisał(-a): Chyba mam tylko taka. Wygląda mi to na żółte złoto - model, którego nie znajdziesz już w aktualnym katalogu Lange. 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 9119 #5210 Napisano 19 Lutego 2021 8 minut temu, mario1971 napisał(-a): Wygląda mi to na żółte złoto - model, którego nie znajdziesz już w aktualnym katalogu Lange. Czyli to jednak prawda że wypada z oferty? Bo mnie też sprzedawca mówił, że to już ostatnie egzemplarze. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 70595 #5211 Napisano 19 Lutego 2021 6 minut temu, beniowski napisał(-a): Czyli to jednak prawda że wypada z oferty? Bo mnie też sprzedawca mówił, że to już ostatnie egzemplarze. Już w zeszłym roku żółtego nie można było znaleźć na oficjalnej stronie Lange. AD sprzedają stare zapasy. W ofercie zostały tylko 2: białe i różowe złoto. 1815 UP/DOWN | A. Lange & Söhne (alange-soehne.com) 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maariusz 408 #5212 Napisano 19 Lutego 2021 Tak, to bylo zolte zloto. Juz byla rezerwacja na niego. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 70595 #5213 Napisano 19 Lutego 2021 Na żywo to jest petarda zegarek. Twoja fotka nie ukazała nawet 10% jego piękna. 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
machlo 8188 #5214 Napisano 19 Lutego 2021 Kilka zdjec z dzisiejszych przymiarek.Zenith super. Szkoda, ze nie bylo wersji w stali. Choc pasek kauczukowy jest naprawde dobrej jakosci. Podobno bardzo duzo osob pyta sie o nowego Chronomaster Sport. IWC Portugieser 7 days bardzo mi sie spodobal. Kawal solidnego zegarka. A wersja w zlocie bomba - cena niestety juz abstrakcyjna (108k zl bodajze). ALS 1815 w zlocie - cudny. Nic nie mam mu do zarzucenia. Perfekcja.Rolex YM 42mm - idealny na moja reke. Czuc wage, jednakze lezal idealnie. Cena kosmos (131k zl). Genralnie żadnych Subow ani SD nie maja na przymiarke. Jedynie DJ w zlocie, jakis Sky tazke w zlocie. Oczywiście kolejki na stalowe modele to kilka lat czekania.GS robi bardzo dobre wrazenie. Plynaca wskazowka imponuje. Troche zbyt oczointensywny w całokształcie. Pojechalem głównie aby zobaczyć IWC Yacht Club Chronograph w wersji z bransoleta. Niestety nie maja i nie wiedza kiedy beda miec... Szkoda. Tego sporta już dziś wieczorem nie było. Chciałem zobaczyć, czy na żywo pozytywnie zaskoczy, bo na razie słabo. Zamiast tego były inne.Najbardziej podszedł ten, którego nie ma na zdjęciach - A384. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 85482 #5215 Napisano 20 Lutego 2021 PAMy najlepiej leżą 👍 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
machlo 8188 #5216 Napisano 20 Lutego 2021 5 godzin temu, sanik napisał(-a): PAMy najlepiej leżą 👍 Luminor 44mm ma mega ergonomiczną kopertę (jak na swoje rozmiary). 560 kusi. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość HaveFun #5217 Napisano 20 Lutego 2021 @machlo a ten pam na zdjęciu to nie 590? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
machlo 8188 #5218 Napisano 20 Lutego 2021 [mention=35903]machlo[/mention] a ten pam na zdjęciu to nie 590? Całkiem możliwe. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
evilym 7724 #5219 Napisano 20 Lutego 2021 23 godziny temu, machlo napisał(-a): Tego sporta już dziś wieczorem nie było. Chciałem zobaczyć, czy na żywo pozytywnie zaskoczy, bo na razie słabo. Zamiast tego były inne. Najbardziej podszedł ten, którego nie ma na zdjęciach - A384. Zenith 👍 0 Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lejdipik 24286 #5220 Napisano 23 Lutego 2021 (edytowane) Trochę serii. Rodina automat bardzo zakręcił w głowie. Certina mało unoszona, mój wybór. Doxa trochę jednak nie było chemii chociaż zegarek cienki miły i dość uniwersalny. O. Seiko lata 70te o ciekawej tarczy. Ostatnia sztuka to typowy hand made z świetnym zegarem lotniczym. Bajka jak ktoś chce na prezent dla fana ciekawych projektów. Bardzo ciekawy patent na nakręcanie. Edytowane 23 Lutego 2021 przez lejdipik 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 85482 #5221 Napisano 1 Marca 2021 422 & 425 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 70595 #5222 Napisano 1 Marca 2021 Ta koronka w śwince pokiereszuje Ci dłoń. 1 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 85482 #5223 Napisano 1 Marca 2021 12 minut temu, mario1971 napisał(-a): Ta koronka w śwince pokiereszuje Ci dłoń. Jakoś wytrzymałem te 60 sek. 😜 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomaszek 337 #5224 Napisano 1 Marca 2021 Jak wrażenia z przymiarki? Bardziej koperta lumionorowa czy radiomirowa? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 85482 #5225 Napisano 1 Marca 2021 1 minutę temu, Tomaszek napisał(-a): Jak wrażenia z przymiarki? Bardziej koperta lumionorowa czy radiomirowa? Pozostanę przy kopercie 44mm. Te mają 47mm i Radiomir jeszcze dałby radę, ale koronka to słaby punkt. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach