mikolaj78 747 #1751 Napisano 13 Lipca 2014 (edytowane) Tak,tą ładniejszą Edytowane 13 Lipca 2014 przez mikolaj78 0 Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikolaj78 747 #1752 Napisano 15 Lipca 2014 (edytowane) Oba zegary super ale Inżynier ze względu na rozmiar nie dla mnie aczkolwiek ładnie układał się na nadgarstku. Pasek jest super w tym zegarku,na pierwszy rzut oka wydaje się:| że jest skórzany a w rzeczywistości jest to guma z wierzchu pokryta skórą.Aquatimer rozmiar ciut mniejszy od Inżyniera ale na moim nadgarstku wyglądał lepiej. To co mogłoby być lepiej zrobione to rozpoznanie bransolety. Miałem wrażenie jakby było trochę wyrobione i niezbyt pewnie się zapinało ponieważ zapinkę odblokowuje się jednym przyciskiem a nie dwoma jak to ma miejsce w Tagu czy Omedze. Edytowane 15 Lipca 2014 przez mikolaj78 0 Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartek79 1698 #1753 Napisano 15 Lipca 2014 Ile ten Inge kosztuje?Ja kupiłem ostatnio Hirsch Performance do Seiko i też z zewnątrz skóra a od wewnątrz guma. Super sprawa, mega wygodny i elastyczny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikolaj78 747 #1754 Napisano 15 Lipca 2014 O ile pamiętam to 51k z małym haczykiem natomiast Aquatimer 27k z okładem. 0 Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartek79 1698 #1755 Napisano 15 Lipca 2014 I pomyśleć ze Aquatimera 3 lata temu kupowałem za 10tys(na gumie)... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikolaj78 747 #1756 Napisano 15 Lipca 2014 Na tą chwilę wersja bez chrono na gumie to ok. 18K 0 Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #1757 Napisano 16 Lipca 2014 (edytowane) Na tego Ingenieuera (z tym, że ja zamówiłem wersje na bransolecie) czekam już miesiąc czasu! Powoli zaczynam się delikatnie mówiąc wkurzać. Edytowane 16 Lipca 2014 przez carlito1 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartek79 1698 #1758 Napisano 16 Lipca 2014 Mowilem Tobie nie idź w IWC;-)Z cenami i czasem oczekiwania zaczynają PP przypominać 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #1759 Napisano 16 Lipca 2014 Lubię IWC Obok Rolka, Panerai i AP jest to mój ulubiony producent. 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikolaj78 747 #1760 Napisano 16 Lipca 2014 Michał,na Twoją łapę będzie idealnie pasował ten Inge. 0 Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #1761 Napisano 16 Lipca 2014 (edytowane) To fakt, świetnie leży na moim nadgarstku A tak wygląda na mniejszym przegubie : Też dobrze moim zdaniem. Edytowane 16 Lipca 2014 przez carlito1 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SphinX 77 #1762 Napisano 16 Lipca 2014 nadgarstek 18.5cm 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #1763 Napisano 16 Lipca 2014 (edytowane) Jak widać, mimo bądź co bądź potężnych gabarytów, leży bardzo dobrze na różnej wielkości nadgarstkach. Co ciekawe mierząc ten zegarek w sklepie, optycznie wydawał mi się mniejszy niż mój AP Diver. Ogólnie rzecz biorąc IWC stworzył naprawde świetny zegarek i napewno się polubimy Edytowane 16 Lipca 2014 przez carlito1 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 88269 #1764 Napisano 16 Lipca 2014 (edytowane) Jaką ten inżynier ma kopertę i ile L2L ?? Edyta: koperta 45 mm to L2L pewnie koło 52 mm. Edytowane 16 Lipca 2014 przez kornel91 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #1765 Napisano 17 Lipca 2014 Niestety nie wiem ile ma lug to lug. Jak tylko dojdzie, to zmierze. 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gniewko 115 #1766 Napisano 17 Lipca 2014 Piękny jest ten IWC klasa sama w sobie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pk_kamil 7364 #1767 Napisano 17 Lipca 2014 Niestety nie wiem ile ma lug to lug. Jak tylko dojdzie, to zmierze. nie mierzyłeś wcześniej ? 0 Czas zmienia perspektywę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikolaj78 747 #1768 Napisano 18 Lipca 2014 Po co mierzyć lug to lug skoro zegarek pasuje jak ulał. Taki pomiar coś nam może dać gdy kupujemy w ciemno. 0 Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patom 9 #1769 Napisano 22 Lipca 2014 Dzisiaj sobie z nudów poszedłem do Kruka. Całkiem fajny zegarek. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk 0 Bartek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patom 9 #1770 Napisano 22 Lipca 2014 Dzisiaj sobie z nudów poszedłem do Kruka. Całkiem fajny zegarek. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk 0 Bartek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carcas7 2 #1771 Napisano 28 Lipca 2014 Longines Conqest przymierzałem ostatnio i bradzo mi się spodobał, nawet pomimo tego że rozmiar to tylko 41 mm, jedynie to że wewnątrz qwarc lekko przeszkadza. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
esox 0 #1772 Napisano 28 Lipca 2014 Longines Conqest przymierzałem ostatnio i bradzo mi się spodobał, nawet pomimo tego że rozmiar to tylko 41 mm, jedynie to że wewnątrz qwarc lekko przeszkadza. Zegarek występuję również w wersji mechanicznej (automatyczna ETA2824). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carcas7 2 #1773 Napisano 28 Lipca 2014 tak wiem ale cena jest już znacznie wyższa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5406 #1774 Napisano 28 Lipca 2014 ale i zegarek jest też całkiem inny - ma nie tylko mechanizm, ale i duszę 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 5648 #1775 Napisano 29 Lipca 2014 Nie no jak Florencja to obowiązkowo : Zdjęcie Chronos24Wkrótce to będzie już nieaktualne zdjęcie . Tuż obok kończą nowy butik, wyglądający dużo okazalej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach