Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

JAK PRZECHOWUJECIE ZEGARKI ?

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem, ale na sprzedaż jest dokładnie to.

ASUS wytapa...coś...tam!

Kupię wszystko, rozsądek zachowując, co ma związek z marką ENICAR.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po wielu godzinach szukania po różnych allegrach i sklepach w końcu się poddaję i zapytam desperacko wprost.

Pobaw się i  ....... zrób to sam :D

W pierwszej kolejności powinieneś określić sobie pewne kryteria :

- ile zegarków chcesz przechowywać;

- w jaki sposób mają być eksponowane;

- czy "domek" ma być podświetlany.

Wielkość i ilość zgromadzonych ekspozytorów  oraz sposób oświetlenia pozwoli określić gabaryty gablotki ;)

Dalej  masz pełne pole do popisu. Możesz kupić sobie jakiś gotowy półprodukt i dostosować go do potrzeb zegarkowych, albo zbudować go od zera samemu ;)

Ja preferuję podświetlaną gablotę, a w niej zegarki na plastikowych ekspozytorach np. takich do, których dałeś link lub o wiele tańszych z alle.....  Ja ekspozytory ustawiam na szklanych półkach, które pozwalają na swobodne rozprzestrzenianie się światła.

Jak przegrzebiesz zasoby tego tematu to znajdziesz szereg bardzo ciekawych podpowiedzi jak z tym samym problemem poradzili sobie koledzy. Ja jakiś czas temu popełniłem gablotkę, którą już wcześniej pokazywałem ;)post-46446-0-23483400-1479299396_thumb.jpgpost-46446-0-14116000-1479299513_thumb.jpg

Przy robieniu tego mebelka popełniłem jednak sporo błędów, które skutkowały np. koniecznością zastosowania konkretnego ekspozytora z uwagi na wielkość półek :wacko:

Życzę owocnej zabawy :D

Edytowane przez Tajtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Panowie.
Ale przypomnę, że ja szukam czegoś na ilość...mniej niż 10 sztuk :) Te co wy pokazujecie, to z mojego punktu widzenia mają charakter...hurtowy ;)

To jeszcze tak na chwilę wrócę do prostego pytania, te "rury", które tam pokazałem na jednym zdjęciu — zegarki na nich się "ślizgają" czy jak się zapnie to będą trzymać swoją pozycję niezależnie od tego jak będzie obrócona "rura" ? Ktoś miał z nimi styczność?

Edytowane przez Rhotax

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to tak na szybko odpowiadam na Twoje pytania.

W tym dziale pytanie o mebel na sciane na 10 zegarków wszystkim będzie się wydawać dziwne.

Ale :)

To mój mebel - dąb, szkło, sukno bordowe (słabo widać bo za ciemno)

post-47356-0-93179200-1479322287_thumb.jpg

Można oczywiście zrobić dowolnej wielkości - na 10 zegarków też choć odradzam - na pewno nie skończy się na 20 zegarkach.

W środku ekspozytory kostki

post-47356-0-59204600-1479322475_thumb.jpg

Mam też w środku "tacki"

post-47356-0-60530600-1479322538_thumb.jpg

Jeżeli chodzi o "obsługę" zegarków to wygodniejsze są kostki.

Do gablotki warto zamontować oświetlenie typu LED - ja nie mam.

Jeżeli chodzi o inną formę to mozna też tak przechowywać :D

post-47356-0-63883100-1479322758_thumb.jpgpost-47356-0-47208500-1479322817_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolekcja, a właściwie szafka ;) bardzo fajna, ale kuferek i jego zawartość przebija wszystko. 

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam bardzo słabą "silną wolę"  ;) jeśli chodzi o zegarki i już kilka razy podchodziłem do porządkowania i redukcji kolekcji, ale zawsze ponoszę klęskę i zegarków przybywa.

Jeszcze raz gratuluję przepięknej zawartości kuferka.

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam też w środku "tacki"

Jeżeli chodzi o "obsługę" zegarków to wygodniejsze są kostki.

Kostki wygodniejsze ale na tackach ładniej to wygląda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje pierwsze pudełko które dostałem jako prezent imieninowy.

Moja kolekcja

Moja ładniejsza i lepsza połówka ;) powiedziała że kupiła go aby zobaczyć mój wyraz twarzy po rozpakowaniu - podobno było warto :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehehehe kolego RK7000 jak to się mówi "trafiłeś w 10-kę" :).

Najlepsze jest to, że ja również nie zdawałem sobie sprawy ile ciekawych sikorów ma już na stanie :D.

Dzięki za podpowiedź, w przyszłym roku zbliża się okrągła rocznica urodzin -- dodam nowe pudełko do "listy życzeń" :).

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehehehe kolego RK7000 jak to się mówi "trafiłeś w 10-kę" :).

Najlepsze jest to, że ja również nie zdawałem sobie sprawy ile ciekawych sikorów ma już na stanie :D.

Dzięki za podpowiedź, w przyszłym roku zbliża się okrągła rocznica urodzin -- dodam nowe pudełko do "listy życzeń" :).

Marcin

Zapewniam cię że za rok to już conajmniej dwa takie pudełka będziesz potrzebował. Z naciskiem na "conajmniej"... :D

Edytowane przez kchrapek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kupiłam ostatnio teczkę na zegarki od kolegi z forum, i okazało się, że mam ich dużo więcej niż 20 sztuk...powinnam była wziąć dwie ;) tez nie zdawałam sobie sprawy, ile tego mam. A ile jeszcze chcę mieć....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@kchrapek masz rację, muszę zwiększyć oczekiwania urodzinowe ;),

@zajacagnieszka też tak mam, chęć posiadania zwiększa się każdorazowo jak jestem na forum i widzę ciekawe okazy :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A już myslałem, że bede mógł odpocząć bo pudełeczko pełne, a tu mikołaj czyli Tata oddał drewniane pudło po whisky( troszkę przerobie) ale duże i zaś zacznie się zabawa co tam włożyć??? Pozdrawiam wszystkich zakręconych.

Dziabnięte Notem Czwartym

ab15ae74c4722444d915147ce26d4c88.jpg

Edytowane przez tajson1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i to jest super prezent ;) - pokaż to pudełko, chętnie zobaczę bo zaczynam się rozglądać za następnym :D.

M.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prezent od drugiej połówki. Zegarki się nie kurzą, skrzynki wyglądają (w mojej opinii) elegancko :)

dcfb21ab6f6af32cmed.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prezent od drugiej połówki. Zegarki się nie kurzą, skrzynki wyglądają (w mojej opinii) elegancko :)

Wyglądają bardzo fajnie. Tak samo i zawartość elegancka!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi