Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

JAK PRZECHOWUJECIE ZEGARKI ?

Rekomendowane odpowiedzi

Zamiast kupować cokolwiek, poświęciłem troszkę czasu, łapki dwie :D wykorzystałem trochę domowych odpadów i do hobbystyczno zegarkowego kącika dołączył ścienny wieszaczek na moje Mołnie i coś tam jeszcze. :D

Całkowity koszt dokupionych materiałów do wieszaczka to 12zł, a  frajda z samodzielnego majsterkowania :D bezcenne :Dpost-46446-0-45344000-1391282087.jpgpost-46446-0-96601200-1391282068.jpgpost-46446-0-37365100-1391282068.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamiast kupować cokolwiek, poświęciłem troszkę czasu, łapki dwie :D wykorzystałem trochę domowych odpadów i do hobbystyczno zegarkowego kącika dołączył ścienny wieszaczek na moje Mołnie i coś tam jeszcze. :D

Całkowity koszt dokupionych materiałów do wieszaczka to 12zł, a  frajda z samodzielnego majsterkowania :D bezcenne :Dattachicon.gifP2010363 - Kopia.JPGattachicon.gifP2010354.JPGattachicon.gifP2010353.JPG

Widze sporo motywów patriotycznych ale nic w temacie w zegarkach :(

Gabloty fajne ale u mnie by nie przeszły takie na ściane - musze mieć cos zamykanego i chowanego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cóż każdy z nas przechowuje zegarki w inny sposób i to jest właśnie ciekawe. :D  Ja nie lubię chować zegarków po szufladach ;)

Paweł niie bardzo zrozumiałem  "nic w temacie zegarków" :blink:  ten temat  dotyczy ich przechowywania, a nie samych zegarków ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Całkowity koszt dokupionych materiałów do wieszaczka to 12zł, a frajda z samodzielnego majsterkowania :D bezcenne :Dattachicon.gifP2010363 - Kopia.JPGattachicon.gifP2010354.JPGattachicon.gifP2010353.JPG

Niezła. Gratulacje, bo wyszło fajnie. Niedługo pokażę w tym wątku swą nową gablotę.

RP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cóż każdy z nas przechowuje zegarki w inny sposób i to jest właśnie ciekawe. :D  Ja nie lubię chować zegarków po szufladach ;)

Paweł niie bardzo zrozumiałem  "nic w temacie zegarków" :blink:  ten temat  dotyczy ich przechowywania, a nie samych zegarków ;)

NIE NIE żle zrozumiał kolega - pisałem o motywach patriotycznych na ścianach (orły) a nic w temacie chodziło mi o zegarki tzw patriotyki bo ja akurat takie lubuje a w gablotkach same radzieckie -  w dyskusji troszke zawsze można odbięgnąc od tematu ;)

Co do trzymania zegarków to ja nie trzymam ich na wierchu ponieważ moja żona pogoniła by mnie z nimi w cholere !!! ona z rezerwą podchodzi do mojej pasji :( - mam swój kąt tam komputer nad nim półka  a na niej pudełka - tam musze wszystko zmieścić :(

Edytowane przez Paweł Bury.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NIE NIE żle zrozumiał kolega - pisałem o motywach patriotycznych na ścianach (orły) a nic w temacie chodziło mi o zegarki tzw patriotyki bo ja akurat takie lubuje a w gablotkach same radzieckie -  w dyskusji troszke zawsze można odbięgnąc od tematu ;)

Co do trzymania zegarków to ja nie trzymam ich na wierchu ponieważ moja żona pogoniła by mnie z nimi w cholere !!! ona z rezerwą podchodzi do mojej pasji :( - mam swój kąt tam komputer nad nim półka  a na niej pudełka - tam musze wszystko zmieścić :(

Paweł spoko ;) ja nie jestem drażliwy na punkcie swojej "radosnej twórczości"  po prostu nie zrozumiałem myśli. :D  U mnie na szczęście koleżanka mażonka odkąd nie podbieram kasy z budżetu domowego na swoje zabawki, to patrzy na moje fanaberie z pobłażliwością :D

W gablotce za szkłem są różne narodowości bo nie jestem totalnie monotematyczny ;) 

Niestety masz racje, nie ma tam żadnych zegarków z motywami patriotycznymi, niestety jeszcze nic takiego nie trafiłem, a to co widywałem było poza moim zasięgiem finansowym, ale poluję :D

Wątek patriotyczny w tym kąciku to orły (godła) z różnych okresów naszej pogmatwanej historii :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tajtek - wieszak na kieszonki jest super a najważniejsze że tani i prosty do zrobienia

Do zdobycia : Rakieta wieczny kalendarz i  Rakieta 24h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki wszystkim za dobre słowo :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki nowo nabyty domek.Radzieccy weterani nareszcie mają swój kąt. :)  -http://www.ebay.com/itm/Cherry-Veneer-Watch-Case-/111267900335?autorefresh=true&nma=true&si=bnxTMoHuiF4wBkrn2%252BOZRPzCF%252B0%253D&orig_cvip=true&rt=nc&_trksid=p20 Ale dla wszystkich miejsca nie wystarczy :(

No coś takiego takiego by mi przypasiło idealnie - super zakup i widze w naprawde dobrej cenie :)  :)  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No coś takiego takiego by mi przypasiło idealnie - super zakup i widze w naprawde dobrej cenie :)  :)  :)

Dla mnie lepsza opcja od gablotki.W razie sprzeczki z niewiastą , lub wizyty komornika zegarki nie są  zagrożone  :P 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem jak w USA ale w Polsce w razie wizyty komornika nic nie jest bezpieczne . Niedawno były takie przepadki ze komornik zabierał zabawki dziecka dłużnika

a wracając do tematu to bardzo ładna skrzyneczka a cena dobra nawet jak na polskie realia  a co dopiero dla kogoś kto mieszka za oceanem

Do zdobycia : Rakieta wieczny kalendarz i  Rakieta 24h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem jak w USA ale w Polsce w razie wizyty komornika nic nie jest bezpieczne . Niedawno były takie przepadki ze komornik zabierał zabawki dziecka dłużnika

a wracając do tematu to bardzo ładna skrzyneczka a cena dobra nawet jak na polskie realia  a co dopiero dla kogoś kto mieszka za oceanem

Taki komornik to byłby w USA lepszy od wygranej w Lotto- dla rodziny jednorazowo kilkaset tysi odszkodowania,a dla dzieciaka renta for live.W Polsce wystarczy jak taki ... zna prezesa sądu,tutaj musi prawo i Konstytucje.Skrzyneczka ładna ale tylko 20 miejsc, a kolejka jak w Moskwie

post-67292-0-35576800-1391833578.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj mój fanklub pracował nad nowym mieszkaniem dla rusków :P

Widok z zewnątrz:

post-31719-0-36766000-1392230131_thumb.jpg

... i skarby wewnątrz :)

post-31719-0-07287900-1392230134_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super mieszkanko i do tego w klimacie.Gratulacje dla fanclubu.Do mnie dzisiaj taka skrzyneczka dotarła.Niestety tylko 20 mieszkanek.Cwaniaki ze stolycy dostały najlepsze lokale.te z prowincji gorsze,a Białorusiny i reszta dalej w puszce po landrynach

post-67292-0-82645100-1392242281_thumb.jpg

post-67292-0-85289200-1392242292_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj mój fanklub pracował nad nowym mieszkaniem dla rusków :P

Tylko pogratulować takiego FANKLUBU  przez duże F :D świetna robota :D  zawsze przedkładam własny pomysł i wykonanie ponad kupną masówkę i to najczęściej za okrutne pieniądze. Masz unikatowe pudełko, tylko te długie wałki zamieniłbym bym na krótsze tak aby łatwiej można było zdejmować i zakładać pojedyncze zegarki ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mayor - ciekawy skarbiec i ciekawa w nim zawartość :D szkoda tylko, że ma taką małą pojemność :D Marzy mi się coś w tym stylu na 60/80sztuk ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super mieszkanko i do tego w klimacie.Gratulacje dla fanclubu.Do mnie dzisiaj taka skrzyneczka dotarła.Niestety tylko 20 mieszkanek.Cwaniaki ze stolycy dostały najlepsze lokale.te z prowincji gorsze,a Białorusiny i reszta dalej w puszce po landrynach

Te cztery u góry z drugiego zdjęcia to bym przytulił :rolleyes:  :rolleyes:  :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te cztery u góry z drugiego zdjęcia to bym przytulił :rolleyes:  :rolleyes:  :rolleyes:

Z tych czterech trzy faktycznie kozackie ale czwarty lipa :( (chromowany korpus i werk z 5 cyframi serii).Dzisiaj w sklepie z antykami zanabyłem za kwote $8 takiego cudaka na kieszonki.Gablotka do postawienia lub powieszenia na ok 9 kieszonek S16 trzeba by tylko takie podstawki z plexi pod zegarki.

post-67292-0-70483600-1392328008_thumb.jpg

post-67292-0-57027700-1392328023_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

Połowa kolekcji :)

Skrzynka hand made :)

f1e22a9f7efbb868med.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fankaDaktarina

Czapki w głów....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zainwestowałem w nową naścienną gablotę. Gablota jest duża: 130x100 cm. Dnem jest płyta meblowa wybita bordowym welurem. System mocowania bezpaskowy. Zegarki z teleskopami będę wieszał na wbitych do połowy zszywkach (zszywki 14mm wbijane pistoletem do połowy a potem zagięte do góry). Muszę wykombinować jak to równo zrobić. Nie jest to taka prosta sprawa

Załączam zdjęcie deski testowej.

post-4379-0-61793100-1393579869_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi