Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

JAK PRZECHOWUJECIE ZEGARKI ?

Rekomendowane odpowiedzi

A na czym te zegareczki stoją ?? co to za podpórki ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!!!

Całkiem fajna gablotka mam podobną, tylko wykonany wlasnoręcznie.

post-59723-0-21569400-1420831875_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co widzę to ta moja też samoróbka ale całkiem nieźle zrobiona. I tak - kupiona na alle. Zegarki stoją na podstawach z plastiku, można je kupić, zdaje się, że dedykowane są pod monety ale używam ich do kieszonek, damskich wisiorków i NOSów bez pudełka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To są bardzo dobre podstaweczki, sam mam kilka i świetnie się sprawdzają.

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co widzę to ta moja też samoróbka ale całkiem nieźle zrobiona. I tak - kupiona na alle. Zegarki stoją na podstawach z plastiku, można je kupić, zdaje się, że dedykowane są pod monety ale używam ich do kieszonek, damskich wisiorków i NOSów bez pudełka.

Bardzo fajny kawałek ołtarzyka, a jeśli dałeś stówkę to  i całkiem dobry zakup :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak zegarki o większej średnicy tak 55mm i grube ?? mieszczą się ? meczę trochę ale szukam jakiegoś ciekawego patentu na gablotę z kieszonkami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak zegarki o większej średnicy tak 55mm i grube ?? mieszczą się ? meczę trochę ale szukam jakiegoś ciekawego patentu na gablotę z kieszonkami

Fach masz w ręku  ;)  i narzędzia pewnie na jej wyciągnięcie, czemu w wolnych chwilach sam sobie czegoś gustownego nie wystrugasz i to na własną miarę :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam takie kupne po 12 przegródek i wyłożone pluszem ale są zamykane i coś mnie ostatnio naszło na szklaną podświetlaną i właśnie takie stojaczki mnie zaciekawiły - w sumie nie wiem czego szukam muszę to gdzieś zobaczyć - jeśli miałbym samemu zrobić to i tak wykończenie czyli lakier i politura musiałbym zlecić bo nie mam możliwości wykańczania takich powłok na wysokim poziomie czyli szkliwo - lakierobejcą i lakierami nie uzyskasz takiej powłoki bez komory bezpyłowej.Szukam czegoś naprawdę porządnej jakości , takie ręcznie malowane to własnie mam

Piszesz jeszcze o wolnym czasie - a co to takiego ?

Edytowane przez Paweł Bury.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na Mołnie i ciekawsze CCCP wydzieliłem taką półokrągłą miniwitrynkę kupioną na starociach za grosze ,wymagała odświeżenia i wkręcenia paru haczyków do zawieszenia.Na grubsze ,nawet Goliathy ,też ze staroci ;)gab%20p%C3%B3%C5%82.JPGgab%20amer.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepiękne zbiory, a i gabloty bardzo fajne. Szczególnie ta stojąca półokrągła witryna.

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ten czas kiedy śpisz :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bajeczne wykorzystanie zabytkowych :D  mebelków, a ich zawartość jest godna pozazdroszczenia :D

Mam takie kupne po 12 przegródek i wyłożone pluszem ale są zamykane i coś mnie ostatnio naszło na szklaną podświetlaną i właśnie takie stojaczki mnie zaciekawiły - w sumie nie wiem czego szukam muszę to gdzieś zobaczyć - jeśli miałbym samemu zrobić to i tak wykończenie czyli lakier i politura musiałbym zlecić bo nie mam możliwości wykańczania takich powłok na wysokim poziomie czyli szkliwo - lakierobejcą i lakierami nie uzyskasz takiej powłoki bez komory bezpyłowej.Szukam czegoś naprawdę porządnej jakości , takie ręcznie malowane to własnie mam

Współczuję z powodu braku wolnego czasu  :blink:  ale wymagania też sobie postawiłeś dość wysokie ;)

Ja nie mam takiej wiedzy i umiejętności  i pewnie dlatego nie mam takich dylematów  ;)

Na wiosnę jeśli razem z Panem Zdzichem dożyjemy to zacznę pod okiem doświadczonego stolarza strugać nowy ołtarzyk na kieszonki, a może i na naręczne coś się lepszego zrobi ;)  bo obecne ołtarzyki, a szczególnie ten na kieszonki post-46446-0-64530400-1420837035.jpg drażni me oczy wykonaniem iście z ery kamienia łupanego :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepiękne zbiory, a i gabloty bardzo fajne. Szczególnie ta stojąca półokrągła witryna.

Podzielam zdanie, i chylę czoła. piękna kolekcja i ekspozycja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te mechanika też bardzo fajne pół okrągła najfajniejsza i ta zawartość :wub: same americany (mówie o tej dużej gablocie) - te stare mają klimat , może coś takiego - nie wiem sam ale chętnie bym coś zmienił bo pozamykane to nie to 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Yorki - fajny nabytek  :)

Mam pytanie - co to za zegarek? Trzecia półka przedostatni? Na pierwszym zdjęciu jest a na drugim, już nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łukasz Kiełban na swoim blogu przedstawił jak samemu sprawić sobie proste pudełko na zegarki.

http://czasgentlemanow.pl/2015/01/pudelko-na-zegarki/

Miło, że mu się chciało i efekt miły dla oka, ale nie ma tu nic odkrywczego.  Temat, półprodukty,  wałkowane od dawna choćby na tym forum ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

EEnooo ładne !!!! i pudełko i zegareczki 

Takie właśnie pudełeczko i w takim wykończeniu na połysk szukam do moich kieszonkowych - tylko musiały by mieć odpowiednie przegródki

Może by można to przerobić ? to nowy nabytek? jakieś namiary ?

Mała uwaga - poduszeczki masz bokiem  :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi