Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

JAK PRZECHOWUJECIE ZEGARKI ?

Rekomendowane odpowiedzi

Yorki man dzięki za odpowiedz, pytałem gdyż na telefonie za bardzo nie widziałem.

A więc muszę poszukać radzieckiej.

Żeby nie było za łatwo, to teraz się jeszcze zastanów czy szukasz w tej czajki w cyrylicy czy eksportowej  :D

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O w mordę gregch teraz to mnie zastrzeliłeś! A na aukro widziałem jeszcze w kopercie jak od medycznej, swoją drogą, niema ktoś takich na sprzedaż?

Jeszcze jedno czy sportiwny z motocyklistą jest gdzieś osiągalny, czy to tylko marzenie ściętej głowy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę czasu to trwało ale , przegródki zrobione , poduszeczki uszyte , pierwsza część kuferka gotowa . :)

Zostało tylko wykombinować mocowanie zegarków na wieczku.

A i drugi kuferek na męskie kosmetyki :)  gotowy

post-48480-0-02532200-1446384330.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jurek! Elegancko i schludnie!

Szkoda tylko, że wieczko nie jest przeszklone :)

Gratuluje. Kawał dobrej roboty.

Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...
Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy przechowuje ktoś swoje zegarki na paletach do monet? Mam kilka pytań i chętnie bym zamienił słówko z osobami, które tak przechowują swoje skarby.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy przechowuje ktoś swoje zegarki na paletach do monet? Mam kilka pytań i chętnie bym zamienił słówko z osobami, które tak przechowują swoje skarby.

Jeśli mnie pamięć nie myli to jakiś czas temu Gregorian i chyba Fanka Daktarina  :D coś na ten temat pisali ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kiedyś przechowywałem zegarki w paletach do monet, ale mi osobiście takie przechowywanie nie przypadło do gustu. Dla mnie jedank każdy zegarek musi mieć pasek. Po pierwsze lepiej to wygląda a po drugie lepiej trzyma się w ręku przy podziwianiu :P  Czasami noszę też swoje ruski a przy braku paska jest to utrudnione, niby można zakładać pasek nato, ale nato ale to już nie to samo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aronus, ja nie noszę swoich ruskich, dwa nie mam możliwości przechowywania ich na paskach, bo za mało mam miejsca. Najrozsądniejsze w tym momencie jest zainwestowanie w palety.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aronus, ja nie noszę swoich ruskich, dwa nie mam możliwości przechowywania ich na paskach, bo za mało mam miejsca. Najrozsądniejsze w tym momencie jest zainwestowanie w palety.

Ja też rozważam coś takiego  + palety 46x46.

http://allegro.pl/kuferek-na-monety-drewniany-10-palet-i5060896616.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też oglądałem te palety. Czy miałeś możliwość przymiarki zegarków, nie będą za niskie? Znalazłem na jednej z aukcji wysokość palety 20mm. Tylko to jest chyba zewnętrzny wymiar wraz z pokrywką.

Są tacy, co mają rozum, a są tacy, co go nie mają, i już.  Kubus Puchatek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też oglądałem te palety. Czy miałeś możliwość przymiarki zegarków, nie będą za niskie? Znalazłem na jednej z aukcji wysokość palety 20mm. Tylko to jest chyba zewnętrzny wymiar wraz z pokrywką.

Ja się zastanawiałem czy nie podwyższyć krawędzi np. filcem samoprzylepnym żeby się zmieściły, bo o ile płaskie zegarki pewnie wejdą to Amfibia już na pewno nie. Najwyżej mniej palet weszłoby do kuferka, ale i tak byłoby to niezłe i chyba niedrogie rozwiązanie.

Edytowane przez kchrapek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry pomysł. Ogólnie palety i kuferek fajne. W małej przestrzeni, duża kompresja. Zegarki nie obijają się o siebie, nie latają luzem, nie potrzeba tylu pasków. Przeźroczyste pokrywki. I cena, na taką ilość przyswajalna. Tylko jeszcze brakuje mi wypełnienia do kuferka. :(  :(  :(

Są tacy, co mają rozum, a są tacy, co go nie mają, i już.  Kubus Puchatek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niedawno któryś z kolegów proponował coś takiego, podobnego na forumie.

Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...
Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja lekkie porządki zrobiłem i na tą chwilę wygląda to tak:

de228b24cd4b9f22a640eb03b8502a25.jpg

Wysłane z mojego MX4 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Była już raz jajczarnia i aplauzu nie zdobyła raczej :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Haha pamiętam, ale nie o to chodzi tylko by zegarki miały wygodnie :) póki z domu się nie wyprowadzę mam za mało miejsca na zegarki :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fankaDaktarina

O ile przy Enkilowych ilościach mnie jakoś nie oburzyło to przy takiej liczbie zegarków już słabo to wygląda... Wyścielić materiałem i włożyć do szuflady, którą wcześniej pokazywałeś i będzie mniej bodło w oczy...

Edytowane przez fankaDaktarina

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Latały jak szalone często, to ma być praktyczne, a nie podobać się :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fankaDaktarina

No to mówię... Na wytłaczankę daj materiał. Nie będą latać po szufladzie a wyglądać będzie lepiej ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowanie fanka dobrze prawi - tak to się jajka przechowuje a praktyczniej to będzie w słoiku trzymać - pudełko na allegro drewniane z przegródkami to koszt jednej nowuruskiej Pobiedy - skoro już zbierasz to zadbaj o estetyczne przechowanie 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skorzystaj z ww. i nw. porad, a zyskasz na estetyce i elegancji :)

O ile przy Enkilowych ilościach mnie jakoś nie oburzyło to przy takiej liczbie zegarków już słabo to wygląda... Wyścielić materiałem i włożyć do szuflady, którą wcześniej pokazywałeś i będzie mniej bodło w oczy...

Zdecydowanie fanka dobrze prawi - tak to się jajka przechowuje a praktyczniej to będzie w słoiku trzymać - pudełko na allegro drewniane z przegródkami to koszt jednej nowuruskiej Pobiedy - skoro już zbierasz to zadbaj o estetyczne przechowanie 

Zegarki nie jajka  :blink: mógłbyś wyłożyć tę "papierową masę" białą ściereczką flanelową. Miałyby mięciusio  :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie wyglądało to tak :)

995ddc0f1930095e7f54b77a11ecb1a9.jpg

Obecnie jestem w trakcie wymiany pulpy na tacki plastikowe,

f2eb374a6ab52ef6016d5ba590419b92.jpg

poza tym jest gablotka leżąca na rakiety 0b81ab5bcf2a50c3c3e1b9c1fd685f73.jpg

Skrzynka na komandiry i amfy

ca1dec40cb12b1209ab8102f9e76be04.jpg

I szafka na różne noszone i w trakcie serwisu, ale fotki nie mam , jest jedną lub dwie strony dalej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi