Klik Klak 14 #3751 Napisano 16 Stycznia 2018 Moim zdaniem więcej legendy niż buta :-)Klik Klak 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jimmy6 2373 #3752 Napisano 17 Stycznia 2018 …............świetne! Zdecydowanie do wszelakiej szarności. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4707 #3753 Napisano 17 Stycznia 2018 Niestety w moim umyśle ten rodzaj buta zszargał koniec lat 80-tych i początek lat 90-tych kiedy każdy sklepik, targowisko zalane były bardziej lub mniej nieudolnymi próbami naśladowania. Potem były na różnych stopach z wystającymi porozciąganymi nylonowymi skarpetami i spodniami pyramid, przez co stały się po prostu wieśniackimi butami z "kutasikami". Taki widok pozostaje w pamięci. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
70' 374 #3754 Napisano 17 Stycznia 2018 Niestety, ale mam identyczne skojarzenia, pamietam je jako mokasyny z pedzlami, chetnie zestawiane z kolorowym dresem z gniecionego materialu Jezeli nawet sa to kultowe buty, to w Polsce maja one zupelnie inna historie i skojarzenia. 0 Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #3755 Napisano 17 Stycznia 2018 (edytowane) Mogę polecić dobrego lekarza od głowy na takie traumatyczne wspomnienia Mam podobne skojarzenia nawet miałem kolegę w podstawowej w klasie który w takich szyszkach chodził ale to nie zakłóca mojej chęci zakupu. Wysłane z Google Pixel 2 przy użyciu Tapatalka Edytowane 17 Stycznia 2018 przez Jash 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartosz 86 45 #3756 Napisano 17 Stycznia 2018 Adi i 70' - tutaj trzeba wam przyznać rację, w PL takie własnie skojarzenia budzą tego typu buty - sam dobrze pamiętam nieudolnie kopie z bazarów ubierane do dresów przez wielu ludzi ...ale to akurat nie przekreśla niczego - nie zamierzam tak ich nosić 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4707 #3757 Napisano 17 Stycznia 2018 Mogę polecić dobrego lekarza od głowy na takie traumatyczne wspomnienia Mam podobne skojarzenia nawet miałem kolegę w podstawowej w klasie który w takich szyszkach chodził ale to nie zakłóca mojej chęci zakupu. Wysłane z Google Pixel 2 przy użyciu Tapatalka Fachowców mam swoich A co do zakłóceń - wiesz - u Ciebie w metropolii zawsze można było uznać takie widoki za awangardę. Niestety u mnie na wsi to były próby zadawania szyku, więc zakłóca mi to odbiór mocno do dziś. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 722 #3758 Napisano 17 Stycznia 2018 (edytowane) mokasyny z pedzlami, chetnie zestawiane z kolorowym dresem z gniecionego materialu buciki z frendzlami mi te buty kojarzą się tylko z dzieciństwa - pamiętam że ojciec kiedyś takie nosił, ogólnie po latach 90 już takich nie widziałem Edytowane 17 Stycznia 2018 przez trollu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
primabaleron 1175 #3759 Napisano 17 Stycznia 2018 Jednak jestem butofobem ;p (post 3741 w tym wątku) Moje piękne (!) chelsea od Cheaney po paru godzinach użytkowania: Czyżby dlatego, że kupione na wyprzedaży? 0 https://www.instagram.com/primabaleron/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klik Klak 14 #3760 Napisano 17 Stycznia 2018 Może trochę przeleżały w niekorzystnych warunkach, szewc Ci to poprawi za garść drobniaków, obejrzyj drugi but, może warto zrobić oba za jedna wizytą.Klik Klak 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #3761 Napisano 17 Stycznia 2018 Co tam się właściwie stało? Chodzi o te przesunięcie wkładki pod piętą? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
primabaleron 1175 #3762 Napisano 17 Stycznia 2018 Może trochę przeleżały w niekorzystnych warunkach, szewc Ci to poprawi za garść drobniaków, obejrzyj drugi but, może warto zrobić oba za jedna wizytą. Klik Klak Na zdjęciach są oba buty Co tam się właściwie stało? Chodzi o te przesunięcie wkładki pod piętą? Odklejenie 0 https://www.instagram.com/primabaleron/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4707 #3763 Napisano 17 Stycznia 2018 Może trochę przeleżały w niekorzystnych warunkach, szewc Ci to poprawi za garść drobniaków, obejrzyj drugi but, może warto zrobić oba za jedna wizytą. Klik Klak Trudno o mniej korzystne warunki niż but ze stopą w środku. Moim zdaniem - zabrzmię jak stary piernik - to juz nie to co kiedyś. Może skórki lepsze, może fason modny a wykonanie jak wiele innych. Futrówka też widać wzorowo wycięta nie jest. Tak czy siak podklejenie tego przez szewca to nie problem i wydatek mały. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 305 #3764 Napisano 17 Stycznia 2018 Co myślicie o klasycznych butach HG Bass Upolowałem takie za bezcen w TK i mając pełną świadomość 'historii' tego modelu, nie do końca mam pomysł jak je nosić.Jestem fanem tassel loafers ale te dla mnie za dużo- młotkowanie, ku..i.W Polsce raczej kojarzone z butami damskimi lub dziadkowymi.O ile tassel są dość często prezentowane o tyle tych praktycznie się nie widuje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Werchinio #3765 Napisano 17 Stycznia 2018 Na zdjęciach są oba buty Odklejenie dobrze, ze moje sprawdzal ktos kto przykleja zlota naklejke ,-) wydaje mi sie, ze porzadna firma, ktora niby jest Cheaney, powinna Ci wymienic te pare na nowa, ew naprawic. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 305 #3766 Napisano 17 Stycznia 2018 (edytowane) Szukam butów, które widziałem w reklamie z 1,5 roku temu w internecie, później na allegro.Miałem nawet skreen shota na telefonie ale przeczesałem wszystkie zdjęcia i nie mogę go znaleźć. Na allegro też nie mogę znaleźć po butach trekingowych.Cechy charakterystyczne:-półbuty,-coś w stylu trekingowym,-z boku literka M, nazwa chyba na M.-kolor granatowo/niebieski,-materiał na boku jakby ogolony zamsz, coś w klimacie jeansu,-cena jakieś 300zł +/- 50zł. Z góry dziękuję za pomoc. Edytowane 17 Stycznia 2018 przez Remy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Werchinio #3767 Napisano 17 Stycznia 2018 Szukam butów, które widziałem w reklamie z 1,5 roku temu w internecie, później na allegro.Miałem nawet skreen shota na telefonie ale przeczesałem wszystkie zdjęcia i nie mogę go znaleźć. Na allegro też nie mogę znaleźć po butach trekingowych.Cechy charakterystyczne:-półbuty,-coś w stylu trekingowym,-z boku literka M, nazwa chyba na M. Z góry dziękuję za pomoc. Merrell? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #3768 Napisano 17 Stycznia 2018 Też pomyślałem o firmie Merrell ale cena chyba nie za bardzo. Wysłane z Google Pixel 2 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24498 #3769 Napisano 17 Stycznia 2018 Czemu?Tyle kosztują. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #3770 Napisano 17 Stycznia 2018 No ja takich nie widziałem, chyba że w promocji. Zwykłe miejskie Chameleony II coś koło 570zł kosztują, 7 prawie 700zł. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 305 #3771 Napisano 18 Stycznia 2018 (edytowane) Chyba to Merrell. Ceny na allegro- 250 w górę.Na razie jestem na 3 stronie z 60-ciu.Dam znać czy znalazłem.Dzięki. Edytowane 18 Stycznia 2018 przez Remy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24498 #3772 Napisano 18 Stycznia 2018 No ja takich nie widziałem, chyba że w promocji. Zwykłe miejskie Chameleony II coś koło 570zł kosztują, 7 prawie 700zł.W Factory zwykle są duze ilości i modeli od 250zl i takich fajnych za 300 jest sporo. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 305 #3773 Napisano 18 Stycznia 2018 (edytowane) Ok. Znalazłem ten model na zdjęciach w google. Na szczęście go onego czasu nie kupiłem. Zastanawiam się nad zakupem tego modelu ale nie wiem czy on się nadaje na śnieg (mogę zaimpregnować) i lekką zimę: Jakie opinie o butach Merrell? Szukam butów, podobnych do takich jak miałem kiedyś: Ktoś może widział podobne? Edytowane 18 Stycznia 2018 przez Remy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nikt.Ciekawy 3 #3774 Napisano 18 Stycznia 2018 (edytowane) Szukam butów, które widziałem w reklamie z 1,5 roku temu w internecie, później na allegro.Miałem nawet skreen shota na telefonie ale przeczesałem wszystkie zdjęcia i nie mogę go znaleźć. Na allegro też nie mogę znaleźć po butach trekingowych.Cechy charakterystyczne:-półbuty,-coś w stylu trekingowym,-z boku literka M, nazwa chyba na M.-kolor granatowo/niebieski,-materiał na boku jakby ogolony zamsz, coś w klimacie jeansu,-cena jakieś 300zł +/- 50zł. Z góry dziękuję za pomoc.Kiedyś miałem podobne, ale nie mogę sobie przypomnieć nazwy modelu. Twoje M wydaje mi się jakby 3 paskami. Zerknij na Adidas Terrex albo Adidias Brushwood i daj mi znać, czy to ten klimat Edytowane 18 Stycznia 2018 przez Nikt.Ciekawy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paralotniarz 275 #3775 Napisano 18 Stycznia 2018 (edytowane) Ok. Znalazłem ten model na zdjęciach w google. Na szczęście go onego czasu nie kupiłem. Zastanawiam się nad zakupem tego modelu ale nie wiem czy on się nadaje na śnieg (mogę zaimpregnować) i lekką zimę: Jakie opinie o butach Merrell? Szukam butów, podobnych do takich jak miałem kiedyś: Ktoś może widział podobne?Mam już druga pare merelli, co prawda letnie - mniej masywne od tych ze zdjęcia i mocno przewiewne. Sa bardzo wygodne, jednak podeszwa vibram po ok dwóch latach zaczęła się rozklejać. Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka Edytowane 19 Stycznia 2018 przez _Kwiatek_ Nie cytuj zdjęć 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach