Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
sapek

Buty

Recommended Posts

8 godzin temu, loco50 napisał(-a):

Cieszę się,że mogłem ci sprawić taką radość. Pisząc tak o tych butach miałem na myśli to,że świetnie sprawdzaja się w mieście -schody, nierówne twarde podłoża,bieganie z giwerą na strzelnicy w czasie dynamiki, zeskoki z wysokości ze względu na stabilizacje stawu skokowego i twardą podeszwę.Natomiast nie jest to but do brodzenia w głębokim mokrym śniegu czy błocie bo mimo impregnacji puszcza.

Nierówne podłoże, schody, twarde podłoże, zeskoki i dynamika - to wszystko działa w "miękkich" butach jak regularnie je stosujesz bo stopa/noga jest wzmocniona wytrenowanymi mięśniami stopy - oczywiście nie myślę tu o komandosach i służbach bo to inna para taktycznych butów miejskich ;)  (aby trzymać się trzymającego mnie jeszcze wczorajszego żartu)

Paradoksalnie łatwiej o kontuzję jak używasz takich taktycznych bo zdejmujesz obciążenie ze stopy i but za nią latami robi robotę a to przekłada się na słabą stopę...i mamy taktycznego mordulca ze słabą jak dzieciaczek stópką :) 

"Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)

Posted (edited)

Jak się ma na karku ponad pół wieku z czego 13 lat tłuczenia w piłkę ręczną oraz przewlekłą niestabilność stawów skokowo -goleniowych w następstwie uszkodzenia ATFL to buty z kondona w jakich, z tego co pamiętam się,  lubujesz nie wchodzą w grę.

Edited by loco50

Tak mi podeszły te UN/LA, że kupiłem sobie drugą parę. W trochę mniej męskich kolorach, ale co tam, idę z duchem czasu🙂

IMG_1195.thumb.jpg.5feeec7fe8a711c40a879ac56d247407.jpg

26 minut temu, facecik napisał(-a):

Tak mi podeszły te UN/LA, że kupiłem sobie drugą parę. W trochę mniej męskich kolorach, ale co tam, idę z duchem czasu🙂

IMG_1195.thumb.jpg.5feeec7fe8a711c40a879ac56d247407.jpg

Co to znaczy nie męski kolor ?? Mi się podobają, nosił bym 🤗🤗🤗

13 godzin temu, pisar napisał(-a):

Nierówne podłoże, schody, twarde podłoże, zeskoki i dynamika - to wszystko działa w "miękkich" butach jak regularnie je stosujesz bo stopa/noga jest wzmocniona wytrenowanymi mięśniami stopy - oczywiście nie myślę tu o komandosach i służbach bo to inna para taktycznych butów miejskich ;)  (aby trzymać się trzymającego mnie jeszcze wczorajszego żartu)

Paradoksalnie łatwiej o kontuzję jak używasz takich taktycznych bo zdejmujesz obciążenie ze stopy i but za nią latami robi robotę a to przekłada się na słabą stopę...i mamy taktycznego mordulca ze słabą jak dzieciaczek stópką :) 

Wytrenuj swoje nogi i zapraszam Cię do mojej pracy w swoich butach co je pokazywałeś :) Po kilometrze podziękujesz. 

Oczywiście też chodzę w miękkich i lekkich butach ale uwierz, że samo wytrenowanie nie na wszystko się zda jeżeli są trudniejsze warunki. 

Piotrek a miałeś skręcone kostki ?? Mimo wszystko taki but jak Lowa inaczej trzyma stopę . 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn, Zelos

49 minut temu, kornel91 napisał(-a):

Wytrenuj swoje nogi i zapraszam Cię do mojej pracy w swoich butach co je pokazywałeś :) Po kilometrze podziękujesz. 

Oczywiście też chodzę w miękkich i lekkich butach ale uwierz, że samo wytrenowanie nie na wszystko się zda jeżeli są trudniejsze warunki. 

Piotrek a miałeś skręcone kostki ?? Mimo wszystko taki but jak Lowa inaczej trzyma stopę . 

Ja miałem naderwany staw skokowy a ostatnia skręciłem ta samą kostkę i wiem że nie jest już tak samo jak było kiedyś, teraz dosyć mocno uważam jak stąpam 🤗🤗🤗

2 godziny temu, TomcioMiki napisał(-a):

Co to znaczy nie męski kolor ?? Mi się podobają, nosił bym 🤗🤗🤗

Dziś rano w pracy była kupa śmiechu😉 Założyłem żeby je rozchodzić.

Posted (edited)
34 minuty temu, facecik napisał(-a):

Dziś rano w pracy była kupa śmiechu😉 Założyłem żeby je rozchodzić.

Wiesz jak się tak patrzę na sportowe obuwie, to jest takie ni jakie w większości biel i czerń, mało kto nosi ostre kolory 🤗🤗🤗

Moje letniaki a mam 50+ 😁😁😁

IMG20240516130423.jpg

IMG20240516130438.jpg

IMG20240516130653.jpg

IMG20240516130718.jpg

Edited by TomcioMiki

5 minut temu, Grzegorznip napisał(-a):

Rozumiem, żeby odmładzać się czerwonym ferrari ale zielonymi trampkami ...🙂

A kto się tu odmładza, co ma kolor do wieku , mam ile mam i tego nikt nie zmieni, tu mnie szczyka tam mnie szczyka, mam problem z kręgosłupem, ale chyba ważne jest na ile się czuję w środku nie 🤔🤔🤔

16 godzin temu, loco50 napisał(-a):

buty z kondona w jakich, z tego co pamiętam się,  lubujesz

zaje-bi-ste...zapamietuje razem z taktycznym butem miejskim :) 

4 godziny temu, kornel91 napisał(-a):

3 godziny temu, TomcioMiki napisał(-a):

Ja miałem naderwany staw skokowy a ostatnia skręciłem ta samą kostkę i wiem że nie jest już tak samo jak było kiedyś, teraz dosyć mocno uważam jak stąpam 🤗🤗🤗

To sa przykłady ekstremalne i oczywiście, ze buty trzymające kostkę są wręcz wskazane!

"Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)

28 minut temu, pisar napisał(-a):

zaje-bi-ste...zapamietuje razem z taktycznym butem miejskim

Poczytaj o działaniach i wyposażeniu typu low profile.  Może zrozumiesz o co mi chodziło.

2 godziny temu, TomcioMiki napisał(-a):

O tych zapomniałem 😁😁😁

IMG_20240516_175821.jpg

Szkoda, że sobie przypomniałeś 😆

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn, Zelos

11 godzin temu, TomcioMiki napisał(-a):

Wiesz jak się tak patrzę na sportowe obuwie, to jest takie ni jakie w większości biel i czerń, mało kto nosi ostre kolory 🤗🤗🤗

Moje letniaki a mam 50+ 😁😁😁

IMG20240516130423.jpg

IMG20240516130438.jpg

IMG20240516130653.jpg

IMG20240516130718.jpg

Też jestem z tych co lubią kolory 😁

20240512_112111.jpg

Beware the fury of a patient man.

8 godzin temu, Sekcja_Eksploatacyjna napisał(-a):

Niestety taki rynek w Polsce, buty albo ładne albo wygodne😉

Oj uwierz że te czerwone bardzo wygodne,takie lekkie przewiewne cichobiegi, a i podobają mi się 🤗🤗🤗

Ostatnio jak byłem u Adidasa to te mi się podobały, z serii Jamajka 🤗🤗

sl-72-rs-shoes.jpg

8 godzin temu, irekm napisał(-a):

Też jestem z tych co lubią kolory 😁

20240512_112111.jpg

I jeden model buta. Mam tak z Cortezami.

Sześć lat chodzę do przyjaciół i zawsze zaglądałem przez szybę do sklepu znajdującego się na parterze kamienicy w której mieszkają. Okazało się, że dwa małe sklepy jakie mieszczą się dosłownie obok siebie, to rodzinne biznesy znane na cały Mediolan, prowadzone przez owe rodziny od dziesiątek lat. No to w końcu wszedłem i coś sobie kupiłem. I chyba jeszcze wrócę. Nie wiedziałem którego sklepu ofertę wybrać, ale zdecydował ….. zegar ścienny IWC w Cardinale 😂.

IMG_6882.jpeg

IMG_6881.jpeg

IMG_6878.jpeg

W dniu 20.05.2024 o 10:22, burt napisał(-a):

Szukam dobrego obuwia bhp (adidasy bhp) do 200zl.

Bardzo dużo chodzę w pracy i dźwigam.

Zależy mi na wygodzie i wytrzymałości oraz amortyzacji. (chodzi mi o kolana tj stawy)

Zależy jak szybko zajeżdżasz buty w pracy, czy pracujesz na hali czy w terenie i czy często je ściągasz i zakładasz.

Długi czas używałem Wenaas Calipso, były bardzo lekkie i mega wygodne, ale po 3 miesiącach nadawały się tylko na śmietnik, bo zużywały się na momencie. 
Buty dość drogie, bo kosztują 125 gbp, imo nie warte swojej ceny…

Miałem okazję używać budżetowych Urgent s212, może nie mają super amortyzacji, ale były wytrzymałe przez zamszową cholewkę, wystarczająco lekkie żeby wytrzymać w nich 12h dziennie bez ściągania. Przelatałem w nich ponad 8 miesięcy i dalej wyglądały dobrze, więc myślę że w takim budżecie są bardzo ok. 

Ogólnie z wyposażeniem BHP to uważam, że jeśli nie pracujesz jako wyższy inspektor, co zakłada szpej okazyjnie, to nie warto wydawać fortuny na topowy osprzęt, tylko lepiej częściej wymienić zajechane graty😉

On 5/20/2024 at 9:22 AM, burt said:

Szukam dobrego obuwia bhp (adidasy bhp) do 200zl.

Bardzo dużo chodzę w pracy i dźwigam.

Zależy mi na wygodzie i wytrzymałości oraz amortyzacji. (chodzi mi o kolana tj stawy)

Wszystkie wymagania które opisałeś raczej w dwustu złotych się nie domknie tematu. 
Te czarne za 599 znam sprzed wielu lat, temat nie do zajechania, wygoda nie do pobicia. 
Czy jakość taka sama jak za granicą to nie wiem, kiedyś poleciłem bratu buty które miałem ja, kupione za granicą buty były nie do zdarcia, brat upolował swoją parę w PL i dosłownie rozpadły się w kilka miesięcy, reklamował je… nie uznali, źle używał 😂

https://balticbhp.pl/buty-robocze-puma

zegarkowo_rowerowo  a do czego Ci takie buty potrzebne ? Z którego roku  produkcja ? 

4 minuty temu, łowca napisał(-a):

zegarkowo_rowerowo  a do czego Ci takie buty potrzebne ? Z którego roku  produkcja ? 

Do lasu, z harcerzami. Pudło pokazuje 08/2020. 

W dniu 19.05.2024 o 09:23, beniowski napisał(-a):

Sześć lat chodzę do przyjaciół i zawsze zaglądałem przez szybę do sklepu znajdującego się na parterze kamienicy w której mieszkają. Okazało się, że dwa małe sklepy jakie mieszczą się dosłownie obok siebie, to rodzinne biznesy znane na cały Mediolan, prowadzone przez owe rodziny od dziesiątek lat. No to w końcu wszedłem i coś sobie kupiłem. I chyba jeszcze wrócę. Nie wiedziałem którego sklepu ofertę wybrać, ale zdecydował ….. zegar ścienny IWC w Cardinale 😂.

IMG_6882.jpeg

IMG_6881.jpeg

IMG_6878.jpeg

Ile teraz takie alfonsiaki kosztuja? 🤭
Tak mi sie tego typu loafersy zawsze kojarza 😅