Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Rafał75

Od chrono jest większa i ma inny profil.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie jak zwalczyć złamaną końcówkę teleskopu która została w kopercie? Żadne dłubanie nie wchodzi w grę bo końcówka jest jak wbita, zero luzu jakby ktoś obciął przy kopercie. Zegarek to Wostok z solidnym korpusem i otwór jest mocny w korpusie nie jak np. w De Luxach. Taki mi się trafił w pięknym stanie tylko paska nie założę...Chodzi o złoconego Wostoka w tym typie:

post-49869-0-25807800-1511646385_thumb.jpg

Edytowane przez kchrapek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie jak zwalczyć złamaną końcówkę teleskopu która została w kopercie? Żadne dłubanie nie wchodzi w grę bo końcówka jest jak wbita, zero luzu jakby ktoś obciął przy kopercie. Zegarek to Wostok z solidnym korpusem i otwór jest mocny w korpusie nie jak np. w De Luxach. Taki mi się trafił w pięknym stanie tylko paska nie założę...Chodzi o złoconego Wostoka w tym typie:

To zrób z niego kieszonkę :D   A tak na serio to chyba wiercenie Ci zostało. Ale idż z tym do fachowca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem podobny przypadek kiedyś - na sucho nie chciał ale dałem kropelkę WD40,  ten knopek się rozruszał i wydłubałem dziada cieniutką igłą 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zrób z niego kieszonkę :D   A tak na serio to chyba wiercenie Ci zostało. Ale idż z tym do fachowca.

Ale nie ma do czego dewizki przyczepić! :D  Dowcipnyś Kris :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Namocz kopertę w nafcie dobę. Niech dobrze spenetruje otwór z resztką teleskopu. Potem jeszcze parę godzin w czystej benzynie, lub izopropanolu, żeby maksymalnie odtłuścić. Jeśli teleskop był normalnie pasowany, a nie jakiś grubas na wcisk to może sam wyskoczyć. Ewentualnie troszkę mu pomóc.

Jeśli zostanie wiercenie, to proponuję sporo mniejszym wiertłem niż otwór. Na tyle, żeby coś tam wsadzić i podważyć. Pamiętaj, że będzie trzeba wiercić pod kątem.

Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...
Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś też miałem taką sytuację, z tego co pamiętam to wypłukałem czymś - mogłem pocierać wacikiem ze zmywaczem do paznokci.

Możesz tez spróbować sody oczyszczonej, może delikatnie zanurz w takim roztworze z sody i wrzątku?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 mm x 2,6 mm  (szerokość x wysokość)

Szału nie ma, ale może pomoże:

Znalazłem dziś taką koronkę. Zaskoczony jestem jej rozmiarem, bardzo mała jak do tak dużego zegarka.

Edytowane przez DawPi
Nie cytujemy zdjęć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Rafał75

Znalazłem dziś taką koronkę. Zaskoczony jestem jej rozmiarem, bardzo mała jak do tak dużego zegarka.

Też mnie to zdziwiło jak pierwszy raz miałem 55g w ręku, ale taka jest. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie.

Mam problem z doborem paska do Amfibia Black Sea

Ktoś coś wie gdzie można nabyć pasek do tego modelu?

Albo ktoś byłby w stanie zrobić taki pasek na 'zamówienie'? 

20992618_1390329897755071_75953868655402

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Albo paproch na kole, ale wtedy zatrzymywałby się dokładnie zawsze o tej samej godzinie.

Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...
Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kiedy stanie to zaobserwuj pod lupą czy żadna wskazówka się nie ociera. a co to za zegarek? ewentualnie koło godzinowe straciło zęba.

Edytowane przez Sebolski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wostok 2414, zaczęło się po zmianie balansu i naprawie datownika może faktycznie jakiś paproch wtedy wleciał

Edytowane przez PosiadaczZegarka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wostok 2414, zaczęło się po zmianie balansu i naprawie datownika może faktycznie jakiś paproch wtedy wleciał

czasami mam podobnie. gdy wszystko rozbebeszone i cyka 24 h to ok. ale po złożeniu staje po kilku godzinach. i wtedy rozbiórka i widzę, że albo paproch na dolnym czopie albo cuś siedzi na pośrednim

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przypomnijcie mi chopy jak się dobrać do podwójnego kalendarza Sławy?

Gdzieś tu było, ale nie mogę namierzyć.

Edyta.

Już mam. Dzięki ;)

Edytowane przez loituma

Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest duże prawdopodobieństwo ;)

Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi