Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

MacAron

Zegarek „Dywizjon 303” cz. 3

Dywizjon 303  

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Koperta z pierwszej, koronka z drugiej.

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli na razie 4:0 :P

RG

5:0

Zdecydowanie wersja 1, jest dużo lżejsza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obserwuję wątek od dawna i w końcu nadszedł czas na pierwszy post... Kolejny głos na wersję nr 1 :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie będę się powtarzał, po prostu 7:0

Strela Chronograph, Casio DW-5600E, Stowa Flieger LE, Atlantic Worldmaster, Schamburg Conceptum, Omega Seamaster

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale czego to wlaściwie ma dowodzić? Tylko tego, że bardziej podoba się Wam wizualizacja 1 od wizualizacji 2. Bo ciężko to nazwać skończonymi projektami. Ani 1 ani 2 nim nie są, projekt jest caly czas „na desce”.

edit. Po prostu wizualizacja 1 wydaje się Wam bardziej klimatyczna, ale jako projekt, jest to wcześniejsze, mniej konkretne stadium

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MacAron, a no tego ma dowodzić, że przy projektowaniu koperty poszliście w złym kierunku ponieważ wcześniejszy projekt był dużo lepszy. Cieszę się, że nie są to skończone projekty i czekamy na propozycję nr 3, która będzie równie klimatyczna jak nr 1.

RG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MacAron, a no tego ma dowodzić, że przy projektowaniu koperty poszliście w złym kierunku ponieważ wcześniejszy projekt był dużo lepszy. Cieszę się, że nie są to skończone projekty i czekamy na propozycję nr 3, która będzie równie klimatyczna jak nr 1.

RG

Tylko, że na odbiór projektu wpływ ma nie tylko sam obiekt.. w 2 koperta wydaje się jaśniejsza, jakby była z aluminium, a w 1 ze stali. Dodatkowo blik widoczny w 1 daje wrażenie wypukłości szkła, czego nie widać w 2. Dodatkowo w 2 jest pasek, który może psuć odbiór. Jest wiele takich czynników, bardzo czesto nieuświadomionych.

Mówie to, bo sam czasem, kiedy mogę, stosuję różne zabiegi, by „sredni towar” wydawał się być bardziej atrakcyjny :) Reklama Panie :P I psychofizjologia widzenia.

Wracając do konkretów... będzie 3 wersja :)

edit. Nie przeczę, że dla niektórych obiektywnie koperta 1 może byc atrakcyjniejsza, bez względu na to co pisałem. Zwracam jednak uwagę na dodatkowo czynniki decydujące o takiej a nie innej ocenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wracając do konkretów... będzie 3 wersja :P

Dopingujemy i czekamy z niecerpliwością :)

RG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze jedynka mi by sie podobala, ale jak MacAron juz spostrzegl, trodno jest te dwie porownac z tej wizualizacji. Musza byc identyczne zeby jakis konkretny glos oddac.

Narazie jedynka dla mnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

dopiero od wczoraj jestem forumowiczem, ale z wielką radością włączam się do dyskusji.

Jeśli dalej zbierane są głosy, to ja także oddaję głos na wersję 1.

Serdeczne pozdrowienia i słowa uznania dla pracujących twórczo i opiniotwórczo w temacie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wizualizacja wizualizacją, ale promień po wewnętrznej stronie ucha w "2" do MSO nie pzemawia, natomiast rozrzeźbiony bezel w wersji "1" tak.

Każdy dobry uczynek zostanie zawsze ukarany. Niby to wiem, a ciągle wpadam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety nie czarna ale zdecydowanie nr 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszyscy się zastanawiają dlaczego piękne czarne tarcze odpadły tongue.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na miejscu projektantów wziąłbym na warsztat wersję nr 1 gdyż stanowi ona o wiele lepszą bazę niż wersja 2.

Z ciekawością czekam na wersję 3 i mam nadzieję, że będzie nam dane wybrać wersję do dalszej pracy a nie zostanie nam ona narzucona :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie wersja nr 1 mogła by pójść od razu na taśmę, ale chyba to do tej wizualizacji był użyty już istniejący zegarek.

RG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie wersja nr 1 mogła by pójść od razu na taśmę, ale chyba to do tej wizualizacji był użyty już istniejący zegarek.

RG

Nieprawda, to nie jest istniejący zegarek. Ale na taśmę się nie nadaje. Jakoś wszystkim się nagle podoba a wcześniej było tylko „uszy za krótkie, szkiełko za małe.. ” to i tamto... :)

Wersja 3 schodzi z deski kreślarskiej, zabieram sie za 4, bo mam pomysł :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Czy jest na tym etapie możliwe określenie choć w duuuużym przybliżeniu terminu realizacji projektu - czyliu zamówione/zapłacone sztuki jadą do właścicieli? Pozdrawiam wszystkich.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Czy jest na tym etapie możliwe określenie choć w duuuużym przybliżeniu terminu realizacji projektu - czyliu zamówione/zapłacone sztuki jadą do właścicieli? Pozdrawiam wszystkich.

5 miesięcy +- miesiąc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak trzymam za MacArona ;). Mam nadzieję, że wkrótce zobaczymy nowe odsłony i znowu zaroi się od postów :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czekamy, czekamy... ;)

MacAron, tylko prośba, załączajcie również rzuty 2D dla lepszego porównania, co by później nie było, że wizualizacje 3D różnią się od siebie techniką wykonania i ocena projektu może nie być do końca obiektywna.

RG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

............ no właśnie ;) czekamy :P

Pozdrawiam, Wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przykro mi, że muszę ponownie skrytykować czyjąś mozolną pracę, ale obawiam się, że nie tędy droga

głównie bezel

wyszedł ładny zegarek dla kobiety tongue.gif

ale chyba nie takiej formy oczekujemy w nawiązaniu do tamtej epoki - przynajmniej ja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.