Klod100 48 #27 Posted February 20, 2012 NIe przepadam za chronografami, ale moje typy to: 1. MIH watch: 2. Panerai 1950 Chrono Flyback - Pam 00212 3. FP Journe - Centigraphe Souverain http://www.youtube.com/watch?v=J-GtuO935HE&feature=related 0 _________Klaudiusz Share this post Link to post Share on other sites
Bartosz 86 45 #28 Posted February 20, 2012 (edited) 1. MIH watch: Rewelacyjny zegar - nie znałem tej marki wcześniej. Wiesz może jakie są ceny? Edited February 20, 2012 by Bartosz 86 0 Share this post Link to post Share on other sites
Dmn 9 #29 Posted February 20, 2012 Rewelacyjny zegar - nie znałem tej marki wcześniej. Wiesz może jakie są ceny? 5000 chf 0 Share this post Link to post Share on other sites
Klod100 48 #30 Posted February 20, 2012 Rewelacyjny zegar - nie znałem tej marki wcześniej. Wiesz może jakie są ceny? kosztuje 5000 CHF Z ciekawostek - zegare przychodzi opakowany w najnowszy numer gazety Neue Zürcher Zeitung Zegarek robią dla Muzeum zagarmistrzostwa w Szwajcarii Panowie Ludwig Oechslin i Paul Gerber - można go kupić w muzeum lub Embassy. tutaj recenzja: link strona MIH watch: http://www.mih-watch.ch http://www.youtube.com/watch?v=SAnt7oMfd7s&feature=related 0 _________Klaudiusz Share this post Link to post Share on other sites
artme 10843 #31 Posted February 20, 2012 (edited) Nie bede jakis dziwny jak napisze, ze dla mnie najpiekniejszym i klasycznym chronografem jest Rolex Daytona A ten najnowszy model co pokazal Carlito, to miod na oczy Edited February 20, 2012 by artme 0 Share this post Link to post Share on other sites
carlito1 59 #32 Posted February 20, 2012 Nie bede jakis dziwny jak napisze, ze dla mnie najpiekniejszym i klasycznym chronografem jest Rolex Daytona Nie będziesz dziwny, będziesz jak najbardziej normalny 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Share this post Link to post Share on other sites
kagaw 0 #33 Posted February 20, 2012 Chronografy nigdy specjalnie mnie nie interesowały, są trzy o których przez jakiś czas myślałem:1. za design który każdy architekt/designer doceni: Łomatkoboszka - śliczny jest - może ktoś, gdzieś, w szufladzie...Kamil 0 Share this post Link to post Share on other sites
carlito1 59 #34 Posted February 20, 2012 A ten najnowszy model co pokazal Carlito, to miod na oczy Dla mnie to kwintesencja piękna zegarka z funkcją chronografu do garnituru. Gdybym chodził w garniturach, nie omieszkałbym - byłby to mój cel nr 1. Te klasyczne też są piękne : I jak tu nie kochać Rolexów? 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Share this post Link to post Share on other sites
Boogie 277 #35 Posted February 20, 2012 (edited) Coś ode mnie Edited February 20, 2012 by Boogie 0 Share this post Link to post Share on other sites
Tomasz Bożys 1 #36 Posted February 20, 2012 ... a z narecznych ku Longinesowi 30 CH - nie posiadam (na razie ), wiec i zdjec nie zamieszczam. Też o nim myślałem. Zaiste - chrono przecudnej urody. A skoro wstydzisz się wrzucić jego zdjęcia, to ja to zrobię. 0 "Każdą rzecz pięknie uczynił w jej czasie. Nawet czas niezmierzony włożył w ich serce,żeby człowiek nigdy nie zgłębił dzieła, które prawdziwy Bóg uczynił od początku do końca."(Kazn. 3:11) Share this post Link to post Share on other sites
Jaro_swatcH 1238 #37 Posted February 21, 2012 Łomatkoboszka - śliczny jest - może ktoś, gdzieś, w szufladzie...Kamil To jest Junghans Max Bill Chronoscope - zegarek nowy, za c.a. 4-5tys zł i dostępny od reki w sklepach, więc nie trzeba grzebać w szufladach Jedna moja uwaga dotyczy bardzo wypukłego i wystającego szkła wykonanego z hardlexu, więc na zegarek trzeba bardzo uważać. 0 Share this post Link to post Share on other sites
carlito1 59 #38 Posted February 21, 2012 Zapomniałem jeszcze o jednej perełce, która niesiety nie jest już produkowana, a niewątpliwie zalicza się do scisłej czołówki moich ulubionych chronografów. Tag Heuer Autavia, najpiękniejszy sportowy chronograph tego producenta (nie licząc oczywiście Monaco) : 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Share this post Link to post Share on other sites
carlito1 59 #39 Posted February 21, 2012 Dodałbym jeszcze pare Audemarsów Moje ulubione : 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Share this post Link to post Share on other sites
Bartosz 86 45 #40 Posted February 21, 2012 Jedna moja uwaga dotyczy bardzo wypukłego i wystającego szkła wykonanego z hardlexu, więc na zegarek trzeba bardzo uważać. Zgadza się, też nie mogę tego przeboleć 0 Share this post Link to post Share on other sites
carlito1 59 #41 Posted February 21, 2012 (edited) Na deserek wrzuce jeszcze pare chrono, które bardzo mi sie podobają Edited February 21, 2012 by carlito1 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Share this post Link to post Share on other sites
QuadrifoglioVerde 4628 #42 Posted February 21, 2012 Dla mnie to kwintesencja piękna zegarka z funkcją chronografu do garnituru. Gdybym chodził w garniturach, nie omieszkałbym - byłby to mój cel nr 1. Te klasyczne też są piękne : I jak tu nie kochać Rolexów? Michał chyba załkowicie rozchorowałeś się na te Rolexy. Jeszcze niedawno nie mogłeś patrzeć na Daytonę... Według mnie najładniejsza Daytona ( bardzo lubię takie połączenie kolorystyczne, stal na połsyk, antracyt i czerwień) 0 Share this post Link to post Share on other sites
Norbert G. 8 #43 Posted February 21, 2012 Brakuje mi w tym zestawieniu (moim zdaniem) najciekawszego Zenitha:Vintage 1969 (edycja limitowana)szkoda że nie na moim nadgarstku:Osobiście mierzyłem i byłem nim zauroczony - pięknie układa się na nadgarstku. 0 Share this post Link to post Share on other sites
carlito1 59 #44 Posted February 21, 2012 Michał chyba załkowicie rozchorowałeś się na te Rolexy. Jeszcze niedawno nie mogłeś patrzeć na Daytonę... Zwykłej Daytony bym nie kupił. To ładny zegarek, ale są w tej cenie fajniejsze. Rzeczywiście kiedyś mi się w ogóle nie podobała, po przymierce i dłuższej analizie zmieniłem jednak zdanie. Co do tej nowej Daytony (złotej), to nie napisałem złego słowa na jej temat. Od kiedy pierwszy raz zadebiutowała tutaj na forum, byłem oczarowany tym zegarkiem. A to, że Rolex stał się moim ulubionym producentem, to też fakt 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Share this post Link to post Share on other sites
mylof 4708 #45 Posted February 21, 2012 Współczesne Daytony mi się nie podobają. Natomiast vintage, to już co innego - te są w moim odczuciu bardzo fajne : 0 " Nikomu nieznane tajemne serce zegara " - Elias Canetti Share this post Link to post Share on other sites
Maks 3 10 #46 Posted February 21, 2012 Ja może nie będe się powtarzał wklejaniem.Padły tu już moje typy.1.Tag Heuer,2.Hublot,3.Corum,4.Bell & Ross,5.Zenith Nie wiem który jest nr jeden,wielu nie widziałem na żywo. Wiem,że lubię surowy wygląd. Od dawna jednak gdzieś tam po głowie chodzi mi Tag... 0 Robert Share this post Link to post Share on other sites
Sąsiad 12 #47 Posted February 21, 2012 Uploaded with ImageShack.us Jeszcze ostatnio bardzo spodobały mi się B.R.M., wyścigowy samoch... przepraszam, zegarek. Tylko mu kółeczka dorobić i gotowy odjechać Uploaded with ImageShack.us 0 (...) Share this post Link to post Share on other sites
DarekK 21 #48 Posted February 22, 2012 Tyle tu przykładów pięknych zegarków.Może tak szanowne grono kolegów wybrać ten jeden najpiękniejszy.Mam swój typ - prosty i piękny.W prostocie jest geniusz.Mój typ to niedrogi, przepiękny, genialny w prostocieJunghans Max Bill. 0 Share this post Link to post Share on other sites
stork 28 #49 Posted February 22, 2012 Według mnie najładniejsza Daytona ( bardzo lubię takie połączenie kolorystyczne, stal na połsyk, antracyt i czerwień)To akurat jest białe złoto 0 Share this post Link to post Share on other sites
carlito1 59 #50 Posted February 22, 2012 Tyle tu przykładów pięknych zegarków.Może tak szanowne grono kolegów wybrać ten jeden najpiękniejszy.Temat rzeka, aczkolwiek zawsze (jeżeli będzie taka potrzeba) mogę je zestawić w ankiecie Tak czy siak sporo fajnych chronographów się tu jeszcze nie pojawiło... Zapraszam do uzupełnienia, wklejajcie te waszym najładniejsze. 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Share this post Link to post Share on other sites