carlito1 59 #1 Posted February 20, 2012 (edited) Panowie i Panie, wklejamy zdjęcia najpiękniejszych naszym zdaniem chronografów. Niech też każdy z nas (jeżeli chce) w skrócie napisze, co miało wpływ na taki, a nie inny wybór. Czyli co nas zauroczyło w wybranych przez nas modelach Zapraszam do zabawy. Dla zachęty wrzuce pare zdjęć moich ulubionych : Edited February 23, 2012 by carlito1 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Share this post Link to post Share on other sites
Jaro_swatcH 1236 #2 Posted February 20, 2012 pozamiatałeś... ja wkleję realne dla mnie najpiękniejsze chronografy - zegarki do 10k oparte na Valjoux 0 Share this post Link to post Share on other sites
Tomasz Bożys 1 #3 Posted February 20, 2012 (edited) Ja bym rozpoczął od Lemanii z nieśmiertelnym kalibrem 2310. Dla mnie to niejako ojciec wszystkich pięknych chronografów. Od niego zaczęła się historia Speediego; po ten werk sięgali najwięksi - AP, Patki, Vacherony i Breguety. Edited February 20, 2012 by Tomasz Bożys 0 "Każdą rzecz pięknie uczynił w jej czasie. Nawet czas niezmierzony włożył w ich serce,żeby człowiek nigdy nie zgłębił dzieła, które prawdziwy Bóg uczynił od początku do końca."(Kazn. 3:11) Share this post Link to post Share on other sites
carlito1 59 #4 Posted February 20, 2012 Piękna Lemania, oczywiście vintage również mile widziane 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Share this post Link to post Share on other sites
PustyRZE 69 #5 Posted February 20, 2012 (edited) Edited February 20, 2012 by PustyRZE 0 Share this post Link to post Share on other sites
primabaleron 1175 #6 Posted February 20, 2012 Zdjęcie Michała, ale co tam... 0 https://www.instagram.com/primabaleron/ Share this post Link to post Share on other sites
carlito1 59 #7 Posted February 20, 2012 PustyRZE, dzięki za przypomnienie - nie wiem jak mogłem zapomnieć o moim zdaniem najpiękniejszym chronografie 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Share this post Link to post Share on other sites
Taktic 40 #8 Posted February 20, 2012 Jeśli się z kasą nie liczymy to A.L&S Double Split jest ładniutki w wersji czarnej.Wydawałoby się że nie da się poprzeplatać wskazówek srebrnych, złotych i niebieskich. A jednak się dało i całkiem elegancko to wygląda: 0 Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki." Share this post Link to post Share on other sites
carlito1 59 #9 Posted February 20, 2012 Jeśli się z kasą nie liczymy... Oczywiście, że się nie liczymy, bawimy się I te tańsze, i te droższe. 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Share this post Link to post Share on other sites
stork 26 #10 Posted February 20, 2012 PustyRZE, dzięki za przypomnienie - nie wiem jak mogłem zapomnieć o moim zdaniem najpiękniejszym chronografie +1. Z tym, że jest kilka modeli Daytony wartych grzechu - ten zdecydowanie tak, ale... na kobiecej ręce wygląda LEPIEJ 0 Share this post Link to post Share on other sites
carlito1 59 #11 Posted February 20, 2012 (edited) Nie byłoby rankingu bez : Szkoda tylko, że jest taki duży. Edited February 20, 2012 by carlito1 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Share this post Link to post Share on other sites
mylof 3913 #12 Posted February 20, 2012 (edited) Nie przepadam za komplikacją chronografu, ale również wkleję swojego faworyta.Omega Speedmaster na werku 9300 : Oczywiście dostępna jest też wersja na bransolecie : Edited February 20, 2012 by mylof 0 " Nikomu nieznane tajemne serce zegara " - Elias Canetti Share this post Link to post Share on other sites
Norbert G. 8 #13 Posted February 20, 2012 Moje ulubione: 0 Share this post Link to post Share on other sites
zbyszke 11 #15 Posted February 20, 2012 @.misha.: swietne zdjecie. A i Brajtek niczego sobie. Na Venusce? A co do watku - pytanie, co wlasciwie oceniamy - opakowanie, czy wnetrze? Ja sklaniam sie takze ku Lemanii, ale takiej: a z narecznych ku Longinesowi 30 CH - nie posiadam (na razie ), wiec i zdjec nie zamieszczam. 0 Zadna praca nie hanbi, ale kazda meczy... Share this post Link to post Share on other sites
QuadrifoglioVerde 3934 #16 Posted February 20, 2012 Breitling Transocean Chronograph 0 Share this post Link to post Share on other sites
irekm 1050 #17 Posted February 20, 2012 To i ja zalacze swojego faworyta 0 Beware the fury of a patient man. Share this post Link to post Share on other sites
TeJot 113 #18 Posted February 20, 2012 Najpiękniejsze chrono są tylko dwa: Irka JD Grande Date i moja była 0 "Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."pozdrowienia, Tomasz Share this post Link to post Share on other sites
mat_k 8 #19 Posted February 20, 2012 Carrera - proste & piekne 0 EWOLUCJA:Casio na komunię --> Casio od dziadka --> Q&Q --> Perfect --> Casio Edifice --> Christian Benoit --> Armani --> Lacoste --> Certina--> Tag Heuer Monaco --> Frederique Constant Automatic --> Maurice Lacroix Pontos --> Omega Aqua Terra --> Longines Hydroconquest Automatic + Oris Big Crown Chronograph + Frederique Constant GMT Share this post Link to post Share on other sites
Segoy 0 #20 Posted February 20, 2012 (edited) Edited February 20, 2012 by Segoy 0 Share this post Link to post Share on other sites
carlito1 59 #21 Posted February 20, 2012 Marcin, dziwne to zdjęcie, zobacz jak długie są uszy na dole, a jakie na górze Podobnie JD wklejony przez Irka Niemniej jednak piękne chrono. 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Share this post Link to post Share on other sites
Bartosz 86 45 #22 Posted February 20, 2012 Chronografy nigdy specjalnie mnie nie interesowały, są trzy o których przez jakiś czas myślałem: 1. za design który każdy architekt/designer doceni: 2. za kawał historii: 3. Zawsze mi się podobał na nadgarstku McQueen'a i Ala Pacino: 0 Share this post Link to post Share on other sites
zorka-5 62 #23 Posted February 20, 2012 I to wszystko na temat chronografów 0 Share this post Link to post Share on other sites
carlito1 59 #24 Posted February 20, 2012 I to wszystko na temat chronografów Coś w tym jest A żeby nie zaśmiecać, to gdyby ten zegarek miał swój prawdziwy manufakturowy mechanizm, to byłby jednym z moich ulubionych : 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Share this post Link to post Share on other sites