Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
bill.hasco

Zakupy na CreationWatches.com

Rekomendowane odpowiedzi

Śmieszy mnie wasze podejście najlepiej głowę schować w piasek włożyć tylko jak coś się dzieje , jasno jest napisane 10-15 dni nie ma paczki po takim czasie nic mnie to nie obchodzi robię spór, jak będziecie w banku i ktoś wam wyda zamiast 1000zl, 900zl to co tez powiecie że spoko tylko o 100 zł mnie oszukał mogło być gorzej zdarza się. Zacznijcie myśleć

No tak, widać że jesteś jedną z tych osób która widzi wszędzie spisek, oszustwo a sam cwaniakujesz i cebulisz.

Świadomie wybrałeś taką przesyłkę obniżając jej wartość licząc że przechytrzysz UC a teraz płacz.

PayPal po otrzymaniu trackingu z sklepu zamknie spór bez orzekania winy i nic nie zyskasz.

Mogłeś wybrać bezpieczniejsza ubezpieczoną przesyłkę.

Zegarek pewnie i tak dotrze ale do tego czasu narobisz wszędzie smrodu i wylejesz kilogram jadu.

Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nigdy nic z Azji nie zamawiałem szkoda że byłem importerem, ale widzę że nadal nie rozumiecie o co mi chodzi. Czepiając się tylko tego że mogłem wysłać DHL było by szybciej. Ale po co skoro do 15 dni powinienem mieć zegarek, moje wcześniejsze zamówienie z tej strony przyszło w 7 dni pocztą, PayPal zaakceptował moj spór CW dało im numer trakingowy ale to nic nie zmienia spór nadal jest otwarty mam nadzieję że czytający to ludzie będą robić to samo co ja :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma co karmić trolla. Cebula w czystej postaci. Import to chyba z Ali i to z opcją na Janusza mieć przedmiot i spór otwierać o zwrot kasy.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nigdy nic z Azji nie zamawiałem szkoda że byłem importerem, ale widzę że nadal nie rozumiecie o co mi chodzi. Czepiając się tylko tego że mogłem wysłać DHL było by szybciej. Ale po co skoro do 15 dni powinienem mieć zegarek, moje wcześniejsze zamówienie z tej strony przyszło w 7 dni pocztą, PayPal zaakceptował moj spór CW dało im numer trakingowy ale to nic nie zmienia spór nadal jest otwarty mam nadzieję że czytający to ludzie będą robić to samo co ja :)

Słuchaj Kolego, wszyscy wiedzą o co Ci chodzi. Tylko Ty nie rozumiesz, że to nie jest Polska czy nawet Europa. Jest milion czynników, które mogą wpłynąć na czas dostawy. Wybranie darmowej wysyłki, która ma na celu uniknięcie opłat jest najbardziej narażona na stratę. Możesz sobie spór robić, ale oni wywiązali się z umowy. Czekaj cierpliwie to przyjdzie a nie dramatyzujesz.

Sent from my LG-H870 using Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam nadzieję że czytający to ludzie nie będą robić tak jak Ty bo mają:

Zdrowy rozsądek by wystarczył.

:)

Trzeba zapisać w kajeciku Twój nick aby unikać kolegi na bazarku bo jak kurier lub poczta zawali dzień, dwa to narobisz smrodu na forum i na "milicje" doniesiesz  :lol:

Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro poprzednie zamówienie dotarło w 7 dni to też warto rozważyć otwarcie sporu... przecież podali 10-15 dni.

Oczywiście ironia.

Edytowane przez tomek.wzr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma co karmić trolla. Cebula w czystej postaci. Import to chyba z Ali i to z opcją na Janusza mieć przedmiot i spór otwierać o zwrot kasy.

Dokładnie, później przez takich cebularzy tracimy my wszyscy.

Zobaczycie że jeszcze jeden, dwóch takich Januszy i zniknie opcja wysyłki pocztą tylko ubezpieczonym DHL-em lub będziemy jednym z kilku krajów trzeciego świata wykluczonych z dostawy.

No ale najważniejsze że Cebula będzie miała swój zegarek ...

Dramat facepalm.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mietekżul

Ale gnoicie DawCioSa  :wacko:  Taka natura... ja czekam na pocztę od 27.17 i od dzisiaj już jest na WER Warszawa, czekam z napięciem :ph34r: na następny status i nie narzekam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

On sam się zgnoił swoimi wpisami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie, później przez takich cebularzy tracimy my wszyscy.

Zobaczycie że jeszcze jeden, dwóch takich Januszy i zniknie opcja wysyłki pocztą tylko ubezpieczonym DHL-em lub będziemy jednym z kilku krajów trzeciego świata wykluczonych z dostawy.

No ale najważniejsze że Cebula będzie miała swój zegarek ...

Dramat facepalm.gif

Może w tych klimatach tkwi przyczyna braku możliwości zamówienia na CW Seiko przez Paypal, która znikła w zeszłym roku. Nie wiem oczywiście czy dotyczy to wyłącznie naszego kraju.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co najwyżej wejdzie jakas konkurencja na ich miejsce, także świat się nie załamie :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mietekżul
Data	Opis
2019-01-04 19:19	Wysłanie przesyłki z kraju nadania [SINGAPORE]
2019-01-17 08:56	Nadejście przesyłki [WER Warszawa]
2019-01-17 16:25	Zatrzymanie przez urząd celny (poczta przychodząca) [WER Warszawa]
2019-01-17 16:26	Zatrzymanie w cle [WER Warszawa] 

Statusy z alipaczka.pl... no i chyba zapłacę VAT+cło  :o było wliczone w ryzyko ale niepokoją mnie te dodatkowe opłaty poczty o których jest teraz głośno... 

Edytowane przez mietekżul

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DHL nie nalicza dodatkowych opłat. Co najwyżej za przedstawienie do odprawy. Grosze, jakieś 5 zł czy coś około tego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś pisał w tym wątku, że mu DHL policzył cło od kosztów wysyłki równej 100 USD (dlatego, że nie było w dokumentach kosztów przesyłki) i dodatkowo zdaje się jakąś niemałą kwotę od czynności związanych z odprawą celną.

Edytowane przez clusca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem chyba ponad 20 odpraw z DHL i nigdy mi tyle nie policzyli

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość desmaer

Zgodnie z prawem clo wyliczane jest od wartosci celnej towaru. Wartosc celna to cena zakupu + koszty wysylki. Nastepnie do calosci doliczany jest Vat .

Jesli nie ma ceny wysylki, to moga przyjac jakas ustandaryzowana wartosc wysylki (chyba100$).

Caly bajer polega na inteligentnym przedstawieniu towaru do clenia. Jak napiszesz, ze koszt wysylki to 0 to sam sie prosisz o dodatkowe koszty. Zawsze utrzymuj, ze w cenie ktora zaplaciles sa koszty wysylki. Przeciez CW na jednym z dokumentow ktore wysyla wyraznie podaje, ze czescia skladowa jest wysylka i jej ubezpieczenie, wiec nie ma obaw.

Wysłane z mojego LG-M250 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DHL nie nalicza dodatkowych opłat. Co najwyżej za przedstawienie do odprawy. Grosze, jakieś 5 zł czy coś około tego

Nie siej zamętu proszę.

Pięć stron wcześniej był mój post odsyłający do artykułu.

Narzekacie na opłaty celne Poczty Polskiej za przesyłki z Chin? Sprawdźcie cenniki firm kurierskich!

To nie moje zdanie, tylko tytuł artykułu ze SpidersWeb:

https://www.spidersweb.pl/2019/01/cennik-uslug-celnych-ups-dpd-dhl.html

I kilka fragmentów tegoż tekstu:

Przesada? Oceńcie sami cennik usług celnych. Sprawdźcie np. dział „Usługi celne – kontrola działalności importowej i eksportowej” w DHL Express. Oto kilka pozycji stamtąd: prowizja za przesyłkę – 2,5 proc. wartości opłat celno-podatkowych, nie mniej niż 69 zł; autoryzacja odprawy celnej – 45 zł za przesyłkę; formalna odprawa celna – 45 zł za przesyłkę. Do tego jeszcze odprawa czasowa za 177 zł, czy korekta odprawy celnej za bagatela 270 zł.

[...]

Nie zawsze taki cennik łatwo znaleźć, a niekiedy bywa mało czytelny. Takie wrażenie można odnieść szukając opłat celnych w DPD. Z kolei w przypadku UPS cenników może być tak dużo, że trudno znaleźć ten konkretny. Trzeba poświęcić kilka, kilkanaście minut, żeby dowiedzieć się, że np. UPS chce za formalności związane z odprawą eksportową 80 zł za przesyłkę. A nietypowa odprawa celna w UPS kosztuje 385 zł.

:blink:

Ale Tudora to Ty szanuj!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mówię z własnego doświadczenia. Nie sieje zamętu. Może coś sam zamów i sprawdzisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość desmaer

Ostatni raz (grudzien 2018) dhl za zegarek wartosci 320Euro naliczyl mi swoje koszty na 3 zl.

Wiec, nie wiem kto sieje zamęt.

Wysłane z mojego LG-M250 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Internetowi znaffffcy od jednego artykułu i słyszący coś że ktoś gdzieś komuś gdzieś powiedział.

Moja ostatnia odprawa celna. Opłaty za odprawę DHL bardzo wysokie :)

308d2d87a2ff84bf696032d1cdef6f39.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi