Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Rekomendowane odpowiedzi

Istne cudo ta czerwona "dwunastka".

Przy okazji i ja się pochwale :)

1. Start 2-58 w oryginalnej aluminiowej kopercie z bardzo przyzwoitym stanie tym bardziej, że nie są one zbyt trwałe. Wspaniałą tarcza z nakładanymi indeksami. Generalnie Starcik "wykopany" u ojca :)

3q55.jpg

2. Bordowy Poljot Automat od Hipka. Ciężko mu zrobić fotkę żeby oddać prawdziwy kolor tarczy.

2iks.jpg

3. Również Poljot Automat z niewyobrażalnie piękną tarczą. Nabyty od forumowego kolegi Zdzisiek. To białe, to paproch, który przykleił się do szkła. Tarcza bez skazy.

shpr.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo udane i ładne Poljoty. Wreszcie sensowny Start się też pokazał (większość takich egzemplarzy ma stan nie grzeszący urodą).

@Ender - mocna "12". Rocznik bardzo zacny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poljoty cudne :)

A tak z ciekawości zapytam, widzieliście kiedyś tego aluminiowego Starta z czarną tarczą? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poljoty cudne :)

A tak z ciekawości zapytam, widzieliście kiedyś tego aluminiowego Starta z czarną tarczą? :)

Dzięki.

Tak, widzieliśmy (przynajmniej ja) u ojca jest na razie zdekompletowany tzn. oś balansowa jest uszkodzona i brak wskazówek), ale najprawdopodobniej ojciec przywróci go do życia. Niestety, koperta jest trochę gorsza niż ta w tym jasnym :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tarcza ostatniego Poljota jest rzeczywiście świetna. Gratulacje.

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poljot nr 3 doskonały.

A ja odebrałem od zegarmistrza białego Łucza.

Zdjęcie niestety grupowe bo tylko takie zrobiłem.

post-47356-0-11855600-1390430020_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Śliczna trójca. Już zazdroszczę dwóch od prawej licząc :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwszy krab :). I pytanie: czy nad indeksami i we wskazówkach powinna być luma?
SQrafSK.jpg
zastanawiam się czy myć tarczę, nie jest chyba w najgorszym stanie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

Koperta nieoryginalna - od Rodiny.

Stolicznyje były w zwykłych krabach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ciesząca się zbytnim poważaniem kolekcjonerów ale za to jaka ładna i fotogeniczna ! :)

post-60300-0-64328700-1390496595.jpg

post-60300-0-08546100-1390496598.jpg

post-60300-0-77119200-1390496601.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najnowszy nabytek i zarazem perełka mojej małej kolekcji - pasówka Mołnia na werku 3602:

molnia004

molnia003

molnia002

molnia001

Posiadane zegarki : Pierre Ricaud kwarc, Casio Edifice EF-305 1A, Rakieta "UFO" z lat 80, Wostok Komandirski z lat 70, Poljot garniturowiec, Mołnia pasówka współczesna (werk 3602)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bartek Teklak, jakby na tarczy tego zegarka nie było napisów i rysunków sugerujących, że został zrobiony w ZSRR to można by było powiedzieć, że to pasówka a tak to przynajniej dla mnie jest to podróba :( 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwsze zakupy w zimowym oknie transferowym.Wszystkie w drodze na zgrupowanie(fotki z ofert kupna)

post-67292-0-36575100-1390504945_thumb.jpg

post-67292-0-89655800-1390504965_thumb.jpg

post-67292-0-75009900-1390505001_thumb.jpg

post-67292-0-42866100-1390505030_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może jestem kolekcjonersko/forumowo "staroświecki" ale jestem przeciwnikiem pokazywania w nowych nabytkach zegarków, które nie są w naszym fizycznym posiadaniu.

Wiadomo jakie cuda się zdarzają - sprzedający w końcu nie wyśle zegarka bo np. "spadł na podłogę", kurier nie dowiezie, zegarek okaże się niesprawny albo wręcz w stanie odbiegającym od zdjęcia albo przepicowany itp. Rozumiem, że czasami jak są problemy ze zrobieniem dobrego zdjęcia to można wspomóc się zdjęciem sprzedawcy ale dotyczy to sytuacji gdy faktycznie mamy zegarek.

Pokazywanie takich zdjęć nabytków (a już nie daj Boże linków do aukcji nabytków) to pokazywanie de facto czegoś co można określić mianem, że sami nie wiemy co pokazujemy (nieznany stan, brak posiadania - czyli brak własnej oceny)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gregorian, może kolega nie mógł wytrzymać bez pochwalenie się nabytkami, których jeszcze nie ma fizycznie. Też tak czasem mam, jednak staram się powstrzymywać dopóki nie odwiedził zegarmistrza :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aronus- wiem ze tarcza to radosna wspolczesna twórczość rodem z Charkowa. Dla mnie w tym zegarku najważniejszy jest mechanizm.

Wysłane z mojego GT-I9070 przy użyciu Tapatalka

Posiadane zegarki : Pierre Ricaud kwarc, Casio Edifice EF-305 1A, Rakieta "UFO" z lat 80, Wostok Komandirski z lat 70, Poljot garniturowiec, Mołnia pasówka współczesna (werk 3602)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość D@dik

Ciekawe nabytki Mayor... Po odrobinie spa ładniej jeszcze się będą prezentować. Uralowi jakąś fajniejszą koronkę, Starta uwolnij z tych pokładów "borowiny" i na ładny pasior wrzuć. Pokaż raz jeszcze byśmy ślepia nacieszyli ;-)

Edytowane przez D@dik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może jestem kolekcjonersko/forumowo "staroświecki" ale jestem przeciwnikiem pokazywania w nowych nabytkach zegarków, które nie są w naszym fizycznym posiadaniu.

Wiadomo jakie cuda się zdarzają - sprzedający w końcu nie wyśle zegarka bo np. "spadł na podłogę", kurier nie dowiezie, zegarek okaże się niesprawny albo wręcz w stanie odbiegającym od zdjęcia albo przepicowany itp. Rozumiem, że czasami jak są problemy ze zrobieniem dobrego zdjęcia to można wspomóc się zdjęciem sprzedawcy ale dotyczy to sytuacji gdy faktycznie mamy zegarek.

Pokazywanie takich zdjęć nabytków (a już nie daj Boże linków do aukcji nabytków) to pokazywanie de facto czegoś co można określić mianem, że sami nie wiemy co pokazujemy (nieznany stan, brak posiadania - czyli brak własnej oceny)

Ja mieszkam w nieco innym kraju.Tutaj cuda się nie zdarzają - sprzedającym nigdy nic nie "spada na podłogę" ,a poczta to rzecz nietykalna (otworzenie czy zatrzymanie cudzej poczty jest surowo karane).Zegarki od kiedy za nie zapłaciłem są bezapelacyjnie moje. Rzecz jasna jak tylko przyjdą porobie dobre zdjęcia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorki ale kraj nie ma tutaj żadnego  znaczenia. Zasada jest prosta pokazujesz to co fizycznie trzymasz w ręku i sam sfotografujesz. Już samo wykorzystywanie cudzych zdjęć bez zgody autora  jest co najmniej :wacko:

Kupiłeś fajne zegarki i gratuluję nabytków, ale fajnie by było gdybyś pochwalił się swoimi dziełami sztuki fotograficznej ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też jestem chyba staroświecki, bo uważam, że albo coś mam (fizycznie w ręku, w szufladzie itp) i wtedy mogę się tym pochwalić, albo czegoś nie mam (nieważne, czy to zamówiłem, zapłaciłem, zadatkowałem) i na chwalenie się jest jeszcze za wcześnie. Kraj, w którym mieszkam nie ma tu znaczenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bartek Teklak, jakby na tarczy tego zegarka nie było napisów i rysunków sugerujących, że został zrobiony w ZSRR to można by było powiedzieć, że to pasówka a tak to przynajniej dla mnie jest to podróba :(

Ten zegarek niczego nie podrabia - pokaż mi zegarek do którego choćby się upodabnia ??? Podróba jak sama nazwa wskazuje podrabia (upodabnia) się do oryginału ten niczego nie udaje jest jaki jest sam w sobie

Mechanzm tego zegarka pochodzi z kieszonkowego z czasów CCCP  dorobiona została koperta więc czym jest ???? oczywiście pasówką , współczesną dobrze wykonaną pasówką

W latach 1900- 1930 i pózniej też brano mechanizmy kieszonkowe dorabiano koperty i powstawały piękne pasówki - coś w tym złego???  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi