Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Rekomendowane odpowiedzi

Tarcza i koperta od rakiety akademickiej wskazówki od rakiety jakby tej z dolną sekundą. Wydaje mi się, że werk pobiedy z centralną sekundą nie zmieści się w tej kopercie ze względu na wysoki mostek, i w tarczy by musiało nie być nóżek. To raczej werk 2609 od rakiety, czyli jest kompletna rakieta z zamalowaną tarczą :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm najładniejsza malowanka jaką widziałem. Naprawdę pięknie ta tarcza wyszła.

U mnie tym czasem zegarek, na który dość długo polowałem w rozsądnych pieniądzach. W końcu się trafił i zostanie na dłuuugo :)

DSCF2306_zpsd1be3971.jpg

Edytowane przez Buczo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajnie! I z sygnaturą MiU (dużo tarcz jej nie ma)

Ja za to mam sporo materiałów dot. okoliczności tego zegarka ale samej DS jak nie miałem to nie mam..  :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Zainspirowany Stawką, na tegoroczną Wigilię podszykowałem sobie radzieckiego garniturowca.

DSC07219_x.JPG

Radosnych Świąt Bożego Nrodzenia życzę wszystkim Koleżankom i Kolegom!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poljot 16 kamieni po dziadku z nowym paseczkiem i szkiełkiem odebrany przed świętami

post-76770-0-53533700-1419597726_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tego Wostoka to chyba stylizowali na starych wojskowych szwajcarach !

post-60538-0-06117800-1419603952_thumb.jpg

"Czas jest zbyt cenny żeby go odmierzać byle czym"

Omega Speedmaster Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Drodzy,

Ponieważ w ostatnich czasach pojawiło się sporo sugestii abym w jednym miejscu zebrał i pokazał kolekcję moich zegarków - postanowiłem więc wykonać pierwszy krok..

Ponieważ do stworzenia własnej strony www to droga jeszcze daleka więc tymczasowo zdecydowałem się skorzystać z możliwości Facebooka Pewnie nie jest to najwłaściwsze medium ale trzeba jakoś zacząć działać a poza tym trzeba kontynuować zaczętą przez starszych kolekcjonerów akcję promowania radzieckiego zegarmistrzostwa..

Poniżej więc link do strony gdzie zaprezentowałem wstępną część kolekcji. Jest tam tylko ok. 70 zegarków ale w miarę dostępnych sił i czasu będę dokładał następne.. :)

Okazuje się też, że jest dużo problemów z hierarchizacją, ekspozycją i uporządkowaniem takich prezentacji więc jest tam trochę groch z kapustą i pewne zamieszanie ale przynajmniej można coś pooglądać..

The Art of Soviet Time

https://www.facebook.com/pages/The-Art-of-Soviet-Time-Gregorian-Collection/1406408679635860

Z góry też przepraszam za użyte tam określenie "Jedna z większych światowych kolekcji radzieckich zegarków". Nadal jestem na początku mojej kolekcjonerskiej drogi i nadal uważam mój zbiór za dopiero 'budujący się' ale jak wiadomo język używany na FB powinien być marketingowy więc próbuję się do niego stosować.. -_-

Zapraszam do oglądania, lajkowania i komentowania..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grzegorz pomysł niezły ale wg. mnie poważnie pomyśl o własnym blogu. Masz łatwość pisania tekstów, robisz dobre zdjęcia i przy okazji wklejaj na fejsa. Nigdy nie wiadomo, jak długo będzie ten portal na topie. Ode mnie masz lajka ;) Jeśli chodzi o wzór bloga, który za mną przemawia to strona Słonia (naszego forumowicza).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję.

Jak najbardziej zapraszam też oczywiście do komentowania i lajkowania pojedynczych zegarków czy postów.

Sam jestem ciekaw, które wzbudzają największe zainteresowanie..  :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z góry też przepraszam za użyte tam określenie "Jedna z większych światowych kolekcji radzieckich zegarków".

Nie ma co przepraszać, przecież do prawda.

Stronka bardzo ładna, ale dlaczego zdjęcia takie malutkie? Przy rozdzielczość 550x400 pikseli nie widać żadnych szczegółów, a szkoda. Jeśli możesz, wrzucaj przynajmniej 1280x800.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grzegorz pomysł niezły ale wg. mnie poważnie pomyśl o własnym blogu. Masz łatwość pisania tekstów, robisz dobre zdjęcia i przy okazji wklejaj na fejsa. Nigdy nie wiadomo, jak długo będzie ten portal na topie. Ode mnie masz lajka ;) Jeśli chodzi o wzór bloga, który za mną przemawia to strona Słonia (naszego forumowicza).

Bardzo fajny pomysł, myślę że będzie co oglądać, znając Twoje wymagania co do stanu zbieranych zegarków  :)

Ale, cytując kolegę tomaszek25, wybór fejsa wg mnie nie jest już takim dobrym pomysłem, szczególnie w chwili nadchodzących zmian regulaminu od 1.1.2015, po przeczytaniu których sporo osób zrezygnuje z tego "narzędzia permanentnej inwigilacji"  :P

i nie będzie mogło "Lajkować", tak jak choćby Ja lub inni którzy fejsa nie mają  ;)

Blog, to jest to :rolleyes:  

"Czas jest zbyt cenny żeby go odmierzać byle czym"

Omega Speedmaster Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Drodzy,

Ponieważ w ostatnich czasach pojawiło się sporo sugestii abym w jednym miejscu zebrał i pokazał kolekcję moich zegarków - postanowiłem więc wykonać pierwszy krok..

Ponieważ do stworzenia własnej strony www to droga jeszcze daleka więc tymczasowo zdecydowałem się skorzystać z możliwości Facebooka Pewnie nie jest to najwłaściwsze medium ale trzeba jakoś zacząć działać a poza tym trzeba kontynuować zaczętą przez starszych kolekcjonerów akcję promowania radzieckiego zegarmistrzostwa..

Poniżej więc link do strony gdzie zaprezentowałem wstępną część kolekcji. Jest tam tylko ok. 70 zegarków ale w miarę dostępnych sił i czasu będę dokładał następne.. :)

Okazuje się też, że jest dużo problemów z hierarchizacją, ekspozycją i uporządkowaniem takich prezentacji więc jest tam trochę groch z kapustą i pewne zamieszanie ale przynajmniej można coś pooglądać..

The Art of Soviet Time

https://www.facebook.com/pages/The-Art-of-Soviet-Time-Gregorian-Collection/1406408679635860

Z góry też przepraszam za użyte tam określenie "Jedna z większych światowych kolekcji radzieckich zegarków". Nadal jestem na początku mojej kolekcjonerskiej drogi i nadal uważam mój zbiór za dopiero 'budujący się' ale jak wiadomo język używany na FB powinien być marketingowy więc próbuję się do niego stosować.. -_-

Zapraszam do oglądania, lajkowania i komentowania..

Za tego Signala w ORYGINALNEJ kopercie na samym wejściu to jednak trudno będzie mi polubić #Gregoriana   ;)

Szukam ładnej tarczy do złotego Kirowskiego. POMÓŻCIE!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomysł dobry ale jak dla mnie FB odpada ,próbowałem oglądnąć ale musiał bym się rejestrować czego nie lubię ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez chciałem zobaczyć niestety trzeba być zalogowanym - ja na FejstBuku nie jestem i raczej nie będę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Panowie za dobre słowa i porady.

Sam już widzę, że FB to nie jest kierunek doskonały a i sam nie opanowałem jeszcze pewnych kwestii technicznych i logistycznych .

Ale coś tam mimo wszystko da się pooglądać a dalej będę myślał jak się uporać z przeniesieniem kolekcji z realu do internetu..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez chciałem zobaczyć niestety trzeba być zalogowanym - ja na FejstBuku nie jestem i raczej nie będę

Chyba nie trzeba być zalogowanym, u mnie wszystko działa, ale również nie planuję korzystać z MordoKsięgi.

Dzięki Panowie za dobre słowa i porady.

Sam już widzę, że FB to nie jest kierunek doskonały a i sam nie opanowałem jeszcze pewnych kwestii technicznych i logistycznych .

Ale coś tam mimo wszystko da się pooglądać a dalej będę myślał jak się uporać z przeniesieniem kolekcji z realu do internetu..

Kolekcja piękna, ale nie bardzo rozumiem dlaczego angielska nazwa?

Edytowane przez ksawery

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grzegorzu,

Na początek proponuje stronkę/blog na wordpress'ie i do tego może być jakiś darmowy hosting. Choć przy twojej kolekcji wydatek rzędu 50 zł rocznie na hosting byłby lepszym rozwiązaniem.

Wordpress dla tego, że jest w miarę łatwy, intuicyjny, posiada sporą bazę gotowych, darmowych szablonów do wykorzystania i sporą społeczność, gotową pomóc. Nie wiem na jakim jesteś poziomie informatycznym, ale generalnie powinieneś dać radę. Większość początkujących - daje. :)

Fejs traktowałbym jedynie tylko jako dodatek reklamujący twój właściwy blog.

Pomysł o tym, bo zdecydowanie warto. :)

Pozdrawiam

Arek

Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...
Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi