Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Rekomendowane odpowiedzi

Piękne sikory :) Kraby z dnia na dzień co raz bardziej mi się podobają. Rakietę automata też może kiedyś trafię, ale zwycięzcą jest dzisiaj kolega kwiatek, który pomalował stół pod kolor paska założonego do beczki :D

Wszystkim gratuluję!

Edit: Rekiniastego Rakieta też w genialna, Złoty zegarek trafić w stanie NOS (pomijam papiery), bez porysowanej koperty to rzecz chyba prawie awykonalna.

Edytowane przez bahuone

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kwiatek

Taka Rakieta NOS z paszportem ;)

Coraz mniej Cię lubię!!

;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taka Rakieta NOS z paszportem  ;)

Przepiękna :)

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba z pół roku nic tutaj nie pokazywałem, ale ostatnio coś tam kupiłem, więc się pochwalę.

Taki oto Kirowski, w dość dobrym stanie, koperta bez przetarć, taa wewnętrzna z delikatnymi przebarwieniami, ale chyba całość w oryginale:

A to Ty mnie chyba w takim razie przebiłeś na 72 zł :D

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to Ty mnie chyba w takim razie przebiłeś na 72 zł :D

Hah :D Myślę, że to dobra cena za ten egzemplarz  :unsure:

"**wno chłopu nie zegarek..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taka Rakieta NOS z paszportem  ;)

Cudna :o  i jeszcze w takim stanie.

Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bał bym się otworzyć dekielek w takiej rakiecie, w obawie przed zarysowaniem, w sumie to dobrze, że nie mam takiej rakiety, choć nie zazdroszczę ;):D

Ed.

Ale jest oczywiście wspaniała, Gratulacje.

Edytowane przez Enkil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brakuje mi słów aby opisać piękno tej złotej Rakiety :) Gratulacje!

U mnie też wpadły nowe nabytki, niektóre trochę nietypowe.

Mój pierwszy fabrycznie nowy zegarek - poniosła mnie fantazja i podjąłem niełatwą decyzję o zakupie nowej Amfibii z serii SE, z kopertą typu "ministry" (seria 710). Bardzo ciężko do sztucznego światła i przy słabym aparacie przedstawić walory wizualne tego zegarka - kiedyś zrobię osobną sesję fotograficzną w dogodnych warunkach.

post-25327-0-43936100-1448128022_thumb.jpg

Drugi nabytek to nie żaden zegarek ani zegar, ale ma bezpośredni związek z zegarkami - radzieckie wkrętaki zegarmistrzowskie w stanie NOS (z paszportem :) ), rok produkcji 1991:

post-25327-0-67177400-1448128128_thumb.jpg

Na koniec trzeci nabytek - takie ładne pudełko z kołami zębatymi:

post-25327-0-41864100-1448128158_thumb.jpg

A w środku tego pudełka niedoceniany kolekcjonersko budzik Sevani legitymujący się paszportem z IV kwartału 1990 roku:

post-25327-0-37631000-1448128208_thumb.jpg

Edytowane przez sthool

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość D@dik

Ooooo....najgrubiej pojechal Rekiniasty dzisiaj! Zlota rakieta miodna okrutnie! Nosilbym chetnie. Mnie sie trafila taka nienoszona Doxa w zlocie i tez mialem mieszane uczucia, by ja nosic i poniewierac ;-) Chec noszenia jednak zwyciezyla!

PS. Przepraszam za brak polskich literek, ale system w kompie mi padl i jade na jakiejs wersji live androida na pc i zadne dziecko ...nie dopuscilo ojca do kompa wieczorem ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podziękował wszystkim  :rolleyes: się ma się gna  :D

Rakietka jest kupiona od pewnego starszego Pana Z, który to w zamierzchłych czasach (lata 80-te) pracował w Legnicy i kupował od oficerów Soviet Army złote zegarki. Teraz czasem coś wyprzedaje bo emeryturka słaba.

Od niego kupiłem wcześniej złotego Wostoka w stanie NOS, ale bez paszportu, pokazywałem jakiś czas temu.

Ta sztuka chyba posiada mechanizm z odwróconym bębnem, a tarcza podobno jest pozłacana,

i tu pytanie czy ktoś to może potwierdzić bo nie chce jej otwierać !

"Czas jest zbyt cenny żeby go odmierzać byle czym"

Omega Speedmaster Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ta sztuka chyba posiada mechanizm z odwróconym bębnem, a tarcza podobno jest pozłacana,

i tu pytanie czy ktoś to może potwierdzić bo nie chce jej otwierać !

Raczej nie - ten model oryginalnie miał werk 2609HA, natomiast werk z odwróconym bębnem to 2209, który był stosowany w dużo delikatniejszych kopertach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Sthool - od kiedy sam niedawno dostałem nową amfibie zacząłem patrzeć na nie w inny sposób ;), kiedyś raczej nimi gardziłem, teraz uważam je za całkiem ciekawe zegarki. Niezwykle fajne jest to, że w zasadzie każdą cześć można wymienić i w ten sposób złożyć swój spersonalizowany zegarek. Koperta w typie ministry to dodatkowo ciekawy model bo ma 22 mm miedzy uszami, przez co nie jest sie ograńiczonym w doborze paska (bo jednak 18 mm sprawia pewne trudności, cały czas szukam mesha w takim rozmiarze, rally tez jest raczej rzadko dostępny).

Jak będziesz miał możliwość to zrób jej zdjecie przy dobrym świetle i pokaż w wątku z amfibiami.

Mam nadzieje, ze bedzie sie dobrze sprawowała, moze czasy kiedy wszyscy narzekali na nowe wypusty amf i komandirow juz minęły i ich jakość sie poprawiła.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łał - piękne nabytki Panowie :)

Gratuluję serdecznie wszystkim :)

Najciekawiej wg mnie zakupił Rekiniasty - przyznaję że zazdraszczam  troszkę  :huh:

Mechanizm to 2609HA tak jak pisał Sthool, ja tylko dodam że towarzysz Breżniew często nosił taki zegarek  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fankaDaktarina

Co się tu dzieje? Szaleństwo jakieś... Ta złota... Jak nie lubię złotych tak ta... Mmmm...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja skromnie z chromem się pokażę:

post-61474-0-19666600-1448178454_thumb.jpg

Edit: właśnie zauważyłem, że skromny jubileusz u mnie - 1000 post :D

Edytowane przez w2k2

Nawet popsuty zegarek dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Sthool - od kiedy sam niedawno dostałem nową amfibie zacząłem patrzeć na nie w inny sposób ;), kiedyś raczej nimi gardziłem, teraz uważam je za całkiem ciekawe zegarki. Niezwykle fajne jest to, że w zasadzie każdą cześć można wymienić i w ten sposób złożyć swój spersonalizowany zegarek. Koperta w typie ministry to dodatkowo ciekawy model bo ma 22 mm miedzy uszami, przez co nie jest sie ograńiczonym w doborze paska (bo jednak 18 mm sprawia pewne trudności, cały czas szukam mesha w takim rozmiarze, rally tez jest raczej rzadko dostępny).

Jak będziesz miał możliwość to zrób jej zdjecie przy dobrym świetle i pokaż w wątku z amfibiami.

Mam nadzieje, ze bedzie sie dobrze sprawowała, moze czasy kiedy wszyscy narzekali na nowe wypusty amf i komandirow juz minęły i ich jakość sie poprawiła.

Mesh 18mm był w zeszłym tygodniu na bazarku, może jeszcze jest...

Poszukaj w ofertach typu paski, bransolety, różności ;) ( moim zdaniem było kiepsko opisane i słabo obtagowane)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki prosty Wostok, ale cieszy, bo jest następny do kolekcji

9ee15c601952a991b30bdf9b6cf58711.jpg

Edytowane przez Hipek

СДЕЛАHО В СССР

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyjrzałem się uszom koło teleskopów pod lupą i wygląda na to że nikt jeszcze paska nie zakładał,

więc skoro przez 36 lat leżała nie używana to poleży jeszcze  :D

2015_11_22_12_14_29.jpg

"Czas jest zbyt cenny żeby go odmierzać byle czym"

Omega Speedmaster Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś niesamowitego, niech zostanie w szufladzie. Gratuluję.

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyjrzałem się uszom koło teleskopów pod lupą i wygląda na to że nikt jeszcze paska nie zakładał,

więc skoro przez 36 lat leżała nie używana to poleży jeszcze  :D

Piękna jest. A zdjęcie jak do kalendarza albo na tapetę.

Jakbym miał okazję taką kupić od razu bym się zdecydował - koszta spore ale takich zegarków już po prostu nie ma!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taką rakietkę nabyłem. Ktoś coś może rzec o niej? Mechanizm sprawny ale trochę trzeba nad nią popracować. Strasznie mi się podoba:)

Jak się podoba to OK jest strasznie wycheblowana ta koperta to juz chyba sam mosiądz

Edytowane przez Paweł Bury.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi