Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Rekomendowane odpowiedzi

47 minut temu, Kacperek_77u napisał(-a):

Nato już w latach 40 było raczej 🙃

Ale chyba nie szmaciane, tylko ze skóry? Który to może być rocznik?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pakt Północno Atlantycki to 1949r... 

Edytowane przez zadra

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu chyba nie chodzi o Pakt Północno Atlantycki i czas jego powołania, ale od kiedy paski typu  NATO pojawiły się na rynku, a były to lata 70-te.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kraba dobrze wrzucić na pasek z podkładką. Ale taki delikatny, a nie współczesny wyrób o za dużej średnicy i grubości tabliczki czekolady.

U mnie z nowych wpadł łucz. W sumie jedyna ruska marka, którą "zbieram". Szkoda, że koperta zmęczona, ale za 40 czy 50 zeta nie wymagam wiele.

876586587658.jpg

Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, oszolom napisał(-a):

Kraba dobrze wrzucić na pasek z podkładką. Ale taki delikatny, a nie współczesny wyrób o za dużej średnicy i grubości tabliczki czekolady.

U mnie z nowych wpadł łucz. W sumie jedyna ruska marka, którą "zbieram". Szkoda, że koperta zmęczona, ale za 40 czy 50 zeta nie wymagam wiele.

876586587658.jpg

Podkładka też wizualnie zwiększy tego malucha. Chyba w tym kierunku pójdę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 godzin temu, Hecke napisał(-a):

od kiedy paski typu  NATO pojawiły się na rynku

Nie wydaje mi się, żeby swoją nową nazwę Pakt Pólnocnoatlantycki przejął od rodzaju/nazwy paska zegarkowego 😁 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 1.06.2023 o 18:59, Hecke napisał(-a):

Tu chyba nie chodzi o Pakt Północno Atlantycki i czas jego powołania, ale od kiedy paski typu  NATO pojawiły się na rynku, a były to lata 70-te.

Screenshot_20230602_194728_Chrome.jpg

Screenshot_20230602_194821_Chrome.jpg

Tekst z translatora 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 1.06.2023 o 12:45, Paulus57 napisał(-a):

Ma klimat fajnej staroci. Ten pewnie starszy od Poljota, którego pokazywałem przedwczoraj. Mój pierwszy krab. Mam problem z dobraniem paska, bo odstające uszy zostawiają sporą lukę między kopertą a paskiem. Nato to jakby czasowo nie pasuje, choć to rozwiązałoby problem "przestrzenny". Jakiś pomysł? 

To nie jest problem - dzis niektóre koperty tak się specjalnie projektuje żeby ta przestrzeń między paskiem a kopertą była wyraźnie widoczna. To właśnie styl minionej epoki.

Niektórzy się dziwili przy projekcie Formmeitera, że takie  będą dziury ale to było przemyslane i przedyskutowane na forum wiele razy.

IMG_20230603_201352.thumb.jpg.54e292ad68e3673b00f6695bc254dae0.jpg

IMG_20230603_201253.thumb.jpg.bea0f81b4fdb6b5f3d34523ed27718ea.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
28 minut temu, rk7000 napisał(-a):

To nie jest problem - dzis niektóre koperty tak się specjalnie projektuje żeby ta przestrzeń między paskiem a kopertą była wyraźnie widoczna. To właśnie styl minionej epoki.

Niektórzy się dziwili przy projekcie Formmeitera, że takie  będą dziury ale to było przemyslane i przedyskutowane na forum wiele razy.

IMG_20230603_201352.thumb.jpg.54e292ad68e3673b00f6695bc254dae0.jpg

IMG_20230603_201253.thumb.jpg.bea0f81b4fdb6b5f3d34523ed27718ea.jpg

Są różne upodobania. Mnie to akurat się nie podoba. Pasek z podkładką, dysonansu "czasowego" na pewno nie stworzy. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

też złowiłem rakietę. co prawda nie dziś, ale dopiero znalazłem chwilę, żeby ją umyć.

76rf.jpg

Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładny, zazdroszczę. Popularny, ale ładny i dokładny. Lubię te Poljoty, a niebieskiego nie mam ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten marynarz co to grawerował to chyba był pod wpływem dużej ilości Rumu.😱

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo ładna.Pasek tez.Ciekawe co kosztowało więcej.😃

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
37 minut temu, sergius napisał(-a):

Bardzo ładna.Pasek tez.Ciekawe co kosztowało więcej.😃

Akurat zegarek ale różnica o kilo mięsa 😝

,,Weź mlody się lepiej do nauki żebyś przynajmniej maturę zdał, a nie bierz się za płatne serwisy. A jak już spierdzielisz to na swój koszt oddaj zegarmistrzowi, żeby poprawil po Tobie, jak już przyjmujesz zlecenia. Chociaż pewnie po negatywnych komentarzach to zostanie Ci tylko nauka" Bardzo lubię naprawiać zegarki a ich zbieranie jest efektem ubocznym. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 8.06.2023 o 12:17, Kacperek_77u napisał(-a):

Zakup sprzed miesiąca ale dopiero teraz go mogę zaprezentować

Ori sekudnik za niedługo też wpadnie do niej 😁

Świetna ta Pobieda. Tak jak kiedyś pisałem -  projekt jeśli chodzi o wygląd, formę i kolorystykę wyprzedza  czasy o 30, 40 lat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, kchrapek napisał(-a):

Nie wiem czy mnie w licytacji nie poniosło ale chyba i tak warto 😉 Co ciekawe zegarek chyba sporo czasu przeleżał w sklepie bo sprzedaż dopiero w 1974 roku, a cena obniżona o około 30%. Pewno był za drogi po prostu :)

😱😱😱

To żeś teraz dowalił na weekend...

PIĘKNA!

,,Weź mlody się lepiej do nauki żebyś przynajmniej maturę zdał, a nie bierz się za płatne serwisy. A jak już spierdzielisz to na swój koszt oddaj zegarmistrzowi, żeby poprawil po Tobie, jak już przyjmujesz zlecenia. Chociaż pewnie po negatywnych komentarzach to zostanie Ci tylko nauka" Bardzo lubię naprawiać zegarki a ich zbieranie jest efektem ubocznym. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi