Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie kilka nowości w jedynej słusznej tematyce :D przy okazji dziękuję kolegom marcur i Remo 74 za pomoc :)

Neva

Dwie rakiety

I Majak, w bardzo dobrym stanie, dodatkowym bonusem jest fakt, iż jestem pewien, że werku nie tknęła ręką zegarmistrza, śrubki i mostki są nietknięte, a smary zastane :).

:) Fajowe, i jak widać już chodzą, a nie chodziły, spa też nadało blasku zegarkom. Miło popatrzeć na efekt, szacuneczek!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i jak zwykle rewelacja. Piękne.

Wysłane z mojego SM-J730F przy użyciu Tapatalka

Kto zgadnie co w środku?

Musi być multikalendarz. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szybko wam poszło. Nie pomyślałem, że będziecie czytać z paszportu!87115f2661eef3830badf1e69f6eece6.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sądząc po jakości pudełka (zawsze mnie zastanawiały te maziaje, nawet jako dzieciak dostałem coś w takim pudełku, ale nie zegarek...) lata 80. lub początek 90. Może to "Kopernik" lub multi-kalendarz? :)

kiedyś wszystko było w te maziaje chyba nie potrafili robić jednokolorowego plastiku

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taki skromny automat

gallery_37529_2940_23713.jpg

ps

te maziaje to efekt użycia surowców wtórnych,niedawno seiko albo casio zrobiło wielkie halo robiąc coś podobnego.

Edytowane przez buran69

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli trafiłem - za drugim razem, ale zawsze ;)

Tak myślałem, że to recycling, ale pewnie mogliby uzyskać jednolity kolor poprzez np. dłuższe podgrzewanie i mieszanie. Ciekawe, czy taki efekt był zamierzony, czy był wymuszony minimalizacją kosztów.

A zegarek przepiękny! :wub:

Niestety raczej nie na moją chudą rękę. Mam Rakietę 24H i średnio wygląda... Może kiedyś się przekonam.

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te szkiełka chyba nie były zbyt trwałe. Mam ten sam nieużywany model ( z papierami i pudełkiem) i oryginalne szkiełko z drobnym pęknięciem....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kiedyś wszystko było w te maziaje chyba nie potrafili robić jednokolorowego plastiku

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

To kwestia surowca i barwników. Surowiec to około 5 pln/kg (oryginał od producenta) a barwnik zaczyna się od 17 pln/kg. Barwnika sypiesz około 2%. 100 kg surowca 2 kg barwnika. Ale po co? Można to zrobić taniej. Bierzesz przemiał w kolorze mix za powiedzmy 1 pln/kg i jedziesz. Wychodzą mazaje. Ale to nic w końcu każde pudełeczko to dzieło sztuki! Można! Edytowane przez drobnypijaczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

maluszki git majonez,sam je zbieram od kilku dobrych lat ale tego pierwszego,stosunkowo popularnego,do dzisiaj nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taką ładną złoconą Rakietę kupiłem praktycznie na podstawie 1 zdjęcia.

Ja nie jestem mistrzem fotografii. Ale gdyby sprzedający wstawił na aukcji choćby takie zdjęcie jak ja tutaj, dostałby za nią dwa razy tyle. :)

Dlatego nie rozumiem wstawiania tragicznych zdjęć na aukcjach.

post-97671-0-49801800-1538062155_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od kilku dni cieszę się nową paczką. Powoli rozpakowuję ;) Kolejna radość.

13054386_RIMG2395.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie spokojne zakupy po 15 zł za sztukę. Żal było nie brać. Wszystkie na chodzie, stoper w ruhli zeruje, tylko odwrotnie założyłem wskazówkę i nie chce mi się tego rozbierać od nowa (ciężko wsadzić wałek, paskudne werki są w tych zegarkach).

13055555_IMG_20180927_132958346.jpg

13055556_IMG_20180927_152008161.jpg

13055557_IMG_20180927_182826076.jpg

TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)

MARIANEK :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Lukas_op

Takie spokojne zakupy po 15 zł za sztukę. Żal było nie brać. Wszystkie na chodzie, stoper w ruhli zeruje, tylko odwrotnie założyłem wskazówkę i nie chce mi się tego rozbierać od nowa (ciężko wsadzić wałek, paskudne werki są w tych zegarkach).

Jak byś chciał sprzedać Ruhle to daj znać, szukam jej :) dam Ci dwa razy tyle ile za nią zapłaciłeś :D hehe żartuje, jak coś PW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyżby na wycieczce, był jednak czas?

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyżby na wycieczce, był jednak czas?

Ano był ;) Dosłownie jeden.

Zakupy z Lwowa. Wyjazd zorganizowany, nie można było swobodnie połazić (program napięty, powroty późne, mieszkaliśmy poza Lwowem). Zegarków mało (udało się pochodzić na dwóch targowiskach), stany bardzo kiepskie, ceny podobne jak u nas. Patrzyłem trochę na olx.ua i ceny też nic specjalnego. Tylko to się udało i jeszcze dwie męskie czajki (w tym jedna ta rzadsza, bardzo duża na poljotowym werku z przyciskiem zmiany daty) ale muszę nad nimi trochę popracować

Edytowane przez mkoch

TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)

MARIANEK :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dawno nic radzieckiego u mnie się nie pojawiło i trzeba było to zmienić e770495cb58d463a3059ae4b8ce68d50.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi