Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Rekomendowane odpowiedzi

41 minut temu, Enkil napisał(-a):

W tym pierwszym wskazówki są właściwe. :)

Dekiel jest inny niż w rassijach i Majakach, bo i mechanizm jest inny. 

A od jakiego zegarka mogą być te niewłaściwe  wskazówki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, Enkil napisał(-a):

Jedne i drugie są ok. wszystko zależy od tarczy. 

Które są z kamy krzysiek? 

Powinny być takie, a są na moje oko z Kamy

LENINGRAD ЧН-1129К.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydawało mi się że obie wersje widziałem w Leningradzie, ale ty bardziej jesteś obeznany w katalogach więc mogę się mylić :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wskazówki takie rzeczywiście były w Kamie, zegarek wygląda jednak na bardzo długo nie ruszany, Wiem, że w internecie w kolekcjach wskazówki standardowe dla Leningrada są inne. Miałem nadzieje, że były jednak wyjątki. Skoro wydaje Ci się, że widziałeś takie konfigurację, sprawdzę jeszcze w starych katalogach.

Edytowane przez art_69

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, art_69 napisał(-a):

Wskazówki takie rzeczywiście były w Kamie, zegarek wygląda jednak na bardzo długo nie ruszany, Wiem, że w internecie w kolekcjach wskazówki standardowe dla Leningrada są inne. Miałem nadzieje, że były jednak wyjątki. Skoro wydaje Ci się, że widziałeś takie konfigurację, sprawdzę jeszcze w starych katalogach.

Nie ma takiej opcji żeby takie były, we wszystkich Leningradach były takie wskazówki, zresztą jak się przyjrzysz tarczy to widać rysy powstałe przy zdejmowaniu wskazówek.

ЧН-1129К.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak przed chwilą też sprawdziłem, żaden z Leningradów nie ma takich prostych wskazówek w katalogu.

- - -

Założę takie jak powinny być.

Edytowane przez art_69

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Nowym Roku życzę Wszystkim zdrówka i udanego "zegarkowo" całego 2022 roku:)

p3.thumb.jpg.7538636c062c1953a51381aad341615f.jpg

/iloveussrwatches/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tyle składaków i podróbek, że trudno trafić coś oryginalnego....

we — kopia.JPG

Edytowane przez art_69

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie monotematycznie, jak zwykle ale udało mi się tez jedną stalową kopertę dorwać :).

IMG_20220103_103104.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie jest to jakaś metoda... wykupić wszystkie i jak na rynku zabraknie, to zacząć dyktować ceny 😜 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, renqien napisał(-a):

W sumie jest to jakaś metoda... wykupić wszystkie i jak na rynku zabraknie, to zacząć dyktować ceny 😜 

To się jakoś nazywa tak nukowo oligopol? :), zabronione ;). 

Jejku podobają mi się ....to już jest nałóg.

Muszę powoli lata 90 i cywilnych się pozbywać, tylko strasznie mi ciężko się z nim rozstać.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejny zakup jeszcze z ubiegłego roku. I przykład oceny zegarka :) Jak widać że zegarek ma pasek starszy ode mnie i taki piękny brud z lat 60 tych to wiadomo że wszystko nie ruszane od zawsze i duże szanse że zegarek po spa będzie w ładnym i oryginalnym stanie. Niejednokrotnie jest to pierwsze otwarcie zegarka od złożenia w fabryce. Starzy wyjadacze to znają ale początkujący niekoniecznie :)

POLJOT 2409-543170.JPG

DSC09356.JPG

Screenshot 2021-12-07 at 14-16-41 66 Hodinky POLJOT 17 JEWELS USSR Aukro.png

Screenshot 2021-12-07 at 14-17-06 66 Hodinky POLJOT 17 JEWELS USSR Aukro.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wpadło parę zegarków, ale chyba tylko ten aktualnie się nadaje do pokazania :) Dobre wskazówki?

nb6F7XvyY36U_5Bdh1hT7RbrRuz9guTXR2sofckdtGO-pqYW6n30A6Y9oFoVX0bKI10vK1vKnJ3PO-1GyReXOmNKmPJyElbEiW-I7J5_EZ0-4_RLFevPkOvLAJr-RrWxxflsarnGLD7BGmxi6WmxrVMa38CNDj4ZeZ61hQls88h2IUzMC_yZ380L0UoPZXaCiV6MUBc4XhSl3laqspBsWIY8_D_M-kxY5Pegfit6LuJM5jJ5TeeWsJ5CG2wZC-1_R0Io2pGv5eKM82MjxKYR3AhbMfu8vbZ9IHFxYX-f4R1hmXXx-Hjm5Mx-AmoFB6VwO12O3Hpn8NuDhmPwMdQpHcRfliBHbeUXrlPj2Ipq1GLzJDj5Csvv9I0NBSLJ1-qEAtK6dDXfBSFLJPeRjuUkEcSfKZYyboeIyohotblqPB0DxMbvl1xbhLJZQ811njlrsxFsR_2r0GNHHOIoQozmICbTFWwx8PD602mGVwVRWz-uhAZuSN6r00cZzoY43Mo7yDv6uNvcwVsLQxh5Xnycd7sglV-eWZQFU9hpf0WcYv8zQ8sqOWvda9sMJzyyhwkHPE3M45s12fT6fN2ggI1VOzYsY-9gQLz7f3c9iTEDzKG7iF2iBL9mIfyy-Gs6F4XA2_a5ddZ2mgNUplLVUL11VxbUbFF44ZExILceTh3WJ3njTzWP6hBxn0p1FBitYIB9eBJTcAvvcE5zbFiuqTEj4gjY=w653-h937-no?authuser=0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, Elob500 napisał(-a):

To się jakoś nazywa tak nukowo oligopol?

Może MONOPOL ⁉️

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 minuty temu, Jędrula.wawa napisał(-a):

Może MONOPOL ⁉️

No nie, bo w oligopolu dyktuje się ceny a w monopolu daje się produkt, który wcale nie musi być lepszy. 

No i w monopolu może ktoś wejść a do oligopolu nie.

Jak kupisz wszystkie szturmany to możesz zażądać ile chcesz a jak je doprowadzisz na tip top to wiele :).

E tam takie bajdurzenie....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, Elob500 napisał(-a):

E tam takie bajdurzenie....

Każdy powód jest dobry do pogadania ‼️
BTW pamietam że swego czasu mocno się napalałem na Szturmana, a było tego trochę na Stadionie X Lecia. Ale na żywo wydały mi się takie jakies małe, odwrotnie proporcjonalnie do ceny. I nie wziąłem ;)
Gdybym wtedy kupił ich pudełko po butach byłbym dzisiaj krezusem 💰

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, kchrapek napisał(-a):

Kolejny zakup jeszcze z ubiegłego roku. I przykład oceny zegarka :) Jak widać że zegarek ma pasek starszy ode mnie i taki piękny brud z lat 60 tych to wiadomo że wszystko nie ruszane od zawsze i duże szanse że zegarek po spa będzie w ładnym i oryginalnym stanie. Niejednokrotnie jest to pierwsze otwarcie zegarka od złożenia w fabryce. Starzy wyjadacze to znają ale początkujący niekoniecznie :)

Dla mnie takie zakupy to kwintesencja kolekcjonowania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, prw6 napisał(-a):

Dobre wskazówki?

Wskazówki OK, tylko ta czerwień zastanawiająca. Raczej czyjaś twórczość radosna. No i koronka sztukowana.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi