Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Rekomendowane odpowiedzi

szkoda, że tarcza ze skazami, ale na żywo nie razi, tanio było, koperta ładna... ogólnie jestpanzadowolony

IMG_2158.jpg

Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Nah napisał(-a):

No to prezentuję - mój pierwszy 😁 (nie licząc poljota po dziadku 😉)

To jest ten z olx? Bo zarezerwowałem go sobie i urwał mi się kontakt ze sprzedawcą 🤦

,,Weź mlody się lepiej do nauki żebyś przynajmniej maturę zdał, a nie bierz się za płatne serwisy. A jak już spierdzielisz to na swój koszt oddaj zegarmistrzowi, żeby poprawil po Tobie, jak już przyjmujesz zlecenia. Chociaż pewnie po negatywnych komentarzach to zostanie Ci tylko nauka" Bardzo lubię naprawiać zegarki a ich zbieranie jest efektem ubocznym. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to Ty byłeś łobuzie :D

a tak serio - tak, to ten, Pan faktycznie rezerwował i nie dał się złamać, ale chyba faktycznie kontakt Wam się urwał.

Edytowane przez Nah

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z reaktywowanego bazaru ;)

IMG_2165.jpg

Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek z pakietu trupków na części od kolegi z forum. Najpierw ożywiłem niedziałający werk a później jak już działał to zrobiłem pełny serwis i wyszło takie coś. Do pełni szczęścia brakuje tylko oryginalnego dekla, uszczelki i blaszki trzymającej baterie ale na razie coś tam dopasowałem i można nosić.

20230930_142749.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
30 minut temu, szkodnik655 napisał(-a):

Zegarek z pakietu trupków na części od kolegi z forum. Najpierw ożywiłem niedziałający werk a później jak już działał to zrobiłem pełny serwis i wyszło takie coś. Do pełni szczęścia brakuje tylko oryginalnego dekla, uszczelki i blaszki trzymającej baterie ale na razie coś tam dopasowałem i można nosić.

Pięknie wygląda😍 a masz może zdjęcie "trupka"?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, Nah napisał(-a):

Pięknie wygląda😍 a masz może zdjęcie "trupka"?

Dziękuję. Jeśli chodzi o zdjęcie trupka to wizualnie poza polerką szkiełka i wyczyszczeniem tarczy i wskazówek się wiele nie zmienił. Zajrzyj do tematu BEZDUSZNE RUSKI, tam wrzucałem zdjęcia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, szkodnik655 napisał(-a):

Dziękuję. Jeśli chodzi o zdjęcie trupka to wizualnie poza polerką szkiełka i wyczyszczeniem tarczy i wskazówek się wiele nie zmienił. Zajrzyj do tematu BEZDUSZNE RUSKI, tam wrzucałem zdjęcia.

Dzięki! zaraz zajrzę :) najlepsze jest to, że ja nigdy na ten wątek nie weszłam, a dopiero po Twoim wpisie zaczęłam sobie zdawać sprawę, o co chodzi w jego tytule 😂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, kchrapek napisał(-a):

Bardzo, bardzo słabo z zakupami ostatnio.

Kiedyś miałem ten model i powiem trudno kupić, w bardzo dobrym stanie i kopertę, i tarczę.

Edytowane przez art_69

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Długo się zastanawiałem nad tym Wostokiem. Po pierwsze cena była nie najniższa.

Po drugie raczej skladak, bo mam ten model w chromie i wskazówki inne. Mało prawdopodobne, że tak wyszło z fabryki, choć  kto wie, wskazówki są od Wostoka precyzyjnego.

Po trzecie tarcza jest idealna i trudno zegarek z taką tarczą i z tym mechanizmem zostawiać.  

Brałem inne zegarki cena za przesyłkę nie uległa zmianie.

Ale czy dobrze zrobiłem?

20231001_170811.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aaaaa to zależy, za ile brałeś :) Mam Wostoka 22 j w chromie z takim kształtem wskazówek (brak mi sekundnika). W dyskusji tutaj na forum dotyczącej oryginalności pojawiały się zdania, że może to być oryginał. Moim zdaniem mogło tak wychodzić jak jest u ciebie, we wczesnych wypustach (mógłbyś pokazać mechanizm?). Pewnie zaraz ktoś zapoda zdjęcie z katalogu i rozwieje wątpliwości, ale jak dla mnie, wygląda dobrze, spójnie, nawet nie przeszkadza mi, że minutowa wskazówka nie sięga do zewnętrznego ringu.

"Proszę pamiętać, że zdecydowane stwierdzenia, takie jak „wszystko”, „zawsze” i „bez wyjątku” rzadko mają zastosowanie w dziedzinie radzieckich zegarków". (Mroatman)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teoretycznie mógł tak wyjść ale mam takiego samego w chromie (z pierwszej ręki) i wskazówki  są takie jak na zdjęciu poniżej. Od tej osoby brałem już zegarki i rzadko kiedy ale czasami zdarzały się składaki. Po za tym środek jest złoty i najprawdopodobniej pochodzi od Wostoka precyzyjnego, dlatego też teoretycznie zakładam, że to składak z oryginalnym części - bo te wskazówki są w niektórych modelach Wostoka precyzyjnego.

Cena, którą zapłaciłem stosunkowo wysoka około 300 zł, długo się zastanawiałem ale wziąłem przy okazji z innymi, dużo lepszymi zegarkami i jak wyliczę średnią to bardzo mi się opłaca. Kupiłem kiedyś tanio Wołnę, mam jakiś mechanizm 22 kamienie, więc najprawdopodobniej odbuduję z tego ze trzy zegarki.

20231003_101109.jpg

20231003_115331.jpg

Edytowane przez art_69

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, art_69 napisał(-a):

Teoretycznie mógł tak wyjść ale mam takiego samego w chromie (z pierwszej ręki) i wskazówki  są takie jak na zdjęciu poniżej. Od tej osoby brałem już zegarki i rzadko kiedy ale czasami zdarzały się składaki. Po za tym środek jest złoty i najprawdopodobniej pochodzi od Wostoka precyzyjnego, dlatego też teoretycznie zakładam, że to składak z oryginalnym części - bo te wskazówki są w niektórych modelach Wostoka precyzyjnego.

Cena, którą zapłaciłem stosunkowo wysoka około 300 zł, długo się zastanawiałem ale wziąłem przy okazji z innymi, dużo lepszymi zegarkami i jak wyliczę średnią to bardzo mi się opłaca. Kupiłem kiedyś tanio Wołnę, mam jakiś mechanizm 22 kamienie, więc najprawdopodobniej odbuduję z tego ze trzy zegarki.

Tylko że do tej tarczy nie możesz dać werku z Wołny żeby było prawidłowo. Powinien być biały ale sygnowany "B". Ja bym osobiście co najwyżej zmienił wskazówki na "wołnowe".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miał być na części ale chyba nie będzie, chodzi,😁😁😁 szkło do wymiany podmalować wskazówki i będzie cacy 

IMG20231006171433.jpg

IMG20231006171428.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi