Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Guest argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Recommended Posts

W dniu 10.12.2024 o 15:45, cichociemny12 napisał(-a):

Witam serdecznie, posiadam od niedawna 5 dyniowego AWR- M z 1973 roku. Uczę się dopiero tych zegarków i chciałem zapytać, czy ktoś z szanownych kolegów bądź koleżanek orientuje się, jak dotrzeć do instrukcji od tego zegarka. Nurtują mnie pytania dotyczące na przykład sposobu nakręcania, ile powinno się zrobić pełnych obrotów bezelem (rantem)  by nie uszkodzić mechanizmu itp...

Za wszelkie podpowiedzi do kierunku zdobycia wiedzy dotyczącej tego zegarka, z góry serdecznie dziękuję.

Nadmieniam, że co mogłem wyczytałem już tu na klubie i serdecznie dziękuję za wiedzę jaką mogłem tu zdobyć.

Pozdrawiam

IMG_20241210_144607.jpg

IMG_20241210_145657.jpg

IMG_20241210_145952.jpg

IMG_20241210_150032.jpg

W dniu 10.12.2024 o 20:16, Anansi napisał(-a):

Już dostałeś. Warto zauważyć, ze temat o tego typu zegarach militarnych ktoś dawno temu podwędził z tego subforum i zamieścił w Zegarach. :P

A może nie podwędził, tylko nie oddał? Kto to pamięta...

Jest jeszcze ten temat.

https://kmziz.pl/artykul/czasy-wojny

Bo to staroć z lat 80, to drugi z tego rozdania, bardzo popularny mużik w puzyrie albo nurek albo facet w bańce (może na..)

Obecnie jest 3 muszkieter na ebayu,

muzik w puzyrie.jpg

960 lata 88.jpg

Edited by timegoesby

Kiedyś był to popularny zegarek, a teraz coraz trudniej znaleźć egzemplarz w ładnym stanie. 1 klasa dodatkowo sprawia, że zegareczek jest godny uwagi. Temu brakuje jedynie ori szkiełka z lupką, ale kiedyś dostanie. Na razie musi poczekać, ale już cieszy oko .... Bardzo lubię te wczesne poljoty.dedc4e29ccb0542065879838fbe2cfd4.jpg

Wysłane z mojego motorola edge 20 pro przy użyciu Tapatalka

/iloveussrwatches/

3 godziny temu, Mislavo napisał(-a):

Kiedyś był to popularny zegarek, a teraz coraz trudniej znaleźć egzemplarz w ładnym stanie. 1 klasa dodatkowo sprawia, że zegareczek jest godny uwagi. Temu brakuje jedynie ori szkiełka z lupką, ale kiedyś dostanie. Na razie musi poczekać, ale już cieszy oko ...emoji846.png. Bardzo lubię te wczesne poljoty.dedc4e29ccb0542065879838fbe2cfd4.jpg

Wysłane z mojego motorola edge 20 pro przy użyciu Tapatalka

Gratuluję, stan bardzo ładny, aż miło popatrzeć. Mam jeden KL1 w chromie w moich skromnych zbiorach i faktycznie jest w nim coś takiego że zawsze przyciąga uwagę. Logotyp to małe dzieło w swojej klasie. Pokazałem synowi swoje zegarki żeby powiedział mi czy coś mu się podoba i jednym z pierwszych był ten Poljot. Ja miałem trochę więcej szczęścia i mam szkiełko z lupką.

Wpadła mała paczka za mały piniądz. Łucz w kwarcu na chodzie, a że je zbieram, to jestem zadowolony. Poza tym jakieś nędzne no-name kwarcyki i 4 zastane sowiety. Te męskie próbują chodzić, więc może kiedyś do serwisu. Rakieta Armenia ma fikuśny sekundnik :P

kix.jpg

ucz.jpg

Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust

23 godziny temu, Tomasz1975 napisał(-a):

Dobry wieczór, myślę że kolejny ciekawy i wyjątkowy okaz wzbogacił kolekcję 4/49 :)

Świetny nabytek, pierwszy rok produkcji, brawo 👋 

Można się dowiedzieć   gdzie go upolowałeś? :) 

12 minut temu, Walter_87 napisał(-a):

A ja dziś takie coś kupiłem za 80 zł. Trochę jej szukałem i się trafiła w fajnym stanie. Trzeba ją przeczyścić, wypolerować szkiełko i podmienić sekundnik, bo ten raczej jest że Slavy :)

DSC_2618.JPG

Bardzo fajny strzał. Lubię ten model za jego prostotę i czytelność, jedna z dwóch Rakiet które zostawiłem dla siebie.