Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Rekomendowane odpowiedzi

Chciał bym tak skromnie witać wiekszość dni w roku . Gdybyś chciał sie pozbyć sputnika pisze sie pierwszy  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sputnik super :)

Rakieta Giloszowana ma zdecydowanie nietypową kopertę. Mógłbys pokazać ją w innych ujęciach? 

Trzecia sztuka piękna choć na pewno była też w innej kopercie ale tu chyba były dwa rodzaje. W każdym razie śliczna  :wub:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie ponownie coś rakietowego :D

post-64566-1424939804,8036_thumb.jpg

post-64566-1424939821,0938_thumb.jpg

Edytowane przez orcio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W końcu jest. Długo oczekiwany zegarek z "fazą" ;) Wrzucam fotki z telefonu, a kiedyś może zrobię mu profesjonalną sesję zdjęciową :)

post-73670-0-64678200-1424942929_thumb.jpg

post-73670-0-96243900-1424942941_thumb.jpg

post-73670-0-64779700-1424943017_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajnie mu na tym pasku, gratuluję.

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kris genialne Ałmazy.

Paweł nigdy nie widziałem takiego kalenarza, super rozwiązanie. Ciekawe, czy to sowiecki wynalazek?

Mayor gratulacje, nietypowa tarcza 

U mnie zdecydowanie skromniej

attachicon.gifSputnik Au tarczka zloty srodek 2m8.jpg

attachicon.gifRakieta Au biala gilosz jak w majaku 2m8.jpg

attachicon.gifRakieta Au biala pajak 1m8.jpg

Hans, świetne nabytki, szczególnie Rakiety. Pierwsza w genialnej kopercie (widziałem taką kiedyś również w Majaku), druga rzadka, z piękną tarczą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój kalendarz z boku wygląda dokładnie tak samo - świetne są - chyba zacznę poszukiwania bo w Burakach nic się nie dzieje a jak są to koszmarnie drogo się zrobiło

Dzięki Tajtek za tłumaczenie - a te dwie pozostałe karteczki ?? 

Mayor sprawdź  w tym swoim Burym czy na krawędzi koperty tam gdzie jest osadzony mechanizm nie ma nabitego jedno, dwu lub trzy cyfrowego numeru ? taki sam powinien być na deklach zazwyczaj ten numer nabity jest byle jak tzn krzywo albo bokiem - sprawdź i daj znać 

Zaraz wkleję tabelę po tym numerku można zgrubsza określić rok produkcji zegarka o ile jest w całości oryginalny i ma ten numer bo nie wszystkie maja nie wiem czemu

- Tutaj jest tabelka na dole strony jak się na nią kliknie to widać dużo lepiej  http://zegarkiclub.pl/forum/topic/101252-nasze-najstarsze-czyli-wczesno-rosyjskie-vintyge/page-2

Dzięki za podpowiedź,.W tym zegarku występuje numer 28 (depose number).,czyli wg załączonej tabelki rok 1894,.Czy zegarek jest w całości oryginalny ?? Trudno powiedzieć .,Przynajmniej ja takiej wiedzy nie posiadam.,Jedynie mogę na 99% wykluczyć działania tzw. "czarnej ręki" 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I bardzo prawdopodobne że zegarek jest z tych właśnie lat - super maszyna - Burych to zawsze zazdroszczę nie wiem nawet samemu czemu je tak sobie ubzdurałem 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

takie nie najlepsze zdjęcie, ale zaciekawiły mnie czy są oryginalne Dwa Wostoki na różnych mechanizmach z takimi samymi wskazówkami

post-29239-0-68662100-1424967355_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I do mnie w końcu doszła rakieta 24h, kilka dni oczekiwana

cf64021b1cf94c083bc8f1a090a39b59.jpg

Źonka stwierdziła że w bardzo ładnym stanie wizualnym, no cóż, ja go dopiero może jutro zobaczę. Nie mogę się jeszcze doczekać przesyłki arbuza z alle, wrrrrrrrr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie dzisiaj przybył taki PAdL.,Niby nic szczególnego.,ale- Zegarek ma wszystko zgodne i na swoim miejscu ,.,Stan zachowania może nie rewelacyjny,ale przyzwoity,.Model nie jest unikatowy a wręcz pospolity.,Ale listonosz będzie dopiero za 2 godziny i może cos ciekawszego przyniesie.,

post-67292-0-80889700-1424971101_thumb.jpg

post-67292-0-62917000-1424971126_thumb.jpg

post-67292-0-80167600-1424971149_thumb.jpg

post-67292-0-24971800-1424971165_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nabyłem coś takiego

http://allegro.pl/a19-zegarek-wostok-komandirski-amfibia-i5130601318.html

i mam problem moralny. Zakup oczywiście skuteczny, nawet zapłaciłem. Sprzedawca miał cztery takie aukcje, ale pozostałe trzy już odpuściłem, bo mi się go zrobiło po prostu żal - ot, chłopak się rąbnął. W związku z tym również w tej aukcji postanowiłem sprzedawcy dopłacić, żeby nie był stratny. Pytanie tylko ile? Komandir, ale taki pod turystów i do tego noworus, ale z drugiej strony stan też niezły.

Pytam, bo to w końcu nie prośba o wycenę zegarka, tylko raczej o sposób wyjścia z sytuacji, by nie wyjść na drobnego cwaniaczka.

Najlepszym paliwem jest makaron

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nabyłem coś takiego

http://allegro.pl/a19-zegarek-wostok-komandirski-amfibia-i5130601318.html

i mam problem moralny. Zakup oczywiście skuteczny, nawet zapłaciłem. Sprzedawca miał cztery takie aukcje, ale pozostałe trzy już odpuściłem, bo mi się go zrobiło po prostu żal - ot, chłopak się rąbnął. W związku z tym również w tej aukcji postanowiłem sprzedawcy dopłacić, żeby nie był stratny. Pytanie tylko ile? Komandir, ale taki pod turystów i do tego noworus, ale z drugiej strony stan też niezły.

Pytam, bo to w końcu nie prośba o wycenę zegarka, tylko raczej o sposób wyjścia z sytuacji, by nie wyjść na drobnego cwaniaczka.

Widzialem te aukcje :) Ostatnio kupiłem tak dwa Orienty za 10zł :) Jednak mimo, że zapłaciłem od razu, na prośbę kupującego uznaliśmy aukcję za niebyłą, bo się machnął. Oddał mi kasę z nawiązką. A w Twojej sytacji...osobiście dałbym max 8 dyszek :) A najlepiej unieważnijcie aukcje.

Pobieda "czerwona 12" - 1-47

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takich aukcji jest kilka lub kilkanaście to co na wszystkich się rąbneli?

Tapnięte z fona

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za radę. Unieważnić nie chcę, bo w końcu kupiłem. Ale źle bym się czuł, wymuszając praktycznie darowiznę.  8 dych brzmi rozsądnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takich aukcji jest kilka lub kilkanaście to co na wszystkich się rąbneli?

Tapnięte z fona

tak, po prostu wystawiał to pewnie mechanicznie i zamiast zaznaczyć licytację od złotówki, wybrał opcję kup teraz. Zwróć uwagę, że zawodowi sprzedawcy potrafią wystawiać wiele przedmiotów w ciągu jednej chwili

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O ile mnie pamięć nie myli sprzedawca na forum występował pod nickiem sose, ale zrezygnował po fali ataków na niego, moim zdaniem nie bardzo zasłużonej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

piękne trzy 666 ksawery :D a pamięć masz dobrą...to sose

Edytowane przez Nightdream

Pobieda "czerwona 12" - 1-47

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

właśnie wszedłem na jego stronę - werk.24

Robi bardzo ładne pasówki. Muszę powiedzieć, że bardzo staranna robota. Dlaczego zrezygnował z forum? Jaka fala ataków?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzadko tu już wpadam, by cokolwiek pokazać, ale trafił mi się taki łuczyk. Rzadszy mechanizm 1300, zegarek maleńki, 17mm bez koronki, cudny :) Może kiedyś komuś się nada do noszenia, na razie czeka na paseczek i lepsze czasy :) Urzekające maleństwo :)

post-2232-0-96621900-1424986676.jpg

post-2232-0-17726800-1424986680_thumb.jpg

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

piękne trzy 666 ksawery :D a pamięć masz dobrą...to sose

O masz... nawet nie zwróciłem uwagi na te 666, no nic jutro postawię sobie coś mocniejszego z tej okazji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

właśnie wszedłem na jego stronę - werk.24

Robi bardzo ładne pasówki. Muszę powiedzieć, że bardzo staranna robota. Dlaczego zrezygnował z forum? Jaka fala ataków?

Ja bym tego atakami nie nazwał, raczej konstruktywna krytyka na bazie różnych doświadczeń i obserwacji forumowiczów B)

Inna sprawa to facet robi bardzo ładne rzeczy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm, po latach zawodowego prowadzenia negocjacji wiem, że raczej mało konstruktywna jest ta krytyka, po której jedna ze stron zabiera zabawki i idzie w siną dal.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm, po latach zawodowego prowadzenia negocjacji wiem, że raczej mało konstruktywna jest ta krytyka, po której jedna ze stron zabiera zabawki i idzie w siną dal.

To są słowa prawdziwego Jedi. -_-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam nie widzę żadnego problemu zegarek nowo-ruski wart w porywach ze dwie dychy dałeś złotówkę plus poczta.,Ani to wielki zarobek,ani wielka strata,.Jakbys kupil mieszkanie za grosze od komornika,a prawowity właściciel poszedł mieszkać pod mostem wtedy możesz mieć wyrzuty sumienia,.Jak ja bym kupił wszystkie ruskie zegarki jakie widziałem w cenie 99 centów ,to konstrukcja stropu w moim mieszkaniu by tego nie wytrzymała .i wtedy bym musiał kupić dom za jednego dolara.-http://www.nydailynews.com/life-style/real-estate/1-buy-house-detroit-article-1.1415014

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi