Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
parigot

Klub Miłośników Zegarków Breitling

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, jakby ktoś szukał AeroSpace Evo z ostatniego roku produkcji to zapraszam do kontaktu. 

IMG_4768.jpeg

Edytowane przez pepepatryk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niezmiennie

IMG_1270r.jpg

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
40 minut temu, michszy napisał(-a):

walczymy, ale chyba nie ma chemii 🤔

bc.jpg

Walcz, walcz bo to fajny zegarek, no ale ja trochę stronniczy jestem 😀

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 hours ago, michszy said:

walczymy, ale chyba nie ma chemii 🤔

bc.jpg

Z czym dokładnie walczysz w tym zegarku? Bardzo dobrze wyglada na Twoim nadgarstku. Świetne zdjęcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, KrysH napisał(-a):

Z czym dokładnie walczysz w tym zegarku?

No właśnie jest dla mnie zbyt taki "surowy". Stwierdzam, że chyba nie jestem fanem stalowych bezeli. Do tego przez jego wielkość sama tarcza wydaje mi się relatywnie mała. Więcej grzechów nie pamiętam 😉, no może jeszcze luma na indeksach powinna być bardziej bielsza i mniej zielona jak w avengerze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 hour ago, michszy said:

No właśnie jest dla mnie zbyt taki "surowy". Stwierdzam, że chyba nie jestem fanem stalowych bezeli. Do tego przez jego wielkość sama tarcza wydaje mi się relatywnie mała. Więcej grzechów nie pamiętam 😉, no może jeszcze luma na indeksach powinna być bardziej bielsza i mniej zielona jak w avengerze.

Wow teraz jak napisałeś to też to widzę! Nieźle to wypunktowałeś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 18.09.2023 o 20:04, michszy napisał(-a):

Kiedyś Breitling kompletnie do mnie nie gadał, tylko Omega, aż do zakupu pierwszego Colta i ... wpadłem jak śliwka w kompot, potem miałem jeszcze kolejne dwa Colty, Aerospace EVO i dwa Avengery.

Pomiędzy tymi dwoma niby nie ma różnicy, ale jak się przypatrzeć, to są diametralnie różne. Tarcza, koronka, koperta, bransa, zapięcie, AVE wg mnie to półka wyżej.

Edytowane przez tommly

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
36 minut temu, meinard napisał(-a):

Miałem podobnie. Ja bardzo w Breitlingach lubię to, że mają tak komplementarną ofertę. 

Są i surowe toolwatche, i zegarki świecące się jak psu j*jca.

I własne mechanizmy, i modyfikacje ETY.

Automaty, manuale, kwarce.

Divery, piloty, eleganty - heritage, i współczesne.

Modele legendarne, okolicznościowe.

A przy tym marka ma jakieśtam zasługi w historii zegarmistrzostwa, nie ma (chyba...) niejasnych przemian własnościowych i cały czas utrzymuje względnie wysoki poziom wykonania i potrafi wypuszczać naprawdę ciekawe projekty. Co tu dużo mówić - lubię te Brajtki ;) 

W dziesiątkę!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
walczymy, ale chyba nie ma chemii

bc.thumb.jpg.ff65c96b13bbc968a07383056b3b7570.jpg

To 41mm (od Jurka?)
Dla mnie świetny. Ale ja mam spaczenie na punkcie B.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, dudak napisał(-a):
To 41mm (od Jurka?)
Dla mnie świetny. Ale ja mam spaczenie na punkcie B.

Tak , fajna sztuka bo w tym stanie ciężko go dostać. U mnie poleci jednak na sprzedaż dalej, może komuś sprawi więcej frajdy. Ale z B nie rezygnuję, ostatnio z przed nosa uciekł mi śliczny superocean 42, dosłownie kilka minut się spóźniłem, ech...

20 godzin temu, tommly napisał(-a):
Pomiędzy tymi dwoma niby nie ma różnicy, ale jak się przypatrzeć, to są diametralnie różne. Tarcza, koronka, koperta, bransa, zapięcie, AVE wg mnie to półka wyżej.

Zgadzam się.

Edytowane przez michszy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 godzin temu, meinard napisał(-a):

Miałem podobnie. Ja bardzo w Breitlingach lubię to, że mają tak komplementarną ofertę. 

Są i surowe toolwatche, i zegarki świecące się jak psu j*jca.

I własne mechanizmy, i modyfikacje ETY.

Automaty, manuale, kwarce.

Divery, piloty, eleganty - heritage, i współczesne.

Modele legendarne, okolicznościowe.

A przy tym marka ma jakieśtam zasługi w historii zegarmistrzostwa, nie ma (chyba...) niejasnych przemian własnościowych i cały czas utrzymuje względnie wysoki poziom wykonania i potrafi wypuszczać naprawdę ciekawe projekty. Co tu dużo mówić - lubię te Brajtki ;) 

spacer.png

Zgrabna i udana charakterystyka marki. Dla mnie atutem jest też to, że B nie jest tak powszechny jak np taka Omega.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój breitlingowy worldtimer. Jedyna rzecz, która mi tu nie pasuje, to ruchomy bezel włożony trochę na siłę. Poza tym bardzo przyjemny, solidny sikor. Chyba jeden z niewielu worldtimerów w historii marki, sprawdzałem teraz na stronie, nie znalazłem żadnego w ofercie. 7a4526f432c7729610e9be4d4f95c12c.jpg

Wysłane z mojego SM-S906B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapraszam do udziału w ankiecie

"Nikt nic nie czyta, a jeśli czyta, to nic nie rozumie, a jeśli nawet rozumie, to nic nie pamięta." - Stanisław Lem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi