Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość ATCmike

Pilot watch fanclub :)

Rekomendowane odpowiedzi

Górna granica akceptowalności, wolałbym 39mm na mój 16,5 cm nagdarstek. Ale nosi się bardzo wygodnie. Czytelność znakomita, luma poprawna choć pomiędzy Orisem a Longines Spirit jest przepaść na korzyść tego drugiego. Wciąż, uwielbiam ten zegarek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, adiblue2 napisał(-a):

Górna granica akceptowalności, wolałbym 39mm na mój 16,5 cm nagdarstek. Ale nosi się bardzo wygodnie. Czytelność znakomita, luma poprawna choć pomiędzy Orisem a Longines Spirit jest przepaść na korzyść tego drugiego. Wciąż, uwielbiam ten zegarek.

Mamy podobne preferencje. Jestem bliski zakupu tego zegarka. Rozważam jeszcze ewentualnie Epos Sportive Ref. 3401 Pilot w kolorze czarnym. Co o nim myślisz? Ma 43mm, ale za to niespełna 11mm wysokości. No i nadgarstek mam o centymetr większy.  

3401.132.25.35.25.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem okazję przymierzać tego Eposa jakiś czas temu i na żywo mnie rozczarował.
Nie wiem, może na siłę szukałem 1:1 kopii Stowa Flieger. W każdym razie nie kupiłem. Natomiast Orisa kupiłem na podstawie zdjęć nie mając okazji przymierzenia. Długo zastanawiałem się, którą wersję wybrać - czarną z białymi wskazówkami czy szarą ze srebrnymi. Ostatecznie postawiłem na techniczną prostotę i czytelność
Na żywo zrobił jeszcze lepsze wrażenie i mimo relatywnie słabej lumy (porównując z Longines Spirit czy Stowa Flieger) jest niesamowicie czytelny nawet w słabym świetle.
Kupiłbym ponownie default_smile.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 godzin temu, adiblue2 napisał(-a):

Miałem okazję przymierzać tego Eposa jakiś czas temu i na żywo mnie rozczarował.
Nie wiem, może na siłę szukałem 1:1 kopii Stowa Flieger. W każdym razie nie kupiłem. Natomiast Orisa kupiłem na podstawie zdjęć nie mając okazji przymierzenia. Długo zastanawiałem się, którą wersję wybrać - czarną z białymi wskazówkami czy szarą ze srebrnymi. Ostatecznie postawiłem na techniczną prostotę i czytelność
Na żywo zrobił jeszcze lepsze wrażenie i mimo relatywnie słabej lumy (porównując z Longines Spirit czy Stowa Flieger) jest niesamowicie czytelny nawet w słabym świetle.
Kupiłbym ponownie default_smile.png

To już ostatecznie mnie przekonało. Dzięki za podzielenie się wrażeniami. Zamówienie złożone. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, Odin napisał(-a):

Bardzo fajny Stanisław. Taki 40 mm bym z chęcią ponosił ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten ma 42 ale jeszcze się nie nacieszyłem 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 14.01.2022 o 10:14, Odin napisał(-a):

20220114-101143.jpg

Bardzo fajny Stenek. Gratuluję. 

Obecnie to chyba najlepsza wersja tego producenta. 

W dniu 14.01.2022 o 23:03, Odin napisał(-a):

... jeszcze się nie nacieszyłem 😉

Za pu chętnie pomogę.  :D

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi