Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość

Piramida Prestiżu - III edycja - dyskusja

Czy jesteś za tym, aby głosowanie w Piramidzie Prestiżu ograniczyć do kilku osób, które zostaną wyłonione w trakcie dalszej dyskusji ?  

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

porsze po spolszczeniu

Nikogo nie próbuje kompromitować. Jesli ktoś się kompromituje to sam. A zaczepki raczej ty szukałeś. Połaczenie EPOS z Samsungiem, czym jest jak nie zaczepka.............. no chyba, ze to mocne upośledzenie właściciela postu.

"nachalny" marketing
Ja w jury Golden Unruh nie zasiaduje, jesli wiesz co to w ogóle jest.

Skończmy ta jałową dyskusję.

Nie miejsce tu na to.

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Samsung i Epos ma związek, dlaczego to Ciebie tak bardzo wzruszyło? czyżby przez mojego posta spadła Tobie sprzedaż EPoSóW??? :D

Napisz mi kto i za jaką kase reanimował tą firme?

Skoro uważasz mnie za upośledzonego, to czemu ze mną dyskutujesz? :D

Może myślisz, że wreszcie masz przewage IQ i szanse kogoś skompromitować :D A tak wogle to Ty się kompromitujesz pisząc tyle postów jak byś sam nie był pewien tego co napisałeś. Bo po co tłumaczyć, rzeczy oczywiste? No chyba, że to co piszesz o Eposie takie oczywiste nie jest. Dobra firma obroni się sama, a odnośnie Eposa to dla Ciebie takie oczywiste nie jest :twisted:

czas to pieniądz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stary wyjasnij mi zwiazek EPOSa z Samsungiem? W/g mnie pomyliłes marki.

Oczywiscie, ze i EPOS obroni sie sam, ale nie moge patrzeć jak jakis półgłówek, rzekomy doktorant wypisuje takie brednie.

Oto wycinek z historii EPOSa. moze ktoś Ci przetłumaczy:

The origins of the EPOS Company date back to 1925. In that year, James Aubert formed his watch company in the VallÓe de Joux, known as the centre of the mechanical watch world. James Aubert was an enthusiastic mechanical watch engineer, who dedicated his life to developing new watch mechanisms.

James Aubert was a master of his art and spent most of his efforts focusing on technical developments of chrono-graphs and minute repeaters. He had first acquired his skills working as an engineer for the former watch movement manufacturers “Valjoux” and “Landeron“.

In the true watchmakers’ tradition, he handed down his knowledge to his nephew Jean Aubert and his son-in-law, Jean Fillon, who is still today the EPOS’ watch engineer in chief. In his workshop many of EPOS’ own developments for complicated watches were created in close cooperation with EPOS watchmakers. A few that could be named are the jumping hour, the power reserve indication, the big date, the regulator and the regulator with the phases of the moon.

James Aubert

(1884-1939)

Company Formation

In the early 80s, the success story of the traditional Swiss watch came to a standstill. The new quartz technology radically changed the face of the watch industry. Nobody wanted to produce mechanical watches any longer, with the notable exception of a few luxury brands.

Peter Hofer, a long-established expert in Swiss watchmaking, was one of the few who still believed in the future of the mechanical watch. With this vision, he and his wife Erna decided to form their own company in 1983: Montres EPOS SA. Their main assets were a passion for mechanical watches and a technical know-how in this field.

Peter Hofer

Personal contacts with key people in watch workshops both in the Jura Mountains and the VallÓe de Joux, as well as a vast knowledge of the global watch market, enabled Peter Hofer to quickly develop his own brand. From the very beginning, EPOS has been a mechanical brand with interesting innovations. For 20 years he remained faithful to his vision, developing stunning collections incorporating fascinating mechanisms, always in close cooperation with Jean Fillon.

In 2002 Peter Hofer looked for a successor who shared his passion for mechanical watches and was willing to take over and develop the EPOS business. Ursula Forster, who came from a watchmakers’ family, and her husband Tamdi, who also had great experience in the Swiss watchmaking industry, seemed to be the ideal solution.

"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tu o zegarkach Samsunga. Znajdź słowo o EPOSie:

2003

Changing company name & C/I, B/I for "SWC". (SWC Corporation → SWC Co., Ltd.) "HAAS & CIE" was awarded as the best Watch for customers' satisfaction in Korea.

2002

Introduction of "SAMSUNG" digital watch collection. 2001 Introduction of "SWC" brand for overseas market.

2000

Launching "HAAS & CIE" in Korea.

1998

Changing company name & mark. (Samsung Watch Co., Ltd. → SWC Corporation)

1997

Acquired "HAAS & CIE" the great complications of Swiss watch maker since 1848.

1995

Introduction of a professional Swiss sports watch (Burett). Purchased the world-famous plating machine from Balzers, Switzerland (U$3mil/each).

1994

Took management from "Nouvelle Piquerez S.A." case factory in Switzerland. 1993 Terminated license & agreement with "Longines" and "Seiko".

1986

Introduction of "Samsung" brand watches for overseas market.

1983

Joint venture with "Seiko" & Technically license with "Longines" for company establishment.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ŻÓŁTODZIUB

No proszę jaka wojna pomiędzy Tik Takiem a darekhobby. Nie rozumiem po co się tak gardłujesz Tik Tak - facet (darekhobby) się kompletnie kompromituje i robi to sam na własne życznie a Ty się niepotrzebnie wkurzasz - bo cóż mozna powiedzieć o gościu, który piszę nawed zamiast nawet - ot zwykły błąd ortograficzny ale już coś świadczy o piszącym.

Ja na miejscu Tik Taka zrobię tak:

darekhobby - kolego jeżeli potrafisz obsługiwać komputer to:1) otwórz sobie explorera (domniemywam, że wiesz co to) i wklej sobie taki link

http://www.fhs.ch/en/links.php

2)następnie znajdź literkę E (mam nadzieję, że wiesz jak wygląda), kliknij i znajdź Eposa

3) i kliknij jeszcze raz - tym razem na logo (nie na literke)

Jeżeli miałbyś problem podaję metodę na skróty

najpierw wykonaj krok pierwszy (explorer)

a następnie wklej poniższy link

http://www.epos.ch/

A dla Ciebie Tik Tak jedna rada - nie daj się prowokować. Po jakiego grzyba odpisujesz na posty jakiegoś małolata, sprzedawaj sobie swoje Eposiki i będzie wszystko gut - w końcu to bardzo fajne sikory i nie ma się czego wstydzić.

A Ty darekhobby wyrzuć tę podróbę Omegi kupioną pod marketem i kup sobie przynajmniej prostego rusa a będziesz już wielki (i nie musisz już pić mleka) :oops:

Pozdrawiam wszystkich

adam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz racje Żółtodziub, ale trudno nie poddawac się emocjom jak jakis błazen, pisze takie bzdety. Gdyby głupota umiała latać , gość musiałby w domu kraty mieć :D Cały czas czekam na to powiązanie EPOSa z Samsungiem. Moze ja czegos nie wiem.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ŻÓŁTODZIUB

Tik Tak darekhobby to nie pierwszy i nie ostatni taki typ na tym forum. Pisałem niedawno prowadząc dyskurs z Krell'em, że nie po to jest to forum, żeby się zaczepiać, dokuczać sobie i wielce wywyższać swoją wiedzą nad drugim. Ja wyznaję zasadę taką - potrafisz coś, masz jakąś wiedzę - więc umiejętność dzielenia się tym z drugim tym co masz weryfikuje Ciebie i Twoją wiedzę. Może trochę zagmatwałem ale...

jestem po 3 :D:D:D browarku

pozdro

adam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Marcin99

neuro ja sie nie bede upierał :wink: po prostu wyraziłem swoje zdanie - tymbardziej dlatego że uwazam ze Seiko jest firmą lepszą niż Atlantic i dla niego to miejsce byłoby godniejsze :wink:

ale jak powiedziałem nie bede sie upierał - bo masz rację co do - "szwajcarskości" :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie pada tylko zamykają BenQ-Siemens, deficytową firmę córkę od telefonów.

Jakiś upierdliwy dzisiaj jestem :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
no jak z Samsungiem to i z BenQ , a ponieważ właśnie pada , to i dla Eposa źle wróży

Ach ja nerwowy człowiek jestem, ciesze sie, ze koledzy mają poczucie humoru.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gdyby głupota umiała latać mieć :D

Świetny cytat z serialu Szpital na .... a końcówka była jak gołębica a w tym wypadku gołąb :twisted:

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ŻÓŁTODZIUB

Marcin99 napisał:

uwazam ze Seiko jest firmą lepszą niż Atlantic i dla niego to miejsce byłoby godniejsze.

Ja bym Marcin99 zrobił takie rozróżnienie jeżeli chodzi o Atlantica -

ten stary poczciwy Atlantic ze świetnymi werkami = niektóre mają po 60 lat i świetnie jeszcze chodzą i...

ten obecny, w którym lata prosta Eta.

Oczywiście ten drugi naprawdę już w tej chwili nic nie znaczy - pospolite składaczysko

Natomiast Seiko jak to Seiko - też bardzo cenię Japońce, Seika z tego okresu co stary Atlantic też jeszcze do tej pory śmigają na nie jednym nadgarstku. Osobiście bardziej cenię sobie Orienta - markę trochę niezauważaną w naszym kraju

pozdro

adam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NO chyba macie racje :oops:

Troche się zagalopowałem z tym Samsungiem, moja wina , chodziło mi o firme "HAAS & CIE", może to przez ta pogode :? :wink:

No widze, że dzięki tej potyczce mogłem się czegoś nauczyć.

Reasumując i stawiając temat w szerszym kontekście to chodzi mi o kapitał koreański w mniej znanych firmach szwajcarskich, zwłaszcza po ich reanimacji. Natomiast Samsung jest głownym kreatorem pkb Korei Pdn.

Moja reakcja było związana pośrednio z ostrością wypowiedzi Pana TIK TAK odnośnie mojej osoby.

Pozdrawiam Wszystkich! :D

czas to pieniądz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
NO chyba macie racje

Chyba,,,,,,,,,,, kolega jeszcze nie ma pewności.

Moja reakcja było związana pośrednio z ostrością wypowiedzi Pana TIK TAK odnośnie mojej osoby

Przeczytaj uwaznie, kto zaczał.

TIK TAK powiedział:

Cytat:

Grupa Swatch nic nowego nie wnosi, a raczej sciaga te marki w dół, nienadążając za konkurencją. Za pare lat ich pozycja w piramidzie prestiżu będzie mizerna.

Ciekawe jak bedzie się rozwijał nijaki Epos Samsunga? Very Happy

Jeszcze miesiąc temu myślałem, że to jakaś podróba ten Epos, taki ma staż w zegarkach Szwajcarkich heheh Very Happy pozdrawiam Very Happy jaja Very Happy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LUDZIOM DOBREJ WOLI :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość pcstud

no i jak Panowie- jestescie gotowi? :D bo glosowanie czas zaczac :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czekamy na poprawioną drugą piramidę i głosujemy!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, wystąpiły pewne problemy...nowa Piramida zostanie poddana głosom dopiero w środę, powodem jest to, że chcemy by była jak najlepsza, jest też drugi powód, o którym się dowiecie jak będzie już gotowa :wink:

Marcin

"Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka"

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

No i jak Marcin, co z Piramidą :?:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak już jesteś Mariusz, to jak przygotowania rankingu firm?

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ŻÓŁTODZIUB

no to czekamy wszyscy z niecierpliwością.amen

pozdro

adam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.