Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość

Piramida Prestiżu - III edycja - dyskusja

Czy jesteś za tym, aby głosowanie w Piramidzie Prestiżu ograniczyć do kilku osób, które zostaną wyłonione w trakcie dalszej dyskusji ?  

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Piramida Krella robi na mnie wrażenie. Wydaje się , ze wszystko jest na swoim miejscu. Zaminieniłbym jedynie miejscami IWC z UN ale to drobna kosmetyka nie koniecznie potrzebna.

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Marcin99
że tak powiem ogółu populacji, która połowy marek w piramidzie nie zna :wink:

z calym szacunkiem, ale zalozylbym sie, ze co najmniej powlowa klubowiczow nie zna co najmniej polowy marek w tej piramidzie, a ogol populacji to zna ich najwyzej... kilka :)

heheh... z całym szacunkiem... też tak myśle :)

a tak wogóle to... już Dziękuje za nową piramidę w imieniu wszystkich i swoim... kawał dobrej roboty... jeszcze ostatnie szlify... iiii :shock: :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TIK TAK, przestań już najeżdzać na tego ML-a bo w końcu wkleję Twoje zdjęcie ze spotkania podstolika... :twisted: :)

:wink:

I znowu człowiek wydaje pieniądze, których nie ma, na rzeczy, których nie potrzebuje, by imponować ludziom, których nie lubi.

Danny Kaye

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Nie ulega watpliwości, że chłopaki wykonali kawał dobrej roboty. Chwała im za to. Rozbiezności z odczuciami pozostałych musiały powstać. Wszystkim nam sie wydaje, ze piramida jest kiepska, dla niektórych kompromitująca.

Mamy przynajmniej nad czym dyskutowac, bo poprzednia wyglądała żałosnie.

Poprzednia Piramida była rezultatem głosowania kilkudziesięciu osób i... wyszło jak wyszło. Raczej nie ma się czym chwalić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wszystkim nam sie wydaje, ze piramida jest kiepska,

wam to znaczy komu?

Michał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piramida Krella robi wrażenie, tylko Omega w moim odczuciu jest w niej zdegradowana!!! :evil: I zamiast Atlantica widziałbym bardziej Certine a pózniej dopiero Atlantica. :?

Pozdrawiam!

Darek

czas to pieniądz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość pcstud
Piramida Krella robi wrażenie, tylko Omega w moim odczuciu jest w niej zdegradowana!!! :evil:

ale kazda marka nad Omega wydaje mi sie byc bardziej prestizowa :roll:

I zamiast Atlantica widziałbym bardziej Certine a pózniej dopiero Atlantica. :?

za Kubice? :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Piramida Krella robi wrażenie, tylko Omega w moim odczuciu jest w niej zdegradowana!!! :evil: I zamiast Atlantica widziałbym bardziej Certine a pózniej dopiero Atlantica. :?

Pozdrawiam!

Darek

Ale ja wyraźnie napisałem, że do tej Piramidy można by jeszcze coś dopisać. Nie musi się ona kończyć na 31 miejscu. Na przykład pomiędzy Maurice Lacroix, a Longines, można by dodać Frederique Constant. Co do miejsca Omegi, to ja nie mam żadnego emocjonalnego podejścia do tej marki. W moim odczuciu Omega znalazła się na właściwym miejscu - jest to co prawda moja subiektywna opinia, ale o jakiejkolwiek degradacji nie może być mowy. Poczytaj sobie o firmach, które umieściłem wyżej, a (być może) również dojdziesz do podobnego przekonania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pcstud napisał:

ale kazda marka nad Omega wydaje mi sie byc bardziej prestizowa

No nie przesadzaj! :D widze humorystyczne podejście do tematu :)

Krell napisał:

Ale ja wyraźnie napisałem, że do tej Piramidy można by jeszcze coś dopisać. Nie musi się ona kończyć na 31 miejscu. Na przykład pomiędzy Maurice Lacroix, a Longines, można by dodać Frederique Constant. Co do miejsca Omegi, to ja nie mam żadnego emocjonalnego podejścia do tej marki. W moim odczuciu Omega znalazła się na właściwym miejscu - jest to co prawda moja subiektywna opinia, ale o jakiejkolwiek degradacji nie może być mowy. Poczytaj sobie o firmach, które umieściłem wyżej, a (być może) również dojdziesz do podobnego przekonania.

Właśnie troche się naczytałem i sądzę, że OMEGA z taką historią i wkładem w rozwój zegarmistrzostwa powinna być na wyższej pozycji. Majątek tej firmy jest drugim najwyższym po Rolexie. To, że ceny nie są aż tak kosmiczne i nierealne to świadczy o dobrej polityce tej firmy, bo na świecie nie ma tylko Billa Gatesa :D

Pozdrawiam! :)

Darek

czas to pieniądz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piramida Krella jest spoko, choć wolalbym aby znalazly się w niej również firmy z piramidy Darka.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość pcstud
rzadko sie zgadzam z krellem. baaardzo rzadko. ale jego piramida mi sie bardzo podoba. warto by bylo dodac do niej jeszcze troche firm. ale to co jest w tej chwili jest moim zdaniem w dokladnie takim porzadku, jak powinno.

ta tez sie z tym zgadzam :shock: :wink: ale wiecej marek bym nie dodawal, uwazam ze bez sensu jest gdybanie np. co ma wyzszy prestiz Seiko czy Citizen, piramida prestizu powinna sama w sobie byc juz elitarna :) dla mnie jest taka jak byc powinna

Krell jestes wielki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Dzięki, dzięki :). Cieszę się, że moja propozycja Piramidy przypadła Wam do gustu, tym bardziej, że całą czynność wykonałem w dość ekspresowym tempie - ułożenie Piramidy zajęło mi jakieś 10 minut. To jakie firmy z Piramidy Darka i Marcina jeszcze powinny się znaleźć :?:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość pcstud
Dzięki, dzięki :). Cieszę się, że moja propozycja Piramidy przypadła Wam do gustu, tym bardziej, że całą czynność wykonałem w dość ekspresowym tempie - ułożenie Piramidy zajęło mi jakieś 10 minut.

moze dlatego jest dobra :wink: prace Darka i Marcina staram sie docenic, ale ich piramida mi sie wydaje- jakby to powiedziec- nieco przekombinowana

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz widzę, jak wiele niepotrzebnego czasu straciliśmy wszyscy...cóż, człowiek uczy się na błędach :)

Marcin

"Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka"

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marcin -spoko

Dziekuję Kolegom za uwagi i KONSTRUKTYWNĄ krytykę, której ( jak napisałem przed wzięciem na barki konstrukcji piramidy ) się nie obawiam .

Soft - za nieporozumienie i impertynencję uważam pisanie przez Ciebie bzdur typu " piramida jest kompromitacją itd" nawet mi się nie chce tego cytować.

Dziwne ,że jak przyszło zrobić , to nie byłeś taki wyrywny , ale to zawsze tak , stanąć z tyłu i potem się wyśmiewać ,używając "merytorycznych argumentów" ,że do d*py .

Mariusz zrobił ,ale krótszą i przez to była prostsza , chwała mu za to - jest ok , choć też można by polemizować. Myśmy trochę większą, chodziło nam o uwzględnienie większej ilości marek. Kilka można by dodać-racja, co do Mosera vs D&S - Moser coś zaczyna, D&S można już ocenić po produkcji.

Możemy zmodyfikować naszą, lub wykorzystać Mariusza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Marcin -spoko

Darku, ale ja jestem spokojny :)

Mówiąc to co powiedziałem o marnowaniu czasu, miałem na myśli to, że jak zaraz zaczniemy zmieniać to jedną, to drugą /a może i za chwilę trzecią, czwartą, itd../ Piramidę, to skończy się tak, że w ogóle jej nie będzie :wink:

...a może wtedy będzie najlepiej :idea:

Marcin

"Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka"

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Możemy zmodyfikować naszą, lub wykorzystać Mariusza

Ja swoją Piramidę zaktualizowałbym o następujące firmy: Seiko, Frederique Constant, Baume&Mercier, Corum, być może Sinn... i to powinno wystarczyć. Może macie jeszcze jakieś propozycje :?:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość pcstud
Ja swoją Piramidę zaktualizowałbym o następujące firmy: Seiko, Frederique Constant, Baume&Mercier, Corum, być może Sinn... i to powinno wystarczyć. Może macie jeszcze jakieś propozycje :?:.

moze jeszcze Rado, nie koniecznie Corum

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mariusz, ja uważam, że tych marek powinno być znacznie więcej, ale w ten sposób powielimy naszą Piramidę...

Marcin

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
moze jeszcze Rado, nie koniecznie Corum

Faktycznie, słabo znamy Corum to go nie dajemy do Piramidy, pomińmy fakt zrobienia np. ciekawego modelu Golden Bridge i baaardzo ciekawego zastosowanego w nim mechanizmu...

Marcin

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość pcstud
Faktycznie, słabo znamy Corum to go nie dajemy do Piramidy, pomińmy fakt zrobienia np. ciekawego modelu Golden Bridge i baaardzo ciekawego zastosowanego w nim mechanizmu...

wydaje mi sie ze pominiemy wiecej baaardzo ciekawych marek/modeli w tym zestawieniu :roll: jest sens w piramide troche "na sile" upychac wszystko co nam do glowy przyjdzie? chyba nie o to w tym chodzi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Julian

Wybaczcie, ale nie mogę zrozumieć dlaczego JLC jest wyżej od Vacherona Constantina :oops: :oops: :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jasne, bez sensu ładowac tam wszystkie marki bo istnieją. marki mało dostępne lub mało znane mozemy sobie darować. Mozna pod piramidą umieścić informację np. Jesli jakiejś marki nie znalazłeś w piramidzie to nie oznacza , że jest kiepska lub gorsza. Piramida przedstawia tylko cześć z kilkuset marek produkujacych dobre zegarki." Myslę, zę są tu dobrzy stylisci pisowni cos naskrobią. Odpadnie problem, zę nie ma Corum, Sinna, Fr. Constanta czy nawet seiko.

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.