Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

dariusz chlastawa

Zegarki klubowe , forumowe etc

Rekomendowane odpowiedzi

Człowiek tylko pójdzie do roboty, a tu już dodatkowe 5 stron tematu powstaje B)

Mam nadzieję, że Stowarzyszenie rozsądnie podejdzie do tematu i nie zrobi obostrzenia dla limitek typu "tylko Swiss Made".

Zawsze mozna projekt 303 zabrac z tego forum INMHO, jako ze wiekszasc jest juz dograne.

Zdecydowanie nie trzeba tego robić. W pierwszym poście jest napisane, że to co się zaczęło, to się dokończy.

P.S. Ja również przychylam się do utworzenia specjalnego podforum dla naszych projektów. Postulowałem to już kiedyś (zresztą nie tylko ja), ale przeszło bez echa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety forum CW ściśle związane z produkcją chińskiego gerlacha przeładowane jest tego typu obraźliwymi wypowiedziami...

Nie dziwcie się koledzy, że my "Towarzysze" nie wyrażamy zgody , żeby ktoś sobie handlował tutaj tym chińskim badziewiem

Chinskie badziewie? ... mowi pan w przenosni o rozmowach z CW czy o zegarkach? :huh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla ułatwienia dodam, że ten ktoś jest :blink: :blink: :blink: :blink: moderatorem.

Chyba zapomniałeś o jednym z moderatorów kmziz, który zakładał różne konta na CW i snuł ciekawe myśli ... ;) Pomijam, że również na tym forum miał kilka kont (może ma nadal) żeby prowadzić dyskusje samemu ze sobą np. w tematach dotyczących chińskich mechanizmów ... No a regulamin tego forum zabrania posiadania więcej niż jednego konta ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie dziwcie się koledzy, że my "Towarzysze" nie wyrażamy zgody , żeby ktoś sobie handlował tutaj tym chińskim badziewiem

A reklamowany tutaj Xicorr? Jest aja, czy be? Chyba aja, skoro reklamowany, a więc de facto polecany?

pozdrawiam, Dominik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz wrażenie, że to jest tylko i wyłącznie wina G.G. ?

Innym możesz to wmawiać, ale sam przed sobą...nie przesadzajmy :)

Stoję codziennie przed lustrem i co do tego nie mam żadnych watpliwości.

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stoję codziennie przed lustrem i co do tego nie mam żadnych watpliwości.

Podziwiam siłę perswazji :)

ALAMO napisał - każdy ma prywatne, wrodzone prawo do bycia idiotą...może o to prawo walczyć, do swej idiociej śmierci...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

piotrkrakow

Może jakiś psychoanalityk poprawiłby Twoje samopoczucie.

Różnica między mną a Tobą i Almo, bo to to jego cytowałem, jest taka, że ja nie jestem życiowym frustratem patrzącym innym w portfel...no i oczywiście mam na tyle kultury, żeby nikogo wprost nie obrażać. Zastanów się czemu moje cytaty Cię tak obruszyły...

Nie podoba Ci się porządek jaki narzuca właściciel forum to nie musisz tu pisać, tym bardziej, że nic nie wnosisz. Bez odbioru. Nie ten poziom.

Pozdrawiam
Piotrek

imageproxy1.jpg.39195932474b734d12bdf1ef8370670e.jpg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma o czym perswazować :)

"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Różnica między mną a Tobą i Almo, bo to to jego cytowałem, jest taka, że ja nie jestem życiowym frustratem patrzącym innym w portfel...no i oczywiście mam na tyle kultury, żeby nikogo wprost nie obrażać. Zastanów się czemu moje cytaty Cię tak obruszyły...

Nie podoba Ci się porządek jaki narzuca właściciel forum to nie musisz tu pisać, tym bardziej, że nic nie wnosisz. Bez odbioru. Nie ten poziom.

Ja wspominałem, inni też...

Miało być merytorycznie i na temat.

Twoje osobiste wycieczki wnoszą wiele...zamieszania.

Zupełnie niepotrzebnego. Chyba, że to ciężka praca zlecona, mająca na celu zamknięcie niewygodnego tematu.

Masz rację, nie ten poziom...

pozdrawiam

ALAMO napisał - każdy ma prywatne, wrodzone prawo do bycia idiotą...może o to prawo walczyć, do swej idiociej śmierci...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejny temat bijący rekordy popularności się robi. Jak zwykle w przypadku sporu KMZiZ vs. CW (bo to jest niestety kolejna z wojenek).

Proponuję wstrzymać się z mało merytoryczną dyskusją do poniedziałku, aż przeczytamy oficjalne "zasady tworzenia limitek".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, przepraszam ale przez chwilę zastanawiałem się czy wszedłem na dobrą stronę - chciałem wejść na forum Klubu Miłośników Zegarów i Zegarków a obawiam się, że wszedłem na forum Znudzonych Businessmanów...

To naprawdę wymaga tak jałowej i bezproduktywnej dyskusji, wzajemnych oszczerstw i jak to dobrze określił Kolega kkwpk "jadu"?

Oczywiście nie chciałem nikogo obrazić mówiąc "znudzeni businessmani". Jeśli kogoś uraziłem to przepraszam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciekawy jest news od pana prezesa, którym pod imieniem i nazwiskiem twierdzi, że fundacja Gerlach (samodzielny podmiot prawny, co nie jest bez znaczenia) urządziła sobie tu platformę dystrybucyjną i uważa, że jak to jest nieprawdziwe, to i tak jest prawnie zabezpieczony, bo dane było mu współpracować z kilkoma kancelariami o obco brzmiących nazwach (mamy się przestraszyć, utracić dech z respektu czy wystarczy skromnie wbić wzrok w podłogę na takie dictum?). Panie prezesie, ja tam byłbym bardziej ostrożny, zwłaszcza że znane mi są przypadki, w których po niektórych z tych kancelarii trzeba było nieźle sprzątać B), czego nie życzę oczywiście. Niemniej każda z tych kancelarii zapewniłaby pana prezesa, że najlepiej pana prezesa z odpowiedzialności prawnej zwolniłyby twarde dowody na okoliczność prawdziwości jego twierdzenia; poza wątkiem o 303 (bynajmniej nie zainicjowanym przez fundację, więc irrelewantnym) takowych brak. Ciekawe, jak wypadałoby porównanie tych (wyimaginowanych jak na razie) dowodów z badaniem, w jakim stopniu brandy takiej jak Epos, Glycine, Davosa, Stowa istniałyby w świadomości polskich konsumentów bez udziału tutejszego forum, ale to na marginesie. Na którym to marginesie znajdują się ci, którzy twierdzą, że nic nie trzeba udowadniać, bo przecież wiadomo :lol: :lol: :lol:

chciałbym się też dowiedzieć od pana Piotra Ratyńskiego, czy - skoro zamieszczałem tu własne zdjęcia Orisa, Seiko, Zeno i czegoś tam jeszcze - to jestem niezależnym przedstawicielem tychże, organizującym im dystrybucję na tutejszym forum?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiecie co?

Teraz tak sobie myślę...

Te wszystkie legendy o posiadaczach Rolexów są potęgowane przez stowarzyszenie rozwijające świadomość zegarkową w kraju.

Przecież wystarczy, że zobaczą takiego członka zarządu z Rolexem i już zaczynają o burakach kawały opowiadać. :lol: :lol: :lol:

Ale tak to jest, gdy komuś się z megalomani w główce popier*oliło i myśli, że już jest prezesem banku światowego co najmniej, a kizi się tylko w zarządzie podrzędnego stowarzyszenia, które chce być fajne, a robi sobie jaja z własnego statutu nawet.

Ale jako, że kasa stygnie idę kontynuować robotę, bo Porsche czeka do odbioru w Szczecinie, jak jeszcze sprzedam 100 zegarków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety forum CW ściśle związane z produkcją chińskiego gerlacha przeładowane jest tego typu obraźliwymi wypowiedziami...

Panie Piotrze, toche off-topic bo czesc pana wypowiedzi nie daje mi spokoju.

Obraźliwe wypowiedzi to jedno, nie powinny mieć miejsca - prawda. No ale do poziomu takiego się zniżać? (nie osiągać, powoli zniżać) ... "Co dla jednych jest śmieciem, dla drugich jest skarbem." Ja winszuje posiadania środków finansowych, które panu pozwalają na zakup drogich czasomierzy, naprawdę bez żadnego jadu, sarkazmu czy innych takich tam. Tylko, ze ja na przykład będę nabywał zegarek Xicorr w przyszłym tygodniu, po długim oczekiwaniu na biały, który bodajże (poprawcie mnie jeśli się mylę) również rasowym szwajcarem, albo polakiem, nie jest, a na jego sprzedaż tutaj pan pozwala ... ba nawet zachęca reklama - ciekawe :blink:.

Badziewiem pan sobie możesz określać te zegarki do woli, co nie znaczy ze niektórzy miłośnicy zegarków, których po prostu na pana Glycine jest nie stać, mogą poczuć się jakby nie byli godni tak wykwintnego grona znawców i posiadaczy. Mnie, zarówno jak i wielu wielu innym się one podobają - i czyż nie jest to w tym sporcie najważniejsze?

Pan sobie możne pozostać na szczycie piramidy i patrzeć na resztę w dol (bo poziom nie jest ten - prawda), oceniając badziewie jakie ludzie noszą i kupują ... i to wszystko tylko utwierdza w przekonaniu, ze jak OP, Glycine, Rolex czy inne takie włażą na nadgarstek, wzgląd na świat się zmienia u wielu ludzi ... mam tylko nadzieje ze nie za wielu.

Zasady sa zasadami, i wiadomo ze sie do nich ustosuja ci ktorzy beda zainteresowani, bo na tym polega rejstracja na czyims forum. Mi chyba przeszlo z forumowymi limitkami patrzac sie na te szkalowanie, dogadywanie i ponizanie tych, ktrorzy nie sa w stanie miec limitek rzedu ~5 kola, szczegolnie ze tanie chinczyki sa przy okazji reklamowane na polnoc od tego postu.

A przy okazji mam dzisiaj badziewiarskiego Citizena Pro-Divera eco za 120$ na reku ... i nadal chcialbym czuc sie tu mile widziany, zarowno jak i moje zegarki czy to jest moja omega, muhle czy moja tania Bulova.

Dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chciałbym się też dowiedzieć od pana Piotra Ratyńskiego, czy - skoro zamieszczałem tu własne zdjęcia Orisa, Seiko, Zeno i czegoś tam jeszcze - to jestem niezależnym przedstawicielem tychże, organizującym im dystrybucję na tutejszym forum?

Podobno 70% ludzi nie rozumie tego co czyta. ale najgorsi są ci co nie czytają to co jest napisane, tylko to co uważają ze jest napisane.

Powtórzę jeszcze raz dla nich:

Fundacja G. Gerlach nie działa oficjalnie na tym forum bo nie musi, działają za nią osoby niezależne.

Gdzie tu jest napisane, że ktoś jest "niezależnym przedstawicielem"? Po prostu uważam , że gdybym ja był na miejscu Gerlacha to tez bym się tu nie udzielał mając takich niezależnych fanów, którzy robią robotę za mnie... i tyle. Wszystko co poza tym ktoś usiłuje włożyć w moje usta to zwyczajnie nieprawda.

Piotr Ratyński

Adhibe rationem difficultatibus. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za całość dla wszystkich uczestników tego tematu- :lol: :lol: :lol:

panowie jest komunikat że prawo nie działa wstecz więc po co te nerwy, straszenie sądami ( to mnie najbardziej rozbawiło).

KAŻDE FORUM MA SWOJE ZASADY- jeżeli się komuś nie podoba trudno.....zmiany można wprowadzać ale argumentami a nie plotkami

p.s fajnie się bije pianę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piotr Ratyński, Nie wiem, co ktoś próbuje Ci włożyć w usta, to sobie wyjaśnicie na zlocie.

W każdym razie, tak możesz pisać o każdej marce. Ja tak samo chwalę Certinę, Doxę, Rolexa, Omegę, itp. Teraz zamierzam pochwalić Waszego nowego partnera (którego baner pojawił się na stronie i już jest non profit (de facto non profit, skoro cały zysk dał na reklamę na forum pewnie)), czyli MC.

Większość marek, które są cacy, bo nie wypada skrytykować, nawet jeśli nie płacą haraczu: nie działa oficjalnie na tym forum bo nie musi, działają za nią osoby niezależne

pawel007, słuchaj, jeśli ktoś napisze, że jesteś akwizytorem, a Ty tymczasem poświęcasz kupę swojego czasu, praktycznie nie śpiąc, (bo przygotowujesz na raz 2 imprezy, kilka akcji studenckich, studiujesz na 2 kierunkach i prowadzisz firmę rodzinną) a robisz to, żeby na tym forum coś się działo ciekawego, bo na początku nawet nie chce Ci się wierzyć w to co inni zarzucają stowarzyszeniu, na którym zacząłeś poważną przygodę z zegarkami, a tu wbiją Ci nóż w plecy, to cóż, wtedy się wypowiesz, czy będziesz chciał przyjąć to do siebie, czy zagrozisz sądem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za całość dla wszystkich uczestników tego tematu- :lol: :lol: :lol:

panowie jest komunikat że prawo nie działa wstecz

Bo tutaj w ogole juz dawno nie chodzi o nowe wytyczne w kwesti zegarków klubowych, forumowych etc.

Własciwie to od kilku stron już jest zupełnie nie na temat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobno 70% ludzi nie rozumie tego co czyta. ale najgorsi są ci co nie czytają to co jest napisane, tylko to co uważają ze jest napisane.

Fundacja G. Gerlach nie działa oficjalnie na tym forum bo nie musi, działają za nią osoby niezależne.

Gdzie tu jest napisane, że ktoś jest "niezależnym przedstawicielem"? Po prostu uważam , że gdybym ja był na miejscu Gerlacha to tez bym się tu nie udzielał mając takich niezależnych fanów, którzy robią robotę za mnie... i tyle. Wszystko co poza tym ktoś usiłuje włożyć w moje usta to zwyczajnie nieprawda.

proszę wybaczyć nieprecyzyjne przytoczenie pańskich słów. Niemniej "działają za nią" (cytat teraz mam nadzieję wierny) oznacza, że działają w jakiś sposób w jej imieniu/na jej rzecz (co w gruncie rzeczy oznacza przedstawicielstwo), więc ponownie zapytuję czy "działam za Orisa" i pozostałych?

skądinąd wstęp pana posta tyleż zbędny (ja nie użyłem żadnego argumentu ad personam) co nietrafny (sam pan użył określonego zwrotu nie będąc chyba świadom jego kontekstu znaczeniowego)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo tutaj w ogole juz dawno nie chodzi o nowe wytyczne w kwesti zegarków klubowych, forumowych etc.

Własciwie to od kilku stron już jest zupełnie nie na temat.

całkowita zgoda co do ostatniego - tylko sprecyzujmy, że dyskusję z tematu sprowadził prezes, rzucając bezpodstawne oskarżenia pod adresem niektórych forumowiczów o działalność natury komercyjnej tudzież pod adresem fundacji o jakoby wykorzystywanie forum do dystrybucji zegarków. Dziwne, że podjęli obronę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwne, że się bronimy, bo tu słowo stwórcy jest święte (a może to nie stowarzyszenie, może to sekta :o )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powstrzymajmy się z opiniami do poniedziałku :)

Mam nadzieję, że Zarząd, Stowarzyszenie i właściciele forum rozwieją wszystkie wątpliwości.

Zarówno w stosunku do clou tematu jak i pośrednich wypowiedzi poszczególnych moderatorów i członków stowarzyszenia w sprawie Nas, użytkowników...

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde, Piotr, piszesz to na poważnie? Przecież to samo można powiedzieć w zasadzie o wszystkich markach, o których pisze się na tym Forum. Ja akurat fanem Gerlacha się nie stanę, bo wbrew temu, co piszą tu Koledzy o "full customie", to Fundacja, w toku tworzenia D303, pokazała, że ma jednak istotne ograniczenia. Ale bez przesady, nie nazywajmy dawania upustu osobistym animozjom merytoryką.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś mi się wydaje, że jak Stowarzyszenie dalej tak będzie traktowało ludzi tworzących to forum, to dorówna popularnością Panu Premierowi B)

Czy Wy ( Zarząd, Stowarzyszenie, tworzący to forum ) naprawdę nie zdajecie sobie sprawy, że to ludzie są podstawą Waszej działalności ? Bez zwykłych userów Was nie będzie. A że wśród łykających wszystko jak pelikany trafiają się mający swoje zdanie i umiejący wyciągać wnioski...Albo trzeba się z tym pogodzić, albo zająć czymś innym.

Piotrze R. to też chyba nie jest trudne do zrozumienia...

pozdrawiam

Coś mi się wydaje, że Twoja troska o popularność i kondycję forum jest mocno przesadzona o czym świadczą fakty ciągle się zwiększająca ilość forumowiczów). Coś trudno dociera do niektórych, że jedyny skutek tego, że by tu nie było niektórych userów z CW (Ciebie akurat do nich nie zaliczam), to byłby tylko ogólny spokój oraz porządek i nic więcej. Trzeba zrozumieć i pogodzić się z tym, że forum ma teraz właściciela, a logo forum jest zastrzeżone i nie każdy może je sobie wykorzystywać jak chce. Jak komuś to nie odpowiada, to droga wolna, są przecież inne fora.

Piotr Ratyński

Adhibe rationem difficultatibus. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.