mkl1 6647 #4026 Posted March 16, 2021 Srubki do mocowania dekla w Slavi to M1,2 0 Pozdrawiam Mirek Share this post Link to post Share on other sites
PM1122 1803 #4027 Posted March 16, 2021 A taki telewizorek ..... no , nie mój 5 Share this post Link to post Share on other sites
PM1122 1803 #4029 Posted March 16, 2021 Jest wystawiony .................... ale muszę przemyśleć . Bo w końcu , to mnie zawieszą na ścianie 1 Share this post Link to post Share on other sites
mkl1 6647 #4030 Posted March 16, 2021 Przecież on będzie raczej stał , a żle się patrzy na stojący zegarek wisząc na ścianie... 0 Pozdrawiam Mirek Share this post Link to post Share on other sites
Kieszonkowe 767 #4031 Posted March 16, 2021 (edited) 59 minut temu, PM1122 napisał(-a): A taki telewizorek ..... no , nie mój Chcesz telewizorki tak na szybko to je masz ......no, moje Miłego oglądania właściwej telewizji Roman Edited March 16, 2021 by Kieszonkowe 2 Share this post Link to post Share on other sites
Yodek 2549 #4032 Posted March 16, 2021 (edited) 22 minuty temu, Kieszonkowe napisał(-a): Chcesz telewizorki tak na szybko to je masz ......no, moje Miłego oglądania właściwej telewizji Roman Proszę są i inne równie fascynujące telewizorki. Mam do nich słabość 😀... Z oglądaniem właściwej to nie wiem bo to Ruhla 😋 Telewizorek mam jeden, a dziś dokończyłam kolejnego z sagi Poltików. Do Zucha dołączył Druh - jest zacna para, niemalże jak kultowy Bolek i Lolek 😆. Ciekawa sprawa z Druhami i Zuchami - miłe dla ucha tykanie wydają, nie tak jak większość dużych Poltików. Spokojnie można z nimi spać 🤭 Edited March 16, 2021 by Yodek 6 Share this post Link to post Share on other sites
Marek Szajerka 927 #4033 Posted March 16, 2021 Można chyba napisać na bazie Państwa podejścia do Poltików, że nastąpił ich renesans. Środowisko kolekcjonerskie je bardzo ceni, wkładając wiele wysiłku w ich renowację. Mamy tu do czynienia z profesjonalnym kolekcjonowaniem, np. wskazówki dla danego modelu, i t. d. Pozdrawiam i gratuluję. Marek 1 Share this post Link to post Share on other sites
Markd 8 #4034 Posted March 17, 2021 22 godziny temu, Yodek napisał(-a): Do Zucha dołączył Druh - jest zacna para, niemalże jak kultowy Bolek i Lolek 😆. Tak ładnie się zachowały, czy trzeba było malować obudowy? 0 Najmilsza chwila poranka - Atlaś, Poljot czy Delbanka? Share this post Link to post Share on other sites
Yodek 2549 #4035 Posted March 17, 2021 34 minuty temu, Markd napisał(-a): Tak ładnie się zachowały, czy trzeba było malować obudowy? Nie, obudowy tak się nie zachowały - były malowane 😊 0 Share this post Link to post Share on other sites
Markd 8 #4036 Posted March 17, 2021 19 minut temu, Yodek napisał(-a): Nie, obudowy tak się nie zachowały - były malowane 😊 No to miałem więcej szczęścia. W oryginale. Rocznik 1963 i 1964. 2 Najmilsza chwila poranka - Atlaś, Poljot czy Delbanka? Share this post Link to post Share on other sites
Yodek 2549 #4037 Posted March 17, 2021 5 minut temu, Markd napisał(-a): No to miałem więcej szczęścia. W oryginale. Rocznik 1963 i 1964. Prawda - wyglądają świetnie 😀. Mam też niektóre w oryginalnej powłoce ☺️ 1 Share this post Link to post Share on other sites
mkl1 6647 #4038 Posted March 17, 2021 To ile Ty masz tych poltików? 0 Pozdrawiam Mirek Share this post Link to post Share on other sites
Markd 8 #4039 Posted March 17, 2021 4 minuty temu, Yodek napisał(-a): Mam też niektóre w oryginalnej powłoce ☺️ Zwłaszcza mniejsze są fajne. Akurat tych mi brakuje. 0 Najmilsza chwila poranka - Atlaś, Poljot czy Delbanka? Share this post Link to post Share on other sites
Yodek 2549 #4040 Posted March 17, 2021 3 minuty temu, Markd napisał(-a): Zwłaszcza mniejsze są fajne. Akurat tych mi brakuje. Też je lubię. Fakt - pokazują się rzadziej 😊 2 Share this post Link to post Share on other sites
Markd 8 #4041 Posted March 17, 2021 Uroczy rządek. 0 Najmilsza chwila poranka - Atlaś, Poljot czy Delbanka? Share this post Link to post Share on other sites
Yodek 2549 #4042 Posted March 17, 2021 1 godzinę temu, mkl1 napisał(-a): To ile Ty masz tych poltików? Tylko 13 (na razie..) 😁 0 Share this post Link to post Share on other sites
Markd 8 #4043 Posted March 17, 2021 2 minuty temu, Yodek napisał(-a): Tylko 13 (na razie..) 😁 Maluchów, czy wszystkich? 0 Najmilsza chwila poranka - Atlaś, Poljot czy Delbanka? Share this post Link to post Share on other sites
Miłosz Pakulski 641 #4044 Posted March 17, 2021 Panowie super kolekcja,ja mam tylko jednego ale i to cieszy. 1 Share this post Link to post Share on other sites
Yodek 2549 #4045 Posted March 17, 2021 (edited) 59 minut temu, Markd napisał(-a): Maluchów, czy wszystkich? Wszystkich, wszystkich ☺️. Oczywiście są i innych marek ale akurat Poltików mam tyle i nie zamierzam poprzestać bo jeszcze kilka modeli mi brakuje 😋 58 minut temu, Miłosz Pakulski napisał(-a): Panowie super kolekcja,ja mam tylko jednego ale i to cieszy. Ja też zaczynałam od jednego wiszącego,jednego budzika, a wyszło jak wyszło 😆 Edited March 17, 2021 by Yodek 1 Share this post Link to post Share on other sites
mkl1 6647 #4046 Posted March 17, 2021 (edited) Tak to jest "chore" Miałem jedną Slave na chodzie i drugą uszkodzoną... Jak zacząłem szukac trupków na części to okazało się, że wszystkie "trupki" chodzą. no i tak już mam 6 albo 7 Slav i jedna ciągle nie naprawioną Do tego doliczymuy miniaturki, jakieś wielgusy i....??? będzie więcej niż kieszonek ( za chwilę) Większośc kupowane , "jako złom" Czas wziąść jakieś lekarstwo na tą chorobę... bo skończy się jak z poprzenim zbiearaniem ... Edited March 17, 2021 by mkl1 0 Pozdrawiam Mirek Share this post Link to post Share on other sites
Markd 8 #4047 Posted March 17, 2021 Witam w gronie popaprańców. :] 0 Najmilsza chwila poranka - Atlaś, Poljot czy Delbanka? Share this post Link to post Share on other sites
zadra 1867 #4048 Posted March 17, 2021 ja mam bardzo mało zegarków w porównaniu do Waszych zestawów. Może z 15szt... no 20-eścia może.. wszystko mało ciekawe i popularne, kupowane za drobne pieniądze.. Ostatnio łapię się na tym, że licytując(z chęcią zakupu) z radością przyjmuję fakt, że zostałem przelicytowany w ostatniej chwili.. Oczywiście, jeśli na moje nieszczęście aukcję wygrywam, to i tak się cieszę.. Choroba- mówicie... 😊 Jak widzę te piękne mechanizmy to żal nie licytować i u mnie problemem jest to, że jeśli mechanizm nawet popularny wyda mi się interesujący, to nie obchodzi mnie już estetyka koperty, tarczy, czy obudowy .. Później zastanawiam się "po co" i "co z tym" teraz zrobić... Na szczęście starcza jeszcze na chleb, bo inaczej musiałbym zacząć z żalem wyprzedawać... 0 Share this post Link to post Share on other sites
Markd 8 #4049 Posted March 18, 2021 38 minut temu, zadra napisał(-a): Jak widzę te piękne mechanizmy to żal nie licytować i u mnie problemem jest to, że jeśli mechanizm nawet popularny wyda mi się interesujący, to nie obchodzi mnie już estetyka koperty, tarczy, czy obudowy .. Później zastanawiam się "po co" i "co z tym" teraz zrobić... Mam tak samo. Tyle że ja wiem, co zrobić. Naprawiam i stawiam na półeczce. A co do ceny - Ostatnio określiłem sobie górny limit kwotowy, więc kupuję wyłącznie okazje. Działa. 0 Najmilsza chwila poranka - Atlaś, Poljot czy Delbanka? Share this post Link to post Share on other sites
Regal 9 #4050 Posted March 18, 2021 9 godzin temu, mkl1 napisał(-a): ......... no i tak już mam 6 albo 7 Slav i jedna ciągle nie naprawioną .......... będzie więcej niż kieszonek ( za chwilę) ....../Czas wziąść jakieś lekarstwo na tą chorobę... bo skończy się jak z poprzenim zbiearaniem ... No tak przy tak imponującej kolekcji trudno się doliczyć czy sześć czy siedem 0 Share this post Link to post Share on other sites